Magyarország és Szlovákia közös nevezőn van a NATO-bővítés kérdésében

Magyarország és Szlovákia azonos álláspontot képvisel a NATO-bővítés kérdésében, támogatja további országok felvételét, de ez nem általános nézet a szövetség tagjai között – mondta Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter csütörtök délelőtt az Euro-atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány által szervezett első budapesti biztonságpolitikai konferencián.

A pozsonyi diplomácia vezetője rámutatott arra, hogy a NATO más tagjai provokatívnak és destabilizáló hatásúnak tartják a szövetség további bővítését.

Miroslav Lajcák arra is kitért, hogy a NATO partnerségi programjaiban a határainkhoz legközelebb lévőkre kell összpontosítani. Kifejtette: ellenállóvá kell tenni őket a külső nyomásgyakorlással szemben, de mindegyik partnerország más-más kihívásokkal küzd, ezért testreszabott programokra van szükségük.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »