A KDH, a Híd és az SNS lehet a Smer koalíciós partnere

A Smer minden párttal kész tárgyalni a koalíciós kormányzásról a választások után, de elsősorban a hagyományos pártokat részesíti előnyben – mondta Marek Maďarič. A szlovák kormánypárt kampányfőnöke meg is nevezte, mely pártokra gondol, ez a KDH, a Híd és az SNS.

„Fontos, hogy egy stabil és működőképes kormány alakuljon. 2010-ben, amikor ugyan a Smer megnyerte a választásokat, mégis egy működésképtelen kormány jött létre, amely hamar megbukott” – mondta Maďarič, aki hozzátette, hogy éppen ezért egy kevesebb pártból álló koalíciót szeretne.

A kampányfőnök egyelőre nem akart válaszolni arra, hogy a három megnevezett hagyományos pártból melyiket részesítik előnyben. Ez annak függvénye, hogy milyen erőt képviselnek majd a következő parlamentben, és hogy mennyire tudják összehangolni a pártok célkitűzéseit.

Az Új Szó sorait idéztük.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »