A kultúrán keresztül is erősödik a kötelék Kína és Latin-Amerika között

  • A kínai Kulturális Minisztérium külügyekért felelős igazgatóhelyettese elárulta, hogy a két kontinenst felölelő kulturális év ötlete Hszi Csin-pingtől, Kína jelenlegi elnökétől származik, és egy 2014-es hivatalos brazíliai látogatás során született az ötlet. 
  • A kulturális csereprogramok sorozata márciusban kezdődik majd több különböző területen, úgy mint a művészet, irodalom, filmművészet, kommunikáció és a turizmus.
  • Az esemény nagykövete az ismert kínai zongorista Lang Lang lesz, aki a programok promótálásán kívül hat latin-amerikai országot látogat majd meg azért, hogy zongoraleckéket adjon a zene iránt fogékony, helyi fiataloknak.

A kínai-latin-amerikai kulturális év hivatalos megnyitó ünnepségére Pekingben kerül sor, ám ezután mind az ázsiai országban mind pedig a latin-amerikai kontinensen számos, sokszínű program várja a kultúra szerelmeseit a helyi egyetemek, színházak, múzeumok és egyéb intézmények jóvoltából.

Az ázsiai közönség Fernando Botero kolumbiai szobrász és festő művei mellett a kubai Litz Alfonso Balettiskola és a perui Nemzeti Zenekar előadásában gyönörködhet sok más érdekesség mellett. Ezzel egyidejűleg a latin-amerikaiak többek között a pekingi opera és a Kínai Fogyatékkal Élő Művészek Társulatának látványos műsorát élvezhetik.

„Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy az idei év kulturális nagykövete lehetek. Számomra Latin-Amerika a rejtélyek földje.” – mondta Lang Lang, azt is hozzáfűzve, hogy úgy érzi, megihlette a kontinens színes művészete és kultúrája.

Deák Alexandra

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »