Egyre erősebbek a szlovák nacionalisták

Ha a parlamenti választásokat október és november fordulóján tartották volna, a Smer ismét tarolt volna, a szavazatok 43,4 százalékát zsebelve be – derül ki a MEDIAN SK ügynökség aktuális felméréséből, tudósít az Új Szó.

Ficoékon kívül még hat párt jutott volna be a parlamentbe: a KDH (8,4 %), a Sieť (7,5 %), az SNS (7,1 %), a Híd (7 %), az OĽaNO-NOVA és az SaS (6-6 %). A parlamenten kívül rekedt volna viszont az MKP 4,2 százalékkal és az SDKÚ is 3,4-gyel. A MEDIAN SK ügynökség ugyanakkor felmérései során nem használ nemzetiség mintát, emiatt a magyar pártok és politikusok eredményeit nem mindig méri pontosan.A közvélemény-kutatás eredményei szerint a választásokon biztosan részt vett volna a megkérdezettek 32,3 %-a. 28,5 százaléknyian viszont biztosan nem járultak volna az urnákhoz. Inkább szavazott volna a válaszadók 24,1 %-a, inkább nem 12,4 százalék.  A felmérést október 12. és november 8. között végezték el 1111 válaszadó megkérdezésével.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »