A szlovák belügyminiszter szerint képesek lesznek beilleszkedni a szír menekültek

A szlovák kormány továbbra is megvan győződve arról, hogy a jelenleg menekülthullámban Szlovákia képes integrálni száz szíriai keresztényt. „Nemsokára elkezdjük“ – jelentette ki Robert Kaliňák belügyminiszter szombaton, az RTVS Szombati párbeszédek című műsorában, ahol Bugár Bélával vitázott.

„Fokozatosan hívjuk meghallgatásokra a kiválasztott 100 szír személyt, s már most biztosak vagyunk abban, hogy  képesek lesznek beilleszkedni a társadalomba“ – mondta a belügyminiszter a műsorban.

Kaliňák szerint a legfontosabb feladat az, hogy minél hamarabb vessenek véget a szíriai katonai konfliktusnak. Ezzel kapcsolatban az Európai Uniónak, mint világhatalomként kell viselkednie – véli a belügyminiszter.

Bugár Béla, a Híd elnöke figyelmeztetett arra, hogy a válság már pár évvel ezelőtt elkezdődött, ezért úgy gondolja, hogy az Európai Unió ezen a téren csődöt mondott, de szerinte, ha Szlovákia mérsékeltebb hangnemet ütne meg ebben a témában, akkor képes lenne érvényre juttatni akaratát az Európai Unióban.

A Híd elnöke úgy véli, hogy Szlovákiának el kéne fogadnia az Európai Komisszió azon ajánlását, hogy 700 szír menekültet fogadjanak be, nem csupán 100-at.

„Egészen más helyzetben lennénk, ha azt mondanánk, segítünk“ – véli Bugár.

Parameter.sk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »