A Smer nyerne, bejutna a Híd és az MKP is

A szavazatok 35 százalékával a kormányzó Smer-SD nyerne, ha most lenne a parlamenti választás – derül ki a Polis Slovakia hétfőn ismertetett felméréséből. A Híd és az MKP is bejutna a törvényhozásba. A felvidéki Új Szó írását idézzük.

A közvélemény-kutató ügynökség összesen 1463 felnőtt véleményét kérte ki a július 12-e és 18-a  közti időszakban. A telefonos felmérés alapján a Radoslav Procházka vezette Háló (Sieť) lenne a második legerősebb párt 12,1 százalékkal. Az OĽaNO és a NOVA koalíciója a voksok 8,9 százalékát gyűjtené be.  A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) esetében ez a közvélemény-kutatás is igazolta, hogy a 2010 óta parlamenten kívüli, Andrej Danko vezette politikai erő nagy eséllyel kerül majd vissza a törvényhozásba. A Polis Slovakia adatai szerint az SNS-t 8,3 százaléknyian választanák.  A Híd a szavazatok 8,1, a KDH a 7,9 százalékát szerezné meg, az MKP pedig 5,1 százalékkal válna ismét parlamenti tényezővé.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »