Az adózási fegyelem szigorítását ígéri a szerb kormányfő

Aleksandar Vučić szerb kormányfő bejelentése szerint szeptember végéig átadják a parlamentnek a vagyon eredetéről szóló törvény javaslatát, amelynek a tervezete már annak a hónapnak a derekáig elkészülhet.

A Velika Plana-i fegyvergyár meglátogatásakor Vučić elmondta: mindenkinek a szabályok szerint kell adóznia, tekintetbe véve, hogy mekkora vagyonnal rendelkezik, a gazdagoknak pedig magyarázatot kell majd adniuk a vagyonuk eredetére, ha az adózásra bejelentett jövedelmük ezzel nincs összhangban.

„Nem lehetséges, hogy akinek 50-70 ezer dináros bejelentett fizetése van, annak két Porsche típusú autója legyen vagy két Mercedese, meg 17 háza és lakása. Ez 80 ezer dináros fizetésből nem lehetséges, ezért meg kell majd magyarázniuk, hogyan tettek szert rá” – közölte a kormányfő.

Szavai szerint mindaz, amire magyarázatot tudnak adni, rendben van, még flexibilisek is lesznek e téren, de amit nem tudnak megmagyarázni, azt az államtól vették el.

Vučić szerint Szerbia lassan, de biztosan halad az államadósság mértékének csökkentése felé, mint ahogy azt a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együtt készített tervek is előirányozzák.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »