Szabad kezet adott az ukrán elnök Kárpátalja kormányzójának a rendteremtéshez

Teljes mértékben szabad kezet kapott Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója a rendteremtéshez, a megyében működő klánok felszámolásához – közölte Petro Porosenko ukrán elnök a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) hétfő esti ülésén.

Porosenko hangsúlyozta, „Moszkal teljes mértékben szabad kezet kapott, közvetlen kapcsolatban vagyunk mind nappal, mind éjjel”. Mint fogalmazott, már megvannak az első eredmények, a (kárpátaljai) kormányzó első lépései jelzik, hogy végre elkezdődött a rendteremtés, a klánok felszámolása, a Kárpátalján hagyományosan meglévő klánoknak a csempészetből származó bevételektől való elvágása – adta hírül a Pravda.com.ua ukrán hírportál.

Hennagyij Moszkal rendőrtábornokot a múlt héten nevezte ki Kárpátalja kormányzójává az ukrán elnök azt követően, hogy július 11-én Munkácson négy halálos áldozatot követelő súlyos fegyveres összetűzés robbant ki Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrei és a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges szervezet fegyveresei között, valószínűleg a csempészpiac felosztása körüli ellentétek miatt.

A kárpátaljai kormányzó hivatalba lépésekor kemény fellépést helyezett kilátásba mind a csempészekkel, mind a PSZ fegyvereseivel szemben. Egyik első intézkedésével határőrökkel és vámosokkal erősítette meg a Kárpátaljára vezető négy hágón felállított közúti ellenőrző pontokat a járművek rakományainak ellenőrzése céljából.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »