Moszkal: Én nem fogom a Jobb Szektort betiltani Kárpátalján

A Novoje Vremja kiadvány meginterjúvolta Hennagyij Moszkalt, Kárpátalja újonnan kinevezett kormányzóját.

A kormányzó az újságírók kérdésére elmondta, hogy nincs semmilyen kapcsolata Viktor Balogával. „Baloga a Legfelsőbb Tanácsban dolgozik. Ott a munkahelye. Amikor én dolgoztam ott, én senkit nem zavartam a munkában. Jobb, ha engem sem zavarnak, inkább segítsenek” – mondta el Moszkal.

Hennagyij Moszkal szerint az ő jelenléte és a helyi vezetők lecserélése már fél megoldás az itteni helyzetre. Mindenkivel meg kell értetni, hogy Kárpátalján nincs helye semmiféle katonai akciónak.

Felháborodva mondta el véleményét a Kárpátalján történtekről: „Engem nem érdekel semmiféle Jobboldali vagy Baloldali Szektor. Az ilyen álhazafias társaságok csak súlyosbítják az ország helyzetét. Nem lehet egy állami zászlóval és egy fegyverrel hazafinak hirdetni magad, és fegyveres konfliktusba keveredni a védelmi szervekkel. Meg akarom kérdezni a megyei hadkiegészítő parancsnokság vezetőjét, hogy amikor 28 százalékra teljesítette a megye a mozgósítási tervet, akkor ezek az emberek miért nem harcoltak az ATO-ban?” – fejezte ki felháborodását a kormányzó.

Hozzátette, hogy minden illegális „biznisz” fel lesz számolva a megyében, mindent csak alapos ellenőrzés után fognak kiengedni az országból. Szándékában áll meghívni a román, lengyel, szlovák és magyar szerveket, akikkel együtt harcolnak majd a csempészet ellen.

Dmitrij Jarossal kapcsolatban megyénk új kormányzója csak annyit felelt az újságíróknak, hogy neki nincs szüksége arra, hogy vele beszéljen. „Jaros dolga, hogy kontrollálja a szervezetét, ha már létrehozta. Viszont illegális fegyveres szervek létrehozását tiltja a törvény Ukrajnában. Én nem fogom őket betiltani Kárpátalján. Mint mondtam, nem én hoztam létre ezt a csoportot, nem is tiltom be. De a tetteiket jogi és politikai szempontból fogom értékelni” – mondta.

Kitekintő / Kárpátinfo.net

Friss hírek