Putyin: az ukrajnai konfliktus is Washington „kontár akcióinak” a következménye

Vlagyimir Putyin orosz elnök a jövő héten esedékes olaszországi látogatása küszöbén adott interjút a Corriere della Sera című olasz napilapnak.

„Az önhatalmúlag kikiáltott (donyecki és luganszki) népköztársaságok vezetői nyilvánosan kijelentették, hogy bizonyos feltételek mellett – a minszki megállapodások megvalósítása esetén – készek megvizsgálni a lehetőségét annak, hogy Ukrajna kötelékében maradjanak” – mondta. Feltételeik között van az alkotmánymódosítás az autonómiát biztosító jogokkal, valamint az önálló határ menti kereskedelem lehetősége Oroszországgal, tette hozzá.

Az ukrajnai vezetés feladata békés eszközökkel meggyőzni az embereket az országban maradás előnyeiről – mondta Putyin.

Lehetetlen fegyverek segítségével meggyőzni őket – figyelmeztetett. Az Egyesült Államoknak és az EU-nak nyomást kell gyakorolnia Kijevre a minszki béketerv megvalósítása érdekében, folytatta. Csak az EU és Washington képes arra, hogy rábírja az ukrán kormányt a párbeszédre a kelet-ukrajnai felkelőkkel – vélte Putyin.

Norvégiában olyan rakétákat telepítettek, amelyek 17 percen belül elérik Oroszországot

Az orosz elnök oroszellenességgel vádolta a Nyugatot. A NATO mind közelebb kerül egy atomhatalom határaihoz – mondta. Norvégiában olyan rakétákat telepítettek, amelyek 17 percen belül elérik Oroszországot – magyarázta. Az Európában tervezett amerikai rakétavédelmi pajzzsal kapcsolatban kijelentette, országa előrehaladást ért el abban, hogy veszély esetén ezt a rakétapajzsot semlegesíteni tudja.

Putyin szerint az EU önző politikát folytat, amikor nem veszi tekintetbe Oroszország érdekeit az Eurázsiai Gazdasági Unió kiépítésében. „Ha Európa országai egyesülnek, az normális dolog, de ha mi a posztszovjet térségben ugyanezt tesszük, megpróbálják ezt úgy magyarázni, hogy Oroszország valamiféle birodalom újjáépítésére törekszik” – jelentette ki.

MTI / Kárpátinfo.net

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »