Mobilizációs feketelista magyar szereplőkkel is

Amolyan feketelistát tett közé a megyei hadkiegészítő parancsnokság, amelyben olyan vállalatokat, intézményeket, és azok vezetőit, illetve polgármestereket nevez meg, akik szerintük elszabotálják a mobilizációt – írja a Karpathír.

A zakarpattya.net oldalán elérhető listán járásonkénti bontásban vannak felsorolva azok az érintettek, akik a megyei hadkiegészítő parancsnokság megítélése szerint nem tesznek eleget az Ukrajnában meghirdetett újabb, immáron ötödik mozgósítási hullámnak, sőt, egyenesen hátráltatják, azaz szabotálják azt.

A sajátos feketelistán két Bereg-vidéki céget is találni, valamint egy sor magyar polgármestert a Nagyszőlősi járásból. Listázták például Tóth Bálintot, Tiszapéterfalva és az oda tartozó kisebb falvak polgármesterét, Sápi Sándort, Szőlősgyula polgármesterét, Szahajdák Lászlót, Mátyfalva polgármesterét, Román Mihályt, Tiszakeresztúr polgármesterét, továbbá Feketepatak, Királyháza, Egres és Tiszaszirma faluvezetőjét is.

A Beregszászi járásban két vállalatot listáztak: a Liszindusztriját és az Interszorszot. Egy sor ungvári cégre is megorroltak a katonai parancsnokok, közte a Tisza Konyakgyárra, a megyei gázszolgáltatóra, a Zakarpatgazra, vagy éppen a Zakarpattya-Avto vezetőire.

Azok, akik szerepelnek az összeállításban, nem sok jóra számíthatnak, mert a hadkiegészítő feljelentést készül ellenük tenni.

Úgy fest, ilyen megfélemlítő módszerekhez nyúlnak, hogy eleget tudjanak tenni az újabb mobilizációs parancsnak.

Kitekintő / Kárpátinfo.net

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »