Amerikai halállistát adott ki az Iszlám Állam

Az IÁ megszerezte száz amerikai katona nevét, egyesült államokbeli címét és fényképét, feltette az internetre, és arra szólította fel amerikai híveit, hogy öljék meg őket. Az amerikai hatóságok egyelőre vizsgálják, hogy szerezhették meg az adatokat a dzsihadisták.

Az amerikai védelmi minisztérium közölte, hogy vizsgálja az ügyet. Egy meg nem nevezett tisztségviselő azt mondta: egyelőre nem tudják megerősíteni az IÁ információinak helyességét, de utánanéznek annak. Hozzátette: az amerikai fegyveres erők tagjaira mindig és mindenütt érvényes, hogy óvatosnak kell lenniük biztonságuk érdekében. 

Az internetre feltett névsorról az IÁ azt állítja, hogy a szervezet úgynevezett hackerrészlege szerezte meg több amerikai katonai szerver, adatbázis és email feltörésével.  

A The New York Times című amerikai lap szerint nem valószínű, hogy a dzsihadisták amerikai kormányzati szerverekről szerezték az adatokat. A lap idéz egy védelmi minisztériumi tisztségviselőt, aki szerint a nevek és a hozzájuk tartozó adatok többségét nyilvános adatbázisokból, lakcímnyilvántartásokból, internetes közösségi oldalakról írhatták ki.

Úgy tűnik, olyan katonák neve szerepel az IÁ listájában, akik szerepeltek valamilyen, az IÁ elleni légicsapásokról szóló hírekben a médiában.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »