Brüsszel százmillió eurót kér vissza három tagállamtól

Valamivel több mint százmillió euró agrártámogatást követel vissza szabálytalanságok vagy nem megfelelő ellenőrzés miatt az Európai Bizottság – közölte pénteken a brüsszeli testület.

Görögországon kívül még Írországnak és Szlovéniának kell visszaadnia uniós agrártámogatásokat. Dublin körülbelül egymillió eurós kiigazítást kell elszenvedjen, míg Ljubljanának 8,7 millió eurót kell visszafizetnie az uniós költségvetésbe, mert támogatást kapott egy cukorgyár teljes lebontására, ám a létesítmény silóit az ellenőrök érintetlenül találták.

A brüsszeli testület világossá teszi, hogy az uniós agrárpénzek kezelése a tagállamok feladata, és az ő felelősségük a pénzek felhasználásának ellenőrzése is, ám a bizottságnak joga van visszakövetelni pénzeket, ha hiányosságokat, szabálytalanságokat talál. Ennek érdekében a bizottság mintegy 100 ellenőrzést hajt végre egy évben.

Kárpátinfo.net

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »