Egy hét szabadságot vett ki a kaszás New Yorkban

Egy hétig nem történt gyilkosság a Nagy Almában, ráadásul folyamatosan csökken az emberölések száma is.

New York utcáin egy egész hétig nem történt gyilkosság – számolt be a Huffington Post a polgármesteri hivatal közleményére hivatkozva. A rendőrség október hetedikétől kezdve egészen vasárnapig nem rögzített gyilkosságot, ami figyelemreméltó adat abban a városban, ahol korábban naponta átlagosan hat embert öltek meg.

Ez a második ilyen hét a város történetében – az idei, rendkívül hideg január kilenc gyilkosságmentes napja tartja az eddigi rekordot, azelőtt pedig a Sandy hurrikán pusztítását követő hat nap során nem öltek embert a városban.

A szerencsés egybeesés mellett a New York-i gyilkosságok száma ténylegesen csökkent a közelmúltban. A tavaly ugyanekkor mért adatokhoz képest idén 26 százalékkal kevesebb emberölés történt. Hosszabb távon is pozitív tendenciát fedezhetünk fel: a 2012-ben rögzített, összesen 419 emberölés (amely egyúttal a legalacsonyabb szám az elmúlt ötven év során) 18 százalékos csökkenést mutat a 2011-ben mért 515 gyilkossághoz képest.

Összehasonlításképpen: az 1990-es év során 2 245 embert gyilkoltak meg New Yorkban.

Balázs Bálint

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »