Nagy buli volt a parlamentben: hegyekben állnak az üres üvegek

Több mint száz, szeszes italoktól származó üveget találtak ma reggel a parlament kukáiban. Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek képviselőit egy takarítónő figyelmeztette a sokkoló leletre, aki állítólag a Smer frakcióhelyiségeiből vitte ki azokat.

Ma hajnalban, a rendkívüli ülés során a Smer láthatóan ittas képviselői dulakodtak Igor Matovičcsal és Jozef Viskupičcsal, ez utóbbi meg is sérült. Viskupič szerint ennyi alkoholt gond lehetett beszerezni, mivel a parlamentben nem árulnak. Matovič sajnálja a takarítónőt, aki az információt közölte. „Paška valószínűleg dühöngeni fog, és ő hamar elveszíti a munkáját. Ez a nő elszörnyedt azon, ami itt éjszaka történt, és azon, amit a Smer irodáiból kivitt. Az, aki itt valószínűleg minimálbérért dolgozik, ilyeneket nem találna ki” – mondta Matovič, aki ígéretet tett, hogy ha a nő emiatt elvesztené állását, akkor ő szerez neki.  Az Egyszerű Emberek képviselője, Branislav Škripek korábban javasolta a parlamenti képviselők alkoholszondás vizsgálatát az ülésterembe lépés előtt, azonban a Smer ezt elutasította, mivel a törvényhozásra nézve dehonesztálónak tartotta azt.

A takarítónő, aki Igor Matovič szerint figyelmeztette őt a parlamenti kukákban talált üvegtengerre, tagadja, hogy ilyen történt volna. Azt állítja, senkivel nem beszélt az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek háza tájéról. „Amikor reggel hatkor takarítottam, semmilyen üveget nem találtam az irodákban” – mondta. Azt, hogy a parlamenti képviselők szálláshelyéről származhattak-e az üvegek, nem tudta megmondani, mivel állítása szerint ott mások takarítanak.

Pavol Paška (Smer-SD) házelnök nem akarja vizsgálni, hogy volt-e olyan képviselő az esti ülésen, aki alkoholos befolyásoltság alatt ült az ülésteremben. Szerinte ez mindenkinek a magánügye. Arra a kérdésre, hogy tud-e olyan smeres képviselőkről, akik alkoholt fogyasztottak, azt mondta, az ülés vezetésével volt elfoglalva. „Ezek olyan dolgok, amelyeket nem vagyok hajlandó vizsgálni” – mondta Pavol Paška.

Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »