Közösségi média korlátozást vezetnének be, a diákok felháborodtak

Egy kaliforniai tanintézmény vezetői megelégelték a közösségi média rákfenéjét. Szerződésben tiltanák be az online káromkodást – áll a Foxnews oldalán.

A Lodi Egyesített Iskolakörzet elhatározása végleg kitiltaná a „az edzőket, csapattársakat és más diákokat célzó káromkodásokat és helytelen beszédet” a diákjai közösségi médián élt életéből. Továbbá, a sportszakosztályokon és órákon kívüli tevékenységekben résztvevő diákok esetében a szerződés tiltaná az általánosságban helytelen, vagy szexuális utalásokat tartalmazó nyelvezet használatát is.

A szabályszegés első esetében az adott tanulót felfüggesztés, második és egyben utolsó vétségnél pedig a klubból, szakkörből való teljes kitiltás fenyegeti. A Bear Creek középiskola vezetői a negatív és sértő kommentek miatt elkövetett fiatalkori öngyilkosságokat akarják megakadályozni.

Miután az iskolaigazgató bemutatta az új szabályozást, egy maroknyi diák tűnt fel az iskola kapui előtt transzparensekkel. „Nem mondhatják meg azt, hogy mi helyes, és mi nem. Ezzel egyértelműen csorbítják a szólás szabadságunkat” – nyilatkozta az egyik tüntető. A tankörzet vezetője nem válaszolt arra a kérdése, hogy mi történik azokkal, akik nem írják alá a megállapodást.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »