Kiállt az RMDSZ elnöke a szövetség leváltott kormánytisztviselője mellett

A kormányfő azt követően menesztette Varga Gábort, az RMDSZ által jelölt vezérigazgatót, hogy a bukaresti táblabíróság másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen hivatali visszaélésért. Varga Gábor az MTI-nek azt mondta, hogy a bíróság igazságtalanul ítélte el és nem vette figyelembe az ártatlanságát igazoló bizonyítékokat.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke nyilatkozatában azt írta: értetlenül áll az igazságszolgáltatás döntése előtt, de azt elfogadja és tiszteletben tartja. Ugyanakkor leszögezte: Varga Gábor, a nagyváradi RMDSZ alapító tagja, a szövetség megbízható és becsületes munkatársa 1989 óta. Rámutatott: Varga Gábor távozásakor a védjegyhivatal 70 millió lejes (csaknem 5 milliárd forint), költségvetésen felüli bevétellel rendelkezett, amelyet az elkötelezett szakmaiság egyik jelentős fokmérőjének nevezett.

„A Varga Gábor felfüggesztett büntetésére vonatkozó igazságszolgáltatási döntést az RMDSZ elfogadja, és nem kívánja azt kommentálni, ugyanakkor leszögezzük, hogy Varga Gábor becsületességében, tisztességében nem kételkedünk, és továbbra is megbízunk benne” – zárult Kelemen Hunor csütörtökön közzétett állásfoglalása.

MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »