Tovább folytatódhat a tőzsdei esés?

Az EUR/USD a kezdeti zakó után föld körüli pályára állt és 1,33 fölött is járt, ezzel párhuzamosan pedig folytatódott a feltörekvő piaci devizák gyengélkedése (PLN, ZAR, HUF). A pesszimista hangulat a kötvénypiacokon is érződött, a perifériás uniós állampapírok hozama ismét az ég felé kacsintgatott. Adollárgyengüléssel együtt a jen erősödött, egészen 95,50-ig kukkantott le ma a jegyzés.

A tőzsdei hangulatindexeket tekintve szomorú a kép: a tegnapi AAII kisbefektetői felmérés további morzsolódást mutatott az optimisták körében, ám ezzel mindössze a május eleji állapot rajzolódott ki ismét. A ma reggeli, profikat tömörítő NAAIM-féle felmérés totális összeomlást mutatott: az index 77-ről 51 közelébe esett, ezen az értéken 2012 áprilisában járt utoljára – ez azt sejteti, hogy az elmúlt hetekben látott esés felgyorsulhat.

A tegnapi pozitív zárás az amerikai parketteken részben Plosser-jegybankárnak köszönhető, hiszen arról beszélt, hogy a piac túlreagálta a Fed pénznyomdájának leállítását. Emellett a technika is dolgozott (50 napos mozgóátlagokról ugrottunk, Fibonacci-szintek is segítettek.)

Kitekintő / Equilor

Friss hírek