A Nemzeti Összetartozás Napján öbb mint 2600 Kárpát-medencei középiskolás indul útnak

A június 4-i Nemzeti Összetartozás Napján a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében 80 Kárpát-medencei középiskola több mint 2600 diákja utazhat legalább egy határ átlépésével egy másik magyar iskolához.

Nemzeti Összetartozás Napi diákutaztatási programját pályázat keretében hirdette meg a Rákóczi Szövetség, ahol bármely Kárpát-medencei középiskola pályázhatott azzal a feltétellel, hogy június 4-én a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépve ellátogatnak egy másik ország magyar iskolájához, ahol közös programot bonyolítanak. A pályázat keretében 200 ezer forint utazási támogatást lehetett elnyerni. A 80 sikerrel pályázó iskola közül 48 magyarországi, 15 erdélyi, 11 felvidéki, 3 délvidéki és 3 kárpátaljai. Az utazók között több olyan eset fordul elő, amikor több határt átlépve erdélyi iskola utazik Felvidékre, Kárpátaljára vagy fordítva.

A Rákóczi Szövetség minden pályázó iskolát támogatásban részesített. Idén a március 15-i diákutaztatás keretében a Szövetség támogatásával 97 középiskola 4000 magyarországi diákja utazhatott. A sikerrel pályázó 80 Kárpát-medencei középiskolák névsorát a Rákóczi Szövetség honlapján olvashatják.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »