Chuck Hagel a Pentagon élén

Február 27-én hosszas szenátusi huzavona után elfoglalta helyét Chuck Hagel a Védelmi Minisztérium élén. A szenátusi meghallgatás során több kényes pont is felmerült, mely miatt nehezen fogadták el jelöltségét a Pentagon élén, azonban végül február 26-án megszületett a kompromisszum, és megválasztották az új védelmi minisztert.

Chuck Hagel megköszönte a lehetőséget, hogy még egyszer szolgálhatja hazáját, és köszöni a bizalmat, hogy megválasztották. Kijelentette, hogy – mivel Leon Panetta személyes jó barátja – továbbra is igényt tart szakszerű munkájára a Pentagonban, és segítségére a védelmi kérdésekben. Átláthatóbb pénzfelhasználást ígért a Pentagonban, és azt, hogy gazdaságosabban fogják használni az állampolgárok adóját.

A 2014-es afganisztáni kivonulással kapcsolatban hamarosan megkezdődnek a csapatkivonások az országból, mely újabb segítség a költségvetés csökkentésében. Mindemellett kijelentette, hogy fontosnak tartja az amerikai állampolgárok biztonságának garantálását. S hozzátette, hogy munkáját a lehető legmagasabb szinten, és leghatékonyabban kívánja végezni hivatali ideje alatt.

Gregovszki Judit

Friss hírek