Öt éve nem látott szinten járt a tőzsde

2007 óta nem látott szinteken zártak tegnap a Dow Jones és az S&P 500-as index is. A technológiai vállalatokat tömörítő Nasdaq index ezzel szemben csak szenvedett, elsősorban az Apple-nek köszönhetően. A társaság vezérigazgatója továbbra is csak ködösít a készpénzállomány felhasználásával kapcsolatban, ami nem igazán tetszik a befektetőknek. A Coca-Cola is a hátsó sorban kullogott a gyorsjelentésnek hála, mivel a globális értékesítések volumene elmaradt az elemzői várakozásoktól.

Idehaza szinte minden részvényhez köthető valami sztori. Ennek ellenére először a forinttal foglalkoznánk. Adollárkötvény kibocsátás feltételei láttán a befektetők újra 290 alatti forintban gondolkodhatnak. A deviza kötvény finanszírozás az OTP-nek a befektetői bizalom javulása mellett a devizás hitelportfolióban is javulást hozhat. Ráadásul a cseh Komercni Banka reggeli gyorsjelentése is felfelé hajthatja az árfolyamot. Szerintünk ötössel is kezdődhet ma a hazai bankpapír árfolyama.

MOL szétkalapált árfolyamában az OPEC jelentés hozhat felpattanást (részletek a piaci hírek alatt), míg a MTEL továbbra is nyomás alatt maradhat a lengyel TPSA miatt. A Richtert ma Egisre cserélnénk, mivel tegnap zárás után kiugróan jó gyorsjelentéssel állt elő a gyógyszergyártó (részletek a piaci hírek alatt)Célárként 18.800 forintot lőnénk be első körben.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek