Horvát források szerint már tárgyalnak az INA sorsáról

Az Ivo Sanader, volt horvát kormányfő elleni ítélet kellemetlen helyzetbe hozta a magyar olajtársaságot a délszláv államban. A várható következmények kapcsán Vesna Pusić, Horvátország külügyminisztere a verdikt napján még úgy nyilatkozott; kormánya mindenképpen megvárja a másodfokú, azaz a jogerős ítéletet az ügyben. Slavko Linić pénzügyminiszter viszont úgy fest más olvasatban értékelte a történteket.

Slavko Linić a fentiekhez azt is hozzátette, hogy a kenőpénzes fiaskó ellenére a horvát kormányzat továbbra is partnerként tekint a magyar olajtársaságra, ám attól elvárják, hogy erősítse az Ina pozícióit mind Szlovéniában, mind pedig Bosznia-Hercegovinában, illetve folytassa a horvátországi finomítók korszerűsítését.

A miniszter szerint már tárgyalnak

A horvát pénzügyminiszter sajtónyilatkozatából az is kiolvasható, hogy a kormánytagokkal korábban közölt interjúkkal szemben, mégse várták meg a MOL-t is kellemetlen helyzetbe hozó ügy másodfokú tárgyalását, hanem már most megkezdődtek a magyar olajtársasággal történő egyeztetések.

Arról, hogy a MOL valóban tárgyal-e az Ina-ban betöltött vezetői pozíciójának esetleges módosításáról, a magyar olajtársaság sajtóirodáját is megkérdeztük, ők viszont nem tudtak vagy nem akartak érdemben nyilatkozni az ügyről.

Mátraházi Tibor

Mátraházi Tibor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »