Megint a bankadó: ütötték az OTP-t

Ka-TECH-sztrófa volt tegnap az amerikai piacokon, az IBM, az Intel és az AMD árfolyamát napközben péklapáttal csapkodták meg a befektetők, a szenzációt viszont a Google gyorsjelentése szolgáltatta. A társaság véletlenül már napközben publikálta negyedéves számait, amik teljesen kiábrándították a befektetőket, ezt pedig még a Microsoft zárás utáni gyorsjelentése sem kompenzálta.

Ma a tengerentúli börzéken a General Electric és a McDonald’s számaira figyelünk majd ebéd után, délután 16 órakor az ingatlanpiaci adat lesz még érdekes.

Idehaza a részvénypiacon a MOL-t és az MTELEKOM részvényeit a közműadó miatt masszírozták meg, az OTP pedig a 2014-es bankadó sztorija miatt került présbe ismét. A kötvénypiacon többéves mélypontra estek a hozamok, részben a carry trade felpörgése, részben a CDS vs. államkötvények szabályozási kérdései miatt.

Ma zárul az EU-csúcs, a tegnapi kommentárok nem jelentettek újdonságot, azonban felkészülhetünk egy újabb Merkel-Hollande csörtére, miközben az olasz és spanyol adósságkérdések továbbra is állandó témát szolgáltatnak.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »