Gajdos: az UMDSZ Németh Zsolt kijelentései miatt vonult ki a Máért üléséről

Németh Zsolt külügyi államtitkár „kirekesztő” kijelentései miatt vonult ki az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) küldöttsége a Magyar Állandó Értekezlet üléséről – mondta a külhoni szervezet elnöke a Kárpát Igaz Szóban megjelent csütörtöki cikkben.

Gajdos István azt mondta: kérdést tett fel az UMDSZ-t hátrányosan érintő magyar kormányintézkedésekről Németh Zsoltnak, aki „konkrét felelet helyett három szemenszedett hazugsággal rukkolt elő”.

Az államtitkár elfogadhatatlan válaszokat adott a magyarigazolványok kiadása és a schengeni vízumok igényléséhez szükséges garancialevek ügyében – tette hozzá. Gajdos István a „legdurvábbnak” azt nevezte, hogy Németh Zsolt azt mondta róla: személye nemzetbiztonsági kockázati tényező Magyarország számára.

„Ezek után küldöttségünk nem látta értelmét, hogy a nemzet egyesítése céljából összeült fórumon ilyen kirekesztő kijelentésekhez asszisztáljon, elhagytuk az ülésteremet, s a zárónyilatkozatot sem írtuk alá” – közölte az UMDSZ elnöke.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »