Meg kell találni a módját, hogy az RMDSZ támogassa az új kormányt

Varujan Vosganian a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke szerint a Szociálliberális Unióban (USL) nem merült fel, hogy bevonják az RMDSZ-t a kormányba, de úgy értékelte, ha nem lesznek a kormány tagjai, meg kell találni a módját, hogy támogassák a Ponta kabinetet.

Vosganian szombaton, Iaşiban egy sajtótájékoztatón nyilatkozta, hogy az USL-ben nem merült fel, hogy bevonják az RMDSZ-t a kormányba, szerinte ebben az esetben az USL-nek két lehetősége van: vagy parlamenti, megállapodást kötnek, vagy elhatárolódnak.

“Én azt szeretném, ha erős parlamenti többségünk lenne, hogy megszavazhassuk a szükséges törvényeket. Az RMDSZ esetében meg kell találnunk a módját, hogy támogassák a kormányt, akkor is, ha nem lesznek a kabinet tagjai”, fejtette ki Varujan Vosganian.

Kelemen Hunor az RMDSZ elnöke péteken azt nyilatkozta, hogy nem voltak tárgyalások, nem fogalmazódott meg igény az USL részéről, hogy az RMDSZ támogassa az új kormányt.

„Nincsenek ilyen tárgyalások, nem hiszem, hogyha megvan a 235 fős többségük igényelnek ilyesmit”, mondotta.

Ugyanakkor emlékeztetett, hogy szervezete ellenzékben van és az RMDSZ legfontosabb célkitűzése jelen pillanatban , hogy minél jobb eredményt érjen el a júniusi választásokon.

„Mi úgy véljük, a helyi választásokig a parlamentben a következetes politizálás kell legyen a célunk”, mondotta még Kelemen.

Nyugati Jelen

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »