Pénteken jönnek az OTP számai

A hét utolsó kereskedési napján, hajnalban érkezik a bankcsoport negyedik negyedéves gyorsjelentése. Mivel már lassan az első negyedév is véget ér, a historikus számok várhatóan nem okoznak majd pánikot a kereskedésben, azonban mutatóujjunkat rajtatartjuk a az események ütőerén.

A bank által gyűjtött konszenzus szerint a nettó veszteség 12 milliárd forint körül lehetett a negyedévben, főként a végtörlesztésekből 43 milliárd forintra taksált veszteségekből fakadóan. A bank korábban 39-40 milliárd forint buktát várt ennek kapcsán, a konszenzus számai tehát nem okoznának különösebb meglepetést pénteken.

A bankpapír hetek óta nem tud kimozdulni a 3900-4200 forintos sávból, ami véleményünk szerint hazai folyamatoknak köszönhető, vagyis a gyorsjelentés megjelenése jót tesz majd a bankpapír megítélésének.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »