Ellenzékbe kerül az RMDSZ, ha a Szociálliberális Unió 50 százalék fölött teljesít

Az RMDSZ ellenzékbe kerül, ha a Szociálliberális Unió (USL) a szavazatoknak több mint 50 százalékát szerzi meg a parlamenti választáson, ellenkező esetben az USL-nek tárgyalnia kell más pártokkal a kormányalakításról – jelentette ki a szociáldemokrata Victor Ponta, az USL társelnöke – írja a Krónika.

„Jól mondta Frunda szenátor úr: ha az USL 50 százalék fölött teljesít a választásokon, az RMDSZ ellenzékbe kerül, 50 százalék alatti eredmény esetén pedig tárgyalnunk kell más pártokkal (…) a Demokrata Liberális Párt (PDL) kivételével” – mondta szerdán, Aradon tartott sajtótájékoztatóján Victor Ponta. Szerinte a kérdés nem az, hogy kormányra kerül-e az USL, hanem hogy képes lesz-e egyedül kormányozni.

A szociáldemokrata-liberális pártszövetség célja az, hogy egyedül alakíthasson kormányt, és megszerezze az ehhez szükséges abszolút többséget a parlamentben – tette hozzá Ponta.

Mint arról tájékoztattunk, Frunda György RMDSZ-szenátor hétfőn úgy vélekedett: a szövetség számára az a legfőbb probléma, hogy az őszi választások után is bejut-e a parlamentbe, a jelenlegi ellenzékkel kötendő koalíció pedig attól függ, hogy az USL abszolút többséget szerez-e vagy sem.

Kovászna megyei MPP: Frunda folytatná a politikai prostitúciót

Frunda György „folytatná az RMDSZ által húsz éve gyakorolt politikai prostitúciót” – jelentette ki szerdán Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) Kovászna megyei szervezetének elnöke. A politikus arra utalt, hogy az RMDSZ-szenátor néhány nappal korábban azt mondta: nem kizárt az RMDSZ és az USL szövetségre lép a választások után.

Jó lenne, ha Frunda a magyarság képviselete miatt aggódna, nem amiatt, hogy az RMDSZ bejut-e a parlamentbe – mondta Kulcsár-Terza az RMDSZ-politikus korábbi kijelentése kapcsán.

A Kovászna megyei MPP elnöke azt is kijelentette: ő nem aggódik az RMDSZ választások utáni sorsa miatt, mivel az MPP fő célja az, hogy a magyarságnak képviselete legyen a parlamentben.

„Véget kell vetni a húsz éves RMDSZ-képviseletnek” – szögezte le Kulcsár-Terza József.

Krónika.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »