Dzurinda, Mikloš és Žitňanská trió az SDKÚ-DS listájának élén

A legerősebb kormánypárt választási listáját Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš és Lucia Žitňanská hármas vezeti majd – derült ki a pártelnök mai sajtótájékoztatóján.

Dzurinda újságíróknak elmondta, a párt elnöksége csütörtökön jóváhagyta a lista első 57 jelöltjét, míg a többii jelöltről a régiók javaslatai alapján döntenek. A háttérben korábban arról folyt a találgatás, vajon a pénzügyminiszter a második vagy a harmadik helyen szerepel majd, de mint kiderült, a korábbi kormányfő után rögtön ő következik.

A igazságügyi minisztert követően Jozef Mikuš,  Milan Hort,Ivan Štefanec, Martin Fedor, Eugen Jurzyca oktatásügyi miniszter és Pavol Frešo, és Jaroslav Ivančo zárja az első tízest. A második tízes csapatban található Magdaléna Vášáryová, Viliam Novotný, Ondrej Matej, Kamil Homoľa, Marek Vargovčák, Milan Ježovica, Ivan Chaban, Ľudovít Kaník, Tibor Tóth és Miroslav Beblavý.

Szabad Újság

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »