Heteken belül a bóvli kategóriába kerülhet Magyarország

Pénteken a tőzsdezárást követően jelentette be a Fitch, hogy negatívra változtatta hazánk hitelminősítéséhez kapcsolódó kilátást. Ez annyit jelent, hogy a gyakorlat szerint 1-2 éven belül lehet újabb náspángolás a Fitch részéről, amit a piaci kommentárok leghamarabb jövő nyárra időzítettek.

Szombat délelőtt az S&P jelezte, hogy figyelőlistára rakta a magyar hitelminősítést, amely akár már a hónap végén manifesztálódhat egy bóvli kategóriába kerülés formájában. Piaci vélemények szerint a hitelminősítők megvárják az IMF éppen zajló szokásos felülvizsgálatát, vagyis november 21 előtt aligha kerülünk bóvli kategóriába.

Számtalanszor jeleztük már, hogy a bóvli kategóriába kerülés fájdalmas momentum, hiszen néhány hetes időtávon további forintgyengülés, kötvény- és részvénypiaci eladói hullám követné. A leminősítést vagy a második esélyt adó hitelminősítői kommentárokat követően viszont arra számítunk, hogy megnő az étvágy a forinteszközök iránt.

A gazdaságpolitikai döntések kapcsán úgy érezzük, hogy még mindig menthető a helyzet és el lehet kerülni a bóvli kategóriát anélkül, hogy tűzoltásszerű intézkedéseket hozzon a kormányzat.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »