A koalíciós kormánytagok sajnálják, hogy Radičová távozik

A koalíciós pártok elnökei sajnálattal vették tudomásul, hogy az előrehozott választásokat követően Iveta Radičová kormányfő távozik a politikából.

Iveta Radičová távozása az SDKÚ-ból Bugár Béla szerint nagy kár, és ez nem csak az SDKÚ vesztesége. „A jelenlegi kormány legnépszerűbb politikusa távozik” – tette hozzá Bugár.

Radičová új színt hozott a szlovák politikába, az átláthatóságért tett ígyekezete tiszteletre méltó – nyilatkozta szombaton Pavol Abrhan, a KDH alelnöke. Abrhan úgy véli, ebből a szempontból mindenképpen hiányozni fog a politikai életből. A KDH elnöke, Ján Figeľ is méltatta a márciusban távozó kormányfőt. „A kereszténydemokraták nagy szövetségese volt a korrupció elleni küzdelemben” – véli Figeľ.

A Szabadság és Szolidaritás (SaS) pártja szintén sajnálja, hogy a jelenlegi miniszterelnök az előrehozott választásokat követően elhagyja a politikát. „Olyan miniszterelnök vált belőle, aki kiérdemli a tiszteletünket, az SDKÚ pedig egy olyan politikust veszít el, aki a tisztességes politikáért és az átláthatóságért küzdött” – jelentette ki újságírók előtt Richard Sulík SaS-elnök.

Paraméter / SITA

Friss hírek