Újabb részletek a végtörlesztésről: semmi sem az, aminek látszik

A legfrissebb hírek szerint az adósok december végéig jelezhetik igényüket a programban való részvételre, bár a folyamat maga ennél jóval több időt vehet igénybe. Ez nagyjából egybevág azon várakozásunkkal, hogy a következő napokban még több részlet lát napvilágot a végtörlesztés feltételrendszerével kapcsolatban. A menetrend szerint a parlament jövő héten hagyja jóvá a tervezetet, előtte azonban néhány módosító indítvány is érkezhet még.

A mostani kiegészítés kellemetlen lehet a bankoknak, hiszen az idő rövidsége miatt koncentráltan jelentkezik majd a kereslet, ami a deviza tranzakciók esetében is fókuszált deviza vételi / forint eladási nyomást jelenthet, ebből adódóan nem számítunk arra, hogy érdemben enyhüljön a nyomás a forinton.

Mindemellett a tervezet szerint már nem csak a jelzáloghitelek, hanem az ingatlanfedezetű szabad felhasználású devizahitelek is bekerülnek a programba. Ez az OTP esetében a korábbi, 900 milliárd forintos lakossági devizaalapú ingatlanhitelhez képest bő 100-150 milliárd forintos növekményt jelent a programban, az FHB esetében pedig kb. 20-30 milliárd forinttal növeli a mostani intézkedés során érintett hitelállományt.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply