Újabb részletek a végtörlesztésről: semmi sem az, aminek látszik

A legfrissebb hírek szerint az adósok december végéig jelezhetik igényüket a programban való részvételre, bár a folyamat maga ennél jóval több időt vehet igénybe. Ez nagyjából egybevág azon várakozásunkkal, hogy a következő napokban még több részlet lát napvilágot a végtörlesztés feltételrendszerével kapcsolatban. A menetrend szerint a parlament jövő héten hagyja jóvá a tervezetet, előtte azonban néhány módosító indítvány is érkezhet még.

A mostani kiegészítés kellemetlen lehet a bankoknak, hiszen az idő rövidsége miatt koncentráltan jelentkezik majd a kereslet, ami a deviza tranzakciók esetében is fókuszált deviza vételi / forint eladási nyomást jelenthet, ebből adódóan nem számítunk arra, hogy érdemben enyhüljön a nyomás a forinton.

Mindemellett a tervezet szerint már nem csak a jelzáloghitelek, hanem az ingatlanfedezetű szabad felhasználású devizahitelek is bekerülnek a programba. Ez az OTP esetében a korábbi, 900 milliárd forintos lakossági devizaalapú ingatlanhitelhez képest bő 100-150 milliárd forintos növekményt jelent a programban, az FHB esetében pedig kb. 20-30 milliárd forinttal növeli a mostani intézkedés során érintett hitelállományt.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »