A családtagok is veszekednek a gazdaság miatt

Friss közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak kétharmada érzi úgy, hogy az ország gazdasági helyzete stressz faktorként jelentkezik magánéletében is. Többen komoly vitákat is folytatnak ismerőseikkel a válsághelyzetről.

A Rasmussen Reports napokban közétett jelentése szerint az amerikaiak 67 százaléka érzi úgy, hogy az ország megrendült gazdasági helyzete feszültséget okoz családi életében, míg 28 százalék szerint az anyagi nehézség hátrányosan hat családi, baráti kapcsolataira is. Csak minden negyedik válaszadó nyilatkozott úgy, hogy a gazdaság alakulása nincs hatással magánéletére.

Az eredmények szerint a magasabb jövedelmű háztartások alacsonyabb, a kisebb bevételből gazdálkodók nagyobb arányban érzik a gazdasági helyzet magánéleti hatásait. A gyermekes családok 71, a gyermektelenek 64 százaléka mondta, hogy az állam anyagi helyzete stressz tényezőként jelentkezik családi életében is.

A vizsgálat szerint az amerikaiak 43 százaléka bonyolódott komolyabb vitába rokonokkal, barátokkal az Egyesült Államok gazdasági helyzetét illetően. Ez a feszültség más formában is jelentkezik: a megkérdezettek 68 százaléka véli úgy, hogy az emberek kevésbé toleránsak polgártársaik politikai nézeteit illetően.

ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevél

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »