Magukra találtak az ázsiai tőzsdék is

Az amerikai piacok után ma hajnalban az ázsiai indexek is magukra találtak és valamennyi részvénypiac a kizöldült. A részvények 2-3 havi mélypontról pattantak vissza, miután Jéorjiosz Papandreu, görög miniszterelnök arról biztosította a piaci szereplőket a ma esedékes bizalmi szavazás előtt, hogy kormánya mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerüljék az államcsődöt. Az emelkedés technikai oldalról nézve is igencsak időszerű volt, miután számos komolyabb támasz szint került tesztelésre az elmúlt napokban.

Második napja emelkedik az olaj ára, amely egyrészről a javuló szentimentnek, másrészről a gyengülő dollárnak köszönhető. Az arany és az ezüst is valamelyest feljebb tartózkodtak az éjszakai órákban.

A devizák közül erősödni tudott az euró, ezzel párhuzamosan gyengült a dollár. A svájci frank továbbra sem képes jelentősen leértékelődni és már-már történelmi szintek közelében oldalaz.

Az ausztrál jegybank legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvéből kiderült, hogy a monetáris tanács tagok megfelelőnek tartják a jelenlegi enyhén szigorú pénzpolitikát, és tarthatónak látják a középtávú inflációs célt. A hír hatására gyengülni kezdett az AUD.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »