Már megint gyengélkedik a tőzsde

A tegnapi amerikai esés után az ázsiai piacok is gyengélkedtek a reggeli kereskedési időszakban. Az amerikai piacok már a hatodik napja esnek, amire 2009 óta nem volt példa. A tegnap megjelent FED Bézs könyv kifejezetten óvatosan fogalmaz, azonban a mondanivalója egyértelmű: lassul az amerikai gazdaság és növekszik a munkanélküliség, ami igencsak rossz hír a piaci szereplőknek – bár hírek nem lepték meg túlzottan a befektetőket.

A nyersanyagpiacon csökkent az arany és az ezüst ára, míg az olaj árfolyama emelkedni kezdett, miután eredménytelen volt az OPEC találkozó. Szaúd-Arábia nem tudta meggyőzni a tagországokat a kvóták emeléséről, így a kitermelés volumene változatlan szinten marad, papíron.

A devizák esetében a mai EKB és BOE kamatdöntés lehet irányadó. A piaci konszenzus alapján a jegybankok változatlan szinten hagyhatják az irányadó rátát. Inkább az ezt követő EKB sajtókonferencia lehet érdekes, ahol a monetáris politika kilátásairól fog beszélni Jean-Claude Trichet EKB elnök.  Az ausztrál dollár gyengülni kezdett az éjjel, miután a vártnál rosszabb foglalkoztatási adatok láttak napvilágot, melyek csökkentik egy esetleges kamatemelés valószínűségét.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »