Elhatárolódik a román vasút a Tőkés meggyilkolására uszító laptól

A Román Vasúti Társaság (CFR) nem ápol semmiféle partnerségi kapcsolatot a Vocea ceferistului (A vasutas hangja) című kiadvánnyal, és ha a lapot valóban terjesztik a romániai vonatjáratokon, akkor azt törvénytelenül teszik – nyilatkozta hétfőn a Krónikának Alina Predescu, a CFR személyszállító részlegének szóvivője.

A vasúti illetékest annak kapcsán kérdezte a lap, hogy a periodikával együtt terjesztett, ugyanazon személy által szerkesztett Ştefan cel Mare című hetilap legfrissebb számában Tőkés László, az Európai Parlament alelnökének meggyilkolására buzdít az egyik cikk szerzője.

Alina Predescu a Krónikának elmondta, a belföldi vonatjáratokon kizárólag olyan újságok, folyóiratok, kiadványok forgalmazhatóak törvényesen, amelyek kiadóival vagy a lapterjesztő cégekkel a vasúti társaság szerződéses viszonyban áll, és ennek megfelelően terjesztési díjat fizetnek a CFR-nek. A szóvivő szerint azonban a Vocea ceferistului kiadványnak elnevezése ellenére semmi köze a társasághoz, annak kiadójával vagy főszerkesztőjével, Mihai-Florin Nahorniackal nem kötöttek együttműködési megállapodást, így minden bizonnyal törvénytelenül terjesztik.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy számos folyóiratot bocsátanak áruba illetéktelenül a vonatokon. Amennyiben a szóban forgó lapban valóban megjelent az Önök által említett hangvételű írás, ráadásul a mi járatainkon terjesztették, akkor társaságunk határozottan elhatárolódik a két hetilaptól, sőt ha tájékoztatást kapunk arról, hogy pontosan mely járatokon szórták a lapokat, akkor a jövőben elejét vesszük ennek az illegalitásnak” – szögezte le a CFR szóvivője, hozzátéve: mivel a kiadványokat semmiféle kapcsolat nem fűzi a társasághoz, utóbbinak beleszólása sem lehet azok lappolitikájába.

Kitekintő / Krónika.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »