Elnöki levelezés: a Magyar Koalíció nevében gyűjt aláírásokat a VMSZ

Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke levéllel fordult Pásztor Istvánhoz, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökéhez, s levelében arra hívja fel a figyelmet, hogy Szabadkán a VMSZ aktivistái a Magyar Koalíció nevében gyűjtenek aláírásokat a helyi közösségi választásokra előzetes megállapodás nélkül. Levelét az alábbiakban ismertetjük.

Tisztelt Elnök Úr!

Ismeretes, hogy Szabadkán június 5-én a helyi közösségekben választásokat tartanak. Szabadka városban 36 ilyen helyi közösségben lesz szavazás.

A terepen megkezdődött a választási listák támogatására irányuló aláírások begyűjtése.Ma délután a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) szabadkai körzeti elnöke telefonon jelentette, hogy családi házánál is megjelentek a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái, hogy egy lista alapján aláírásokat kérjenek.

Nem a VMSZ, nem is valami más választás előtti szövetkezés, hanem egyenesen a Magyar Koalíció számára kérték a támogatást. Azóta befutott hozzám még két hasonló tartalmú információ.

Önnek nem kell bizonygatnom: Szabadkán nem volt semmiféle előzetes egyeztetés a Magyar Koalícióról. Arról lenne szó, hogy a VMSZ emberei a VMSZ jelöltjeinek a Magyar Koalíció nevében gyűjtik a támogató aláírásokat? Előzetes koalíciós megállapodás nélkül? Anélkül, hogy a jelöltek között megjelennének a VMDP jelöltjei is?

Úgy gondolom, hogy a VMDP és a VMSZ közötti kapcsolatok jelenlegi szintjén egy ilyen olcsó és pillanatok alatt leleplezhető trükközésnek nincs, nem is lehet helye. Bízom benne, hogy ezt Ön is így gondolja.

Tisztelt Elnök Úr!

Megkértem a VMDP szabadkai vezetőit, hogy még holnap reggel vegyék fel a kapcsolatot a VMSZ szabadkai körzeti elnökével és tisztázzák ezt a kérdést. Amennyiben a találkozóra a VMSZ-nek felróhatóan még a délelőtt folyamán nem lehetne sort keríteni, erre az esetre azt javasoltam, hogy a VMDP nevében haladéktalanul tegyenek bejelentést az illetékes választási bizottságnál.

Én személyesen – mint ahogy eddig is – készen állok a Magyar Koalícióról szóló egyeztetésre. Ugyanakkor megteszek minden tőlem telhetőt, hogy a Magyar Koalíció nevével senki se élhessen vissza, s egy párt se használhassa fel azt a támogatói aláírások könnyebb begyűjtésére.Abban a reményben, hogy a történteket még a holnapi nap folyamán tisztázhatjuk, visszajelzését várva, tisztelettel:

Ágoston András, elnök

Vajdaság.ma

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »