Román nacionalisták meghackelték a Magyar Hírlap honlapját

Román nacionalista hackerek törték fel a Magyar Hírlap internetes oldalát vasárnap. A Magyar Hírlap szerkesztősége megdöbbenését fejezte ki a honlapon elhelyezett román nyelvű szöveg tartalma miatt, és visszautasította a soviniszta gyűlöletkeltést.

“A Magyar Hírlap szerkesztősége megdöbbenéssel olvasta a vasárnap reggel honlapunkon elhelyezett román nyelvű szöveget. Megütköztünk annak tartalmán, stílusán, a legrosszabb soviniszta hagyományokat idéző és súlyos frusztrációt jelző érvelésén. Különösen gyomorforgatónak tartjuk Marian Cozma halálának felemlegetését, már csak azért is, mert a neves sportoló tragédiája közelebb hozta egymáshoz a magyar és román nemzet tagjait” – közölte Szentesi Zöldi László főszerkesztő-helyettes az MTI-vel.

“Tévedtetek, amikor azt hittétek, hogy a román népnek és történelemnek adott pofonra (2011. 03. 15.) odanyújtjuk a másik orcánk is. Nemzeti öntudatunk arra kötelez, morális lépéseket tegyünk azért, hogy a Román Nép Hősei békében nyugodhassanak. Felzavartátok örök álmukból, hogy becsméreljétek, hogy félretájékoztatással megszentségtelenítsétek sírjaikat, és felakasztottátok álbosszúként. Ez a válaszunk azoknak, akik elfelejtették, hogy a magyarok kisebbséget alkotnak Romániában”, áll a román nyelvű szövegben.

A hackerek nyíltan fenyegetőztek: “Nem felejtünk, és nem bocsájtunk meg. Az Úr legyen irgalmas a lelketekkel. Így jár mind, aki vét a román nemzet ellen”. Marian Cozmát mint olyan személyt említik, akinek az elvesztése “gyógyíthatatlan lelki sebeket ejtett” a román népben.”Bízunk abban, hogy ezt a hangnemet a felelősen gondolkodó románok éppen úgy visszautasítják, mint a Magyar Hírlap munkatársai” – mondta a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese.

A Magyar Hírlap honlapját az a Romanian National Security (RNS) nevű csoport törte fel, amely korábban az olasz RAI, a La Stampa, a Corriere della Sera és a francia Le Monde internetes oldalát is megtámadta – írja a Manna.ro.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek