Nem valószínű, hogy Szerbia idén uniós tagjelölt lesz

Nem reális az elvárás, hogy Szerbia az év végéig eleget téve valamennyi feltételnek elnyeri az Európai Unió tagjelöltje státust – jelentette ki szerdán Maja Bobić a Szerbiai Európa-mozgalom főtitkára. Az EurAktiv Srbija (www.euractiv.rs) internetes portálnak nyilatkozva kiemelte, hogy a legjobb szándék és a meglevő kedvező kapacitások ellenére sem tudna Szerbia minden követelménynek idejében megfelelni.

Értékelése szerint 2011-es határidő sem technikailag és közigazgatásilag nem reális, s tetejében még külön gondot okozhat az együttműködés a hágai törvényszékkel. Az év végéig azt is meg fogjuk konktétan tudni, hogy a teljes együttműködés azt is jelenti, hogy ki kell szolgáltatni Ratko Mladićot – mondta. Úgy véli, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy a 2011-es év a választások előtti esztendő, s az EU ezért bizonyos esetleg “érzékenységet” tanúsít Szerbia iránt.

Vajma.info

Friss hírek

Nyomás alatt a DE30 a gyenge IFO adatok miatt

Vegyes mozgásokkal indult a hét a német tőzsdén, az index próbálja megvédeni a múlt hét végén beállított idei mélypontot, ezt azonban nem segítik a friss IFO hangulatindex adatok, melyek a vártnál gyengébben alakultak, és a számok megerősítik annak lehetőségét, hogy Németországra erős recesszió vár.

Read More »