Nem valószínű, hogy Szerbia idén uniós tagjelölt lesz

Nem reális az elvárás, hogy Szerbia az év végéig eleget téve valamennyi feltételnek elnyeri az Európai Unió tagjelöltje státust – jelentette ki szerdán Maja Bobić a Szerbiai Európa-mozgalom főtitkára. Az EurAktiv Srbija (www.euractiv.rs) internetes portálnak nyilatkozva kiemelte, hogy a legjobb szándék és a meglevő kedvező kapacitások ellenére sem tudna Szerbia minden követelménynek idejében megfelelni.

Értékelése szerint 2011-es határidő sem technikailag és közigazgatásilag nem reális, s tetejében még külön gondot okozhat az együttműködés a hágai törvényszékkel. Az év végéig azt is meg fogjuk konktétan tudni, hogy a teljes együttműködés azt is jelenti, hogy ki kell szolgáltatni Ratko Mladićot – mondta. Úgy véli, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy a 2011-es év a választások előtti esztendő, s az EU ezért bizonyos esetleg “érzékenységet” tanúsít Szerbia iránt.

Vajma.info

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »