Békemenet: a média és a valóság tangója

Junqueira
2012. január 23., hétfő

Régóta lehet tudni, hogy a média nélkülözhetetlen eszköz a politikát formálók kezében a közvélemény befolyásolására, ugyanakkor néha jól esne az objektív, a tényeket a maguk valóságában közlő sajtótermék, amely eltekint a politikai érdekek szolgálatától. A január 21-én lezajlott „Békemenet Magyarországért” civil felvonulást követően érdeklődve átfutottam a nevesebb hazai és külföldi sajtóorgánumokat és megdöbbenve tapasztaltam, hogy ragadós a politikai sarkítás és torzítás. Kollégák, mi történt az objektivitással?

Véleményem kifejtésekor nem kívánok megnevezni sajtótermékeket, se publicistákat – ez más műfajra tartozik. A fő irányvonalat a magyar és a külföldi hírekre fogom helyezni, az állítások ugyanis meglepő módon jelentős mértékben átfedik egymást határon innen és túl. „Indulhat a számháború” – írta egyik kolléga a blogján és ez az állítás tökéletesen jellemezte a felvonulásról tudósító anyagokat. A résztvevők sokan voltak, sőt ilyen sok demonstráló személyre nem is emlékszem a rendszerváltás óta eltelt húsz év során (de az is lehet, hogy tévedek). A liberális-baloldali sajtó 100 ezerről, a hatóságok 400 ezerről, a jobboldali média pedig ennél is többről számolt be – egyik sem találta el. A tömeg erőt képviselt, nem számot – akik felvonultak megmutatták a külföldi és magyar baloldalnak, hogy kár volt melldöngetve hangoztatni az Opera előtt összegyűlt tömegnek a létszámát, ugyanis azt most többszörösen felülmúlták.

Brüsszelben is érdekesen látják a dolgokat - kattintson és nézzen szét az Unió székhelyén!

Irónia – csak ezzel a szóval tudom jellemezni a magyar liberális sajtót, amelynek címlapjain az Opera előtti tüntetés után napokon át virították a kormányelleni tüntetésekről szóló hírek, de ezúttal még ugyanazon a napon levették a megmozdulás híreit. Voltak rafináltabb internetes oldalak is, melyek még szembetűnőbben estek arcra a kormány mellett kiálló emberek akciója kapcsán – az egyik ilyen népszerű oldal hangzatosan azt állította, hogy a kormány mellett és ellen is tüntettek aznap. Elgondolkodtató, hogy menyire lehet egy cikkben egymás mellé helyezni és egy lapon emlegetni a Dísz-téren tartott szűk körű összejövetelt és az Andrássy úton végighömpölygő emberáradatot.

A politikailag erősen megtámogatott sajtóorgánumot külföldön is sokan tartják mérvadónak. Az egyik legolvasottabb amerikai újság szemet gyönyörködtető módon tudósításába belefoglalta az említett hazai internetes oldal információit és a belügyminisztériumi információkat is, ugyanakkor az újságíró politikai véleményének kifejtésekor már kihagyta a hivatalos szervek adatait. Mi következik ebből – a külföldi újságíró, annak rendje és módja szerint az olvasottságra és nagyobb visszhangra épített, ezzel nem is lenne gond, addig a pontig, amíg az objektivitás mellett marad. A magyar bulvár ízvilága, gondolom, sokkal jobban lecsúszik a külföldi sajtós torkán, mint a száraz államszervezeti közleményeké.

Egy másik külföldi lap még arra is vetemedett, hogy egy volt magyar országgyűlési képviselőt és kormánytagot független politikai forrásként nevezett meg. Lelki szemeimmel látom, ahogy a külföldi újságíró éppen magyar kollégái szavait, írásait interpretálja egyre színesebb formában, ugyanakkor erősen megkérdőjelezhető, hogy valaha is személyesen tapasztalatot gyűjtött volna az országról (ne adj Isten, az ország politikai viszonyairól). Azt a külföldi tudósítást tudom valamennyire is objektívnek tekinteni, amely a helyszínről gyűjtött tapasztalatokra épül (avagy legalább több forrásból próbál egy konkrét álláspontra jutni) és nem másodkézből szerzett másolásra alapozott. Minden hitelességet nélkülöz a szó szerint leközölt, magyarról lefordított bulvár hír, rosszabb esetben politikailag megrendelt, fizetett hír – megtéveszti a külföldi közvéleményt és így nem csupán egy kormányról, pártról alakulhat ki téves vélemény, hanem az egész országról. Világosan látható, több kormánypárti politikusnak igazat kell adni azzal kapcsolatban, hogy a strasbourgi vitában a legtöbb külföldi európai parlamenti képviselőnek halvány lila gőze sem volt a magyar viszonyokról. Daniel Cohn-Bendit és a hozzá hasonló mentalitással bíró képviselők hozzászólásaikkal szégyent hoznak az európai intézményre – tényleg azért fizetünk, hogy ilyen pojácák (tisztelet a nagyszámú kivételnek) képviseljék a világ legnagyobb gazdasági erejét, az Európai Uniót? Igenis az Európai Unió egyes intézményei (beleértve az Európai Bizottságot és az Európai Parlamentet) elveszítették a 80-90-es évek morális tartását. El tudják képzelni, hogy Jacques Delors idején ilyen mélyre süllyedhetett volna az Európai Bizottság tekintélye, mint most José Manuel Barroso idején?

Egy európai parlamenti képviselő ne (kizárólag) az újságokból, médiából értesüljön az őt érintő hírekről, képviselői fizetéséből igenis is futja szakértői véleményekre. Egy európai döntéshozó döntéseit alapozza tényekre, ne bulvár és politikai motivációt sejtető hírekre. Tisztában kell lennünk azzal, hogy az Európai Parlamentben a politikai pártcsaládok érdekeit követik a képviselők, mégis szerencsésebb és tisztességesebb lenne, ha elolvasnák az adott, általuk hevesen támadott törvénytervezetet (manapság mindez elérhető, akár idegen nyelven is) és nem csak újságírói elemzésekre hagyatkoznának.

A média színvonala az elmúlt években hanyatlásnak indult –a minőségen aluli, polgárpukkasztásra törekvő sajtóanyagok mindenhol ott vannak – a színes-szagos szennylapokon keresztül egészen a híradókig, amelyek alapján manapság szinte csak bűntényekről és közéleti botrányokról lehet értesülni. Néhány kivételtől eltekintve magyar sajtót sem érdemes olvasni – a butítás művészetét közvetítik. Legyünk igényesebbek, a szellemi stressz feloldásának vannak méltóbb módszerei is, mint megnézni a legújabb valóságshowt, hírhajhász internetportál kétes valóságtartalmú vezető cikkét olvasgatni vagy pénzt adni az ezredik bulvárlapért a sarki újságosnál.

Az eddigi vélemények
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, ugyanakkor a szerkesztőség fenntartja a jogot a nyíltan sértő, gyűlölködő, trágár ill. reklám tartalmú hozzászólások moderálására!
sos.peter27|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Békemenet?

Elég elszomoritó, hogy ez a cíkk sem tér ki arra, hogy a párt-t mennyit fizetett eme békemenetért a statiszta tapsoló és éljenező felvonulóknak!

Románia 3500 FT+ ebéd+ ingyen utazás, Ukrajna 3000 Ft+ebéd+ inyge utazás+ B.pest+2500 Ft+ ebéd...

Elszomoritó!

@sos.peter27:

Senki nem fizetett senkinek te szerencsétlen. Az párszáz ember a saját költségén jött el, mint ahogy a határokon belüliek is.

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Egyetértek a cikk írójával. Végre egy olyan cikk, amiben megjelenik a magyar nemzeti gondolkozás, és érdek képviselete.

A jó média tényeken alapul, tájékoztat, és nem csupán fegyverként használatos.

Az Európai Bizottság, tényleg elég alacsony szintet képvisel manapság.

Az a tény, hogy egyes EP képviselők újsághírekből tájékozódnak szánalmasnak mondható, főleg a magas fizetésük tudatában.

Szerintem a felvonulás után mindenkinek látnia kell, hogy igenis a kormánynak komoly támogatottsága van, és kampányidőn kívül egy ilyet bármikor össze tudnak hozni.

Ez egyértelműen jelzésértékű.

Rengeteg embert ismerek, aki ott volt, egyik sem kapott érte pénzt...

Judith Hegedüs|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Sajnos, de igaz, a magyar médiumok/írott, elektronikus/ pártkatonák, parancsot teljesítenek. Sokkal olvasottabbak és sikeresebbek lennének ha a valóságot írnák meg elfogulatlanul, de én a magyar piacon ilyennel még nem találkoztam. Az EU pedig egy az egyben a pénz emberek maradéktalan kiszolgálói, nem sokat ér, szegény horvátok sem tudják, hogy mihez adták a szavazatukat.

@Judith Hegedüs:

Majd rájönnek Brüsszelben hogy a horvátok sokkal keményebbek és egységesebbek mint mi.

Ezeket a cikkeket meg példás lelkesedéssel hallgatják el:

http://lebulletincritique.over-blog.fr/article-hongrie-96335671.html#_ftn1%23_ftn1

Fordítása:

Mindnyájan magyar hazafiak vagyunk!

A magyarországi helyzet továbbra is lázban tart mindenkit aki számít

Párizsban: a nagy

lelkeket, a szellem embereit, a methodista lelkipásztorokat és az

emberbarát bankárokat.

Tegnap este a Le Monde megint teljes egészében Orbán úr “antidemokratikus

elhajlásainak” , “gyalázatos” alkotmányának és “szégyenletes”

törvényeinek

szentelte

vezércikkének elsö részét.

Magától értetödik, hogy szóba került Európa, a római szerzödés szelleme,

Monnet,

Schumann és Brüsszel többi nagy élö lelkiismerete. És - most az elsö

alkalommal - még

szankciókat is követeltek! Bizony: szankciókat, igaziakat, komolyakat,

szigorúakat. El kell

ismerni, hogy egy demokratikus választások után alakult kormány ellen

szankciókat

alkalmazni nem is olyan egyszerü dolog. De mit számít az. Végülis, qui bene

amat, bene

castigat - aki jól szeret, jól is büntet !

A vezércikk második felét olvasva értjük csak meg igazán, hogy mitöl lett

ennyire dühös a

mi mondén krónikásunk: a magyar kormány gazdaságpolitikájától! “Egy furcsa

nacionalista

hitvallást követve, úgy tünik, hogy Orbán úr elhatározta, hogy országa

egyedül is ki tud

lábalni az öt súlyosan érintö válságból. Visszautasítja, hogy teljesítse

azokat a feltételeket,

amelyektöl az EU és az IMF függövé teszi az országnak nyújtandó segélyt.” Á

vagy úgy!

nem hajlandó eltürni ezeknek a frankfurti és new yorki uraknak diktátumait?

Ugyanazokét

akik éppen most véreztették el Görögországot és most arra készülnek, hogy

padlóra

küldjék Olaszországot, Spanyolországot és Portugáliát? Értjük már! Az, hogy

Orbán úr

módszerei kicsit önkényesek, hogy kissé túl sokat foglalkozik a lobogó, a

közrend és a

vallás kérdéseivel, hogy csak mértékkel kedveli a Köztársaság szót, aminek

egyébként

éppen most tette ki a szürét az alkotmányából, mindez csak hagyján! De az,

hogy nem

hajlandó hajbókolni Draghi úr és Lagarde asszony elött, nem engedi, hogy

ezek az

eurokraták az orránál fogva vezessék, az már bünös vakság jele. Kell-e még

más

bizonyíték arra, hogy Orbán úr egy proto-fasiszta? Nem hisz sem a központi

bankok

függetlenségében, sem a szabad versenyben, sem Van Rompuy úr

intelligenciájában,

sem Juncker úr becsültességében!

Egy olyan országról van szó, amelyik nagy többséggel megválasztja a nemzeti

felemelkedés kormányát, annak reményében, hogy talán kikerülhet abból a

válságból,

amibe Európa süllyesztette, amelyik ugyancsak nagy töbséggel támogat egy új

alkotmányt, ahol a haza, becsület és történelem szavak visszanyerik

jelentésüket, amelyik

csak úgy mellékesen, egy nagyszerü ötlettöl vezérelve, megszabadul a

Köztársaság

szótól és a “demokráciának” a sztálini korszakból örökölt színes

üveggolyóitól, amely

megvédi a nemzetközi pénzintézetekkel és Bruxelles gnómjaval szemben a

jogait,

állampolgárainak munkahelyeit, és gazdaságát. Mi is ez az ország a Le

Monde, a

Libération és a mi kivaló polgári sajtónk véleménye szerint? Egy

kvázi-diktatúra!

S eközben Olaszországra és Görögországra mindenfajta választások nélkül,

egyszerü

kinevezéssel, kényszerítenek rá új vezetöket, Goldman-Sachs alkalmazottait,

közismert

gazembereket, férgeslelkü bankárokat, akik közül egyesek saját országuk

tönkretételében

müködtek közre, és akiket most a piacok és ragadozóik helyeztek oda

smasszernek. Ezt

minek tartja a Le Monde, a Libération és a velük hasonszörü sajtó? Szabad és

demokratikus országoknak! Olyannyira, hogy azt szeretnék, legyen ugyanígy

Franciaországban is. Lionel Stoleru úr vajon nem jelentette-e ki jámborul a

mút héten a Le

Monde hasábjain, hogy a “demokrácia képtelen olyan politikai vezetöket

kitermelni és

támogatni, akiknek elég bátorságuk lenne a népszerütlen, de feltétlenül

szükséges

intézkedéseket meghozni.” És hogy a hatalmat olyan “bátor emberek” kezébe

kellene

adni, mint Camdessus, Trichet, Pascal Lamy vagy Claude Bébéar urak. Miért

ne adnánk

közvetlenül Parisot asszony kezébe a hatalmat? (A francia Vállakozók

Szövetségének

elnöke)

Magyarország ma az ellenálló Európa a szimbóluma. A népek önrendelkezési

jogának

nevében teszi ezt, akárcsak alig több mint fél évszázada a szabad és büszke

élethez való

jog nevében. A magyar ellenzék tüntetései, melyeket médiáink oly bökezüen

közvetítenek

újra és újra, valójában csak keveseket mozgósítanak. A budapesti utca

emberének

véleménye szerint föleg idöseket, funkcionáriusokat és mindenekelött a régi

kommunista

rezsim híveit. Annak a a rezsimnek híveit, amely csalással, hazugsággal,

büntettekkel

ragadta magához a hatalmat, amely betiltotta az alkotmányt és mindenfajta

demokratikus

megnyilvánulást, korlátozta a szakszervezetek müködését; rendörök, hóhérok

és gyilkosok

rezsimje, amely majdnem egy fél évszázadon keresztül egy véreskezü

Köztársaságot

kényszerített rá Magyarországra. E gyalázatos múlt emlékének ördögét

akarják kiüzni

magyar barátaink azáltal, hogy jóváhagynak egy alkotmányt ami újra elötérbe

helyezi

identitásuk, nyelvük, területük, szabadságuk szimbólumait. Talán egy még

távolabbi, de

nemkevésbé kegyetlen múlt emlékét is le szeretnék rázni: az 1920-as trianoni

szerzödését, amelyben a szövetséges hatalmak, és mindenekelött a laicista és

republikánus Franciaország igyekezett megbüntetni és megalázni a katolikus

és

habsburgista Magyarországot megfosztván azt területének és népességének

kétharmadától.

Az európai unió, tudatlan politikusainak és a telhetetlen bankárokat

kiszolgáló

funkcionáriusainak csapatával úgy gondolja, hogy útját állhatja a nemzeti

emlékezés és

újjászületés eme folyamatának. Diktátumokról, büntetésekröl és

szankciókról

álmodoznak.

Jobb lenne, ha vigyáznának! Magyarország nem azért lett független a

Szovjetúniótól, hogy

egy másfajta, jobban álcázott de nemkevésbé zsarnoki birodalom része

legyen. Ellen fog

állani, és ellenállása másokat is követésre sarkall majd. 1956-ban a

francia nép, az akkori

vezetöivel dacolva, spontánul támogatta a budapesti felkelöket. 1956

novemberének

estéin a Párizsban összegyültek emlékeztették a dunai mészárosok francia

büntársait,

hogy jó lesz vigyázniuk. Mert Párizsban nem nagyon szeretik azokat, akik a

szabad

népeket bántalmazzák. Ma este mindnyájan magyar hazafiak vagyunk!

Hubert de Marans****

János Demeter|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Gyomorforgató,ahogy a libsibolsi kommentelők gyalázzák a határontúliakat.Azok magyarabbak

nagyon sok itthoni magyarnál.Ők átélték az üldöztetést a csaucseszku rendszerben is, a felvidékiek pedig a nagy EU jóváhagyásával ma is.Nem ők tehetnek róla,hogy Trianonban a sok elmebeteg

/akiknek a leszármazottai ma is az EP-ben ülnek/,szórakozásból hol rajzolták át a határokat.

Véleményem az,amit már Szolzsenyicij is megmondott.Ez ma is kurvára igaz.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Zagyvaság.

Természetesen mindenki arra hívatkozik, ami a saját álláspontját támasztja alá. Azért árulkodó, hogy sokkal több a negatív vélemény, noha az EP-ben is legnagyobb párt a konzervatív EPP ( Néppárt ) és állítólab a konzervatív oldal támogatottsága nagyobb. Árulkodó az is, hogy még a konzervatív Schöpflin György is azon szomorkodik, hogy konzervatív politikusok is bírálják a kormányt.

A számháborúnak tleg nincs értelme. A lényeg:

A kormány VALAMENNYI támogaója ( kül- és belföldrôl ) KIVÉTEL NÉLKÜL ott volt. Közûlük senki nem maradt otthon :)

Koppany Magyar|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Tévedés, hogy csak a fidesz támogatói voltak ott a békemenetben. Ez a tüntetés a keresztény Magyarországért volt, az eu és az idegenszívű libsik ellen. Több árpádsávos zászlót is láttam, ami azt jelenti, hogy a szélsőjobbosok is kijöttek a hazánkért tiltakozni. Akárhogyan is próbálnak áskálódni a provokátorok, a nemzet össze fog tartani, és nem engedhetjük meg, hogy ellentétet, netán polgárháborút szítsanak a magyarság megsemmisítésére. Hajrá Magyarország, szebb jövőt!

laszlokovacs55|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sos.peter27:

Petike ez nem a szoci libsi tüntetés volt,ahová a hajléktalanokat 1000 Ft-ért hivták.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@laszlokovacs55:

Tudjuk, itt nem 1000, hanem 2500 ill 3500 Ft-okat adtak. LÁTTAM. Viszont nemtom miféle "szoci libsi tüntetés"-rôl beszélsz, ahol fizettek volna valamit.

Neked fizettek 3 hete az Operánál vagy vasárnap a Batthyány örökmécsesnél? Mert akkor rajta, tedd fel a videót ( gondolom, van, ha volt ilyesmi ), mert másképp azt fogjuk gondolni, hogy beteges hazudozó illetve képzelôdô vagy.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Igazán ironikus, hogy "libsibolsi"; "idegenszívű libsi" kifejezéseket puffogtatnak. Egy eszme ellen harcolnak, akik egyáltalán nem ismerik ezen eszme téziseit. Mit gondoltok, melyik eszme volt az, amelynek köszönhetően nem vagytok jobbágyok, tulajdonai egy földesúrnak? Ha visszasírjátok a feudalizmust, akkor minden érthető.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Nono, egy ilyen Koppánynak az ôsei lehet, hogy födesurak, esetleg egyenesen grófok voltak, és akkor érthetô, hogy visszasírja ... :)

Úgy látom egyeseknek nagyon savanyú a szőlő.

Hol nagyobb a sajtó- és szólásszabadság, ahol bárki nyugodtan tüntethet a kormány ellen, vagy a rendkívül szabad európában, ahol ismerjük milyen tárgyilagossággal sikerült lehozni a hétvégi tüntetést??? Érdemes belenézni az ismertebb és gyakrabban ídézett újságokon kívül pl a spanyol sajtótermékekbe is, nemhogy csúsztatnak, de egyszerűen meg sem említik az eseményt, holott egy két héttel ezelőttről persze "tudósítottak".

És akkor itt most feltennék még egy kérdést:

Mi a demokratikusabb?

Ha a népképviseleti demokráciában, a nép véleményét kifejező parlament/parlament egy szerve korlátozza irányítja a sajtót VAGY ha egy semilyen módon nem legitimált, saját létezését is tagadó, le nem váltható, piaci hatalmi struktúra (tulajdonlásal, reklámmegrendelésekkel, közvetlen és közvetett befolyásolással) korlátozza azt?

Lehet gondolkodni rajta!

belmondó|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

sunáznám

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Nem az eszmével van a baj hanem azokkal akik e nevében mit és hogyan cselekednek. A bolsevizmus az azért már önmagában gáz, az oroszoké nem a miénk, náluk is csak rövid ideig töltött be haladó szerepet. A liberalizmus akkori és mostani formájában betöltött szerepét összehasonlítani pedig nem éppen szerencsés.

@nneddudgi:

Ugyan már. Dehogy volt ott mindenki, honnan veszed ezt a hülyeséget ? (akik pl. dolgoztak etc.)

Továbbá, akiket ismerek azok mind a saját költségükön jöttek el (3-4e ft) és SEMMIT nem kaptak érte. De persze te láttad. Egyébként meg minden embernél volt telefon, és annyi fényképezőgép volt a kezekben hogy ihaj. Akkor miért nem teszel fel te is valami bizonyíték-szerűt ? Vagy még nincs készen, dolgoznak rajta :)))) ???

Lehet hogy szerinted zagyvaság, de sokak nem értenek egyet a mi vegzálásunkkal, csak hát ugyi a média hatalma .. A nagy amerikai pravdák meg sem említik, (nem úgy mint a klubrádiós heppeninget) sőt, inkább még baszogató cikkeket közölnek hogy ténylegesen megismerje a legfőbb szövetségesünk a valódi helyzetet...Siralmas, mert annyira egyoldalúan tájékoztatnak.

Timmel Norbert|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Alapvetően cikinek tartom, ha egy mindenkori kormányzat saját magát ünneplő, saját maga mellett szóló demonstrációt, felvonulást stb. tart. (ez Észak-koreai dizájn kedves fideszes bajtársak, ahol menetben éltetik a bölcs vezért).

és ha már az öndicsőítésnél tartunk, - ami mindig büdös - érdemes elgondolkodni azon, hogy majdnem két évvel a kampányidőszak után miért van tele Budapest városa a kormány, a fidesz óriásplakátjaival, busz és villamosplakátjaival, a kormánymédiák plakátjaival, a kormány különböző propagandaprogramjainak plakátjaival. ez ugyanis nem két fillér, - a pár hetes kampányidőszakok alatt is téma, hogy erre persze van pénz, és honnan van pénz, nos most is megkérdezném, hogy honnan van pénz.

@Judith Hegedüs:

"...de én a magyar piacon ilyennel még nem találkoztam..."

Én igen:

http://jovonk.info/

"A tájékozottság legyőzi a félelmet és reményt ad. A Jövőnk.info hasábjain olvasóink rendszeresen a legfontosabb hírekkel, azok háttérelemzéseivel találkozhatnak. Nyilvános előadásainkról, túráinkról, egyéb kulturális programokról is itt tájékoztatjuk a szélesebb közönséget. Az elszánt férfiakat és fiatalokat várják a Népi Akciócsoportok folyamatos erőnléti edzésekkel, képzésekkel. Politikai-társdalmi vonalon pedig az Egységes Magyarország Mozgalom csoportjai várják a folyamatos munkába bekapcsolódni kész hazafiakat, a régi rendszer lebontására és az új felépítésére. Mindenki hozzá tud tenni az egészhez, nincs felesleges ember. Mozgalmunk világ- és létszemlélete, politikafelfogása az egyetlen életképes alternatíva a magyarság számára. Ezért hát annak, aki tisztában van céljainkkal, útunkkal, és ezekkel azonosulni is tud, nem szabad kitérnie a feladatok elől.

Ébredj, magyar ember, küzdj az életért!

Magyar Nemzeti Arcvonal - Egységes Magyarország Mozgalom - Jövőnk.info - Szabad Riport Tudósító Iroda

babilon21|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

a cikkböl " több kormánypárti politikusnak igazat kell adni azzal kapcsolatban, hogy a strasbourgi vitában a legtöbb külföldi európai parlamenti képviselönek halvány lila göze sem volt a magyar viszonyokról" - szerintem most sincs nekik, de annak tudtában voltak, hogy a szocialista eu. képviselöket még senki sem sértette úgy meg mint Orbán úr mikor lekommunistázta öket. Azt meg a liberalista frakció elintézte, hogy mindenki tudjon Semjén úr kijelentéseröl, hogy a liberalizmus Magyarország legnagyobb ellenségei közé tartozik. Szerintem az ilyen és hasonló kijelentések egyes magyar politikusoktól jobban befolyásolták a felszólalók véleményét mind a valódi magyar viszonyok.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

"A bolsevizmus az azért már önmagában gáz"

Mélységesen egyetértek. Csak azt nem értem, ha tleg így gondolod, mert drukkolsz mégis oly lelkesen a fidesznek, Orbánnak?

"Dehogy volt ott mindenki, ... (akik pl. dolgoztak etc.)"

akik pl. dolgoznak , azok már r´g nem támogatják sem a fityiszt, sem a kormányt.

"akiket ismerek"

De ugye azért nem ismered mind az "egymilliót"? ( :D )

"miért nem teszel fel te is valami bizonyíték-szerűt ?"

Parancsolj: http://img201.imageshack.us/img201/7241/gcq.mp4

Láthatod, a csajszi adja a dohányt a bácsinak, majd megy tovább a köteggel. Jó, nem látszik tisztán, de azért meggyôzô.

Ebbôl http://www.youtube.com/watch?v=PMG8HKwFBkc vágtam ki az 2 - 9 sec részt.

Pillanatkép: http://img192.imageshack.us/img192/7295/bekemmivankezeben.jpg

"sokak nem értenek egyet a mi vegzálásunkkal"

Mégtöbbek meg egyetértenek.

"média hatalma"

Igen, az fúrta meg 2007 - 2008 ban a szerkezetátalakítást.

  Már válaszolt
 • goj ( 2 éve )
 • Dupree ( 2 éve )
 • BZoli ( 2 éve )
@nneddudgi:

bizonyítéknak elég gyenge. :)

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Bántalmazták a békemenet székesfehérvári résztvevőit?

Forrás: MTI | 2012. január 24. kedd 21:26 |

| A+ A- | Megosztás:

Egy résztvevő beszámolója szerint szervezett csoport benyomását keltő ismeretlenek támadták meg őket.

Tagadhatatlan bolsi szokás!

"A testi sértésen túl megtaposták, meggyalázták a nemzeti lobogót, megrongálták a demonstrációról hazatérőknél levő transzparenseket. "

Még az állat is különb!

@nneddudgi:

"Csak azt nem értem, ha tleg így gondolod, mert drukkolsz mégis oly lelkesen a fidesznek, Orbánnak? "

Azért mert nem az, hiába is gondolod az ellenkezőjét a klubrádiós atv-s, népátszabós szakemberekkel egyetemben. Persze tudom, szerintük király is lesz, de akkor hogy bolsevik ??? :))))

"kik pl. dolgoznak , azok már r´g nem támogatják sem a fityiszt, sem a kormányt."

Aha. Akkor megint találkoztam egy olyan emberrel, aki már mindenkit ismer ebben az országban - politikai preferenciáikkal együtt :)))

"De ugye azért nem ismered mind az "egymilliót"? ( :D ) "

Annyira biztosan mint te az összes dolgozó állampolgárt :)))

"Láthatod, a csajszi adja a dohányt a bácsinak, majd megy tovább a köteggel. Jó, nem látszik tisztán, de azért meggyôzô. "

Hát nem éppen. Ezzel a bíróságon simán körberöhögnének, ha azt mondanád erre hogy kétséget kizáró bizonyíték.

"Mégtöbbek meg egyetértenek. "

Hát igen ezt tudjuk. Többek között olyanok mint te. De szerencsére ti vagytok a kisebbség, és hála az égnek egyre kevesebben is lesztek.

@nneddudgi:

Valóban eléggé rosszul látszik, akár propaganda - anyag is lehet a kezében.

Egyébként eléggé ciki, hogy miközben 2/3 ra hivatkozunk, addig lézengenek a téren a hívek, csak estére gyűltek össze többen. A legnevetségesebb pedig az, hogy pont az ellen tiltakoznak amit éppen csinálni akar a kormány - behódolni, segget nyalni, rabszolgasorba taszítani, gyarmattá tenni új hiteleket felvenni etc.....

Tudom hogy FÁJ amikor gyalázzák a miniszterelnököt az EU-ban, de hát pont Ő volt az aki kirobbantotta az egészet. Emlékezzetek, pont ő és a stábja kiáltozta nem kell nekünk IMF, EU-n kívül is van élet meg hasonlókat. Én csak azért imádkozom, bárcsak azok innák az egésznek a levét akik ott kint a téren támogatták. de sajna nem így lesz, ráadásul ott vannak a "kibic" magyarok, nekik tényleg nem fáj ( otthon, felvidéken meg másutt) .

Konklúzió: megértem hogy FÁJ, de mindemellett röhejes az ellen tiltakozni ami történni fog, és éltetni AZT, aki mindezt megvalósítani igyekszik.

  Már válaszolt
 • libelle ( 2 éve )
nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Azért mert nem az ..."

Gondolod, mert korodnál fogva nincsenek tapasztalataid a "valódi" bolsevik világról. Nekem vannak és onnan tudom, hogy mai pártnk és kormányunk elnöke és népünk akkori atyja között az a különbség, hogy a mainak még van haja. De ne csüggedj, majd elfogy. :)

"bíróságon simán körberöhögnének"

Nem is jogi kérdés, hanem erkölcsi. ( Bocs, hogy számodra ismeretlen szavakat használok. Mert ha tunád mit jelent, nem írtad volna ... )

"ti vagytok a kisebbség, és hála az égnek egyre kevesebben is lesztek. "

Lemaradtál, öreg! A legutóbbiak szerint ti mindössze 16% vagytok, mi meg 84%. Persze, lehet, Te olyan matekot tanultál, ami szerint 84% a kisebbség. Ez nagyon is valószínû. :)

Ps: elôbb-utóbb meg kéne érteni: attól, h mondassz egy frappancs ... izé ... beszólást, SEMMI NEM MEGY ELÔBBRE. Ha egy gazdaságpolitikára a szakemberek közül a párt- illetev eszmetársak is kivétel nélkül azt mondják, hogy rossz, akkor az rossz. Ha egy berendezkedésre az európai eszmetársak is azt mondják, nem demokratikus, akkor az nem demokratikus.

@Judith Hegedüs:

Szegény horvátok nem tudják mihez adták......... Amennyiben Önnek az a véleménye, hogy Magyarország gyarmat, gyarmata az EU-nak akkor inditson el egy népszavazást, hogy ennek az országnak megadja az esélyt arra, hogy kilépjen az eu-bol. Gondolom a gonosz gyarmatositók esetleg fellélegeznek, mert nem kell 20-25 milliárd eurot (és még a többit ne is emlitsük) minden évben Magyarországnak adnia. Amennyiben nyitott szemmel jár esetleg a világban, leszükitve Magyarországra, akkor Ön is találkozott már bizonyára olyan táblákkal mint pl. a Margithid felujitásán. Ezen felvan vagy volt tüntetve, hogy a gonosz gyarmatosito mennyit adott az Europai Polgárok adópénzéböl ehhez a projekthez IS !!!!!!

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@BZoli:

A pénteki Europai-Parlament ülésen, talán már 500-szor elmondták Orbán ùrnak, hogy a kétharmad az csupán matematikai kétharmad. Ellenben arra is felhivták a figyelmét, hogy evvel a kétharmaddal nagyon szensibilisen kellett volna bánni, amit sajnos ö nem tett. Ezenkivül megyjegyezni kivánom ugy általánosan, hogy az ep- ülésén sajnos a kormányfö és ( szolgái) sajnos negativ képet festettek magukról. Szàjer nem látott csak hadonászott, Ader pedig nem tudta, hogy hol van.( az utobbinak nem ártana több idöt eltöltenie a fürdöszobájában és a tükörbe is pillantgatni.) Krisztina asszony elfutott a cél melett, na ja lényeg az, hogy nem témába vágóan de valamit elblablált. A miniszterelnök már megvetette ágyát hogy bengedje a zsarnokokat akikkel eltölti a nászéjszakát. Nos ez egyéltalán nem lenne dramatikus, ha elötte nem védte volna annyira szüzességét, söt még december elején is, holott már november 21 én hivatalos SOS-et küldött ( a völegénynek IMF )

@nneddudgi:

Ön sem tanult matekot. Matekórán kiment cigizni!!!!!!!!!!!!!!! 84 % ??????? miert nem 184 % sokkal jobban fest, NEM????? az ugynevezett békemeneten is ( sajnos az europai polgárok ezt másképpen látták) 7 milliárdan voltak, vagy még ettöl is többen.????? Utánna kellene számolni.

@nneddudgi:

"Nem is jogi kérdés, hanem erkölcsi."

kifelejtetted hogy "szocialista" :)))

"Lemaradtál, öreg! A legutóbbiak szerint ti mindössze 16% vagytok, mi meg 84%. "

Köszi az infokat, jókat derülök rajta :))) írjál még ilyeneket :))))

A biztos választók körében a Fidesz 58, a Jobbik 18, az MSZP 13, az LMP 7, míg a DK 2 százalékon áll, egyéb pártokra szintén 2 százalék szavazna.(2012.01. hó) :P

De ha ennek a fele, akkor is a sifliben vagytok :D

"Ha egy gazdaságpolitikára a szakemberek közül a párt- illetev eszmetársak is kivétel nélkül azt mondják, hogy rossz, akkor az rossz. Ha egy berendezkedésre az európai eszmetársak is azt mondják, nem demokratikus, akkor az nem demokratikus. "

Nem mondtam hogy hibátlan. És egyenvélemény sincs sehol - lehet hogy neked ez kicsit furcsa - de bizony nincs olyan hogy kivétel nélkül. Az "európai" eszmetársakat meg inkább hagyjuk, ők is inkább jobban tennék ha a saját portájukon söprögetnének. A berendezkedéssel nincs is semmi hézag pár dolgot fikáznak, ami megint csak szubjektív - gondolod hogy egy nagyobb állammal mernének szarakodni ? Kóóóónbandika például :))) Olyan vörös volt a feje mint egy vébétitkár előszobaszőnyege :))) A gazdaságpolitika jó volna ha nem lennének brutális külföldi beavatkozások azokon a csatornákon keresztül amelyeket az elvtársaid tettek száz százalékosan kinti kacsókba az évek folyamán. Egyébként azt soha nem értettem hogy miért jó az nektek hogy az ország pénzét számolatlanul viszik ki (a tiédet is nemcsak az enyémet) és közben megy a rinya hogy hogy nézünk ki - pl. főutca: bank, kínai bolt, kiadó üzlet, használtruha, bank kínai ..újra.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@libelle:

Ön sem figyelt a közvéleménykutatásokra: 84 % vélte, hogy "rossz irányba mennek a dolgok". Mielôtt legközelebb blikkfangol, szíveskedjék utánanézni! :)

  Már válaszolt
 • libelle ( 2 éve )
nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Tagadhatatlan bolsi szokás! "

"Budapest, 2012. január 3., kedd (MTI) - Az LMP kedden arról számolt be, hogy szélsőjobboldali tüntetők két szimpatizánsukat is durván bántalmazták a hétfői, Operaház előtti demonstráción."

"Bántalmazták azt a nőt, aki a szemtanúja volt annak, hogy leeresztik a gerendási MSZP-elnök gépkocsijának a gumiját - tudta meg az MTI kedden."

"Megverték az SZDSZ ifjúsági szervezetének egy tagját szombat este "

"Szerző: MTI

közel egy tucatnyi ember megverése a város különböző pontjain ... folyamatosan provokálták a felvonulókat, fénykép-, illetve videofelvételeket készítettek róluk, valamint tojásokkal dobálták őket. ...A mentősök szerint többen is bántalmazást szenvedtek a budapesti felvonulást követően. "

@libelle:

"Gondolom a gonosz gyarmatositók esetleg fellélegeznek, mert nem kell 20-25 milliárd eurot (és még a többit ne is emlitsük) minden évben Magyarországnak adnia. Amennyiben nyitott szemmel jár esetleg a világban, leszükitve Magyarországra, akkor Ön is találkozott már bizonyára olyan táblákkal mint pl. a Margithid felujitásán. Ezen felvan vagy volt tüntetve, hogy a gonosz gyarmatosito mennyit adott az Europai Polgárok adópénzéböl ehhez a projekthez IS !!!!!! "

Kismadam, amit nem tetszik érteni az a lényeg. Az egyik kezével odaadja, majd pedig a közbeszerzéseken keresztül, az itteni cégei által szépen vissza is veszi az jóságos euró punijó (copyright by Horn elv :)))

Vagy tessék már nekem olyan milliárdos projekteket említeni, amelyeket magyar cégek nyertek el mondjuk Ausztriában, esetleg Franciaországban ?

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

ne legyél már ennyire szemellenzős ! Én sem imádom az uniót, de tény az, h éves szinten másfél-két milliárd euro támogatást kaptunk. Úgy értem ez a mérlegünk a tagsági befizetéseink után. Ezen kívül 8000 milliárd Ft támogatást kaptunk ebben a gazdasági ciklusban az eutól. Ez brutális nagy pénz fejlesztésekre. Ennyit még nem látott ez az ország.

"Az egyik kezével odaadja, majd pedig a közbeszerzéseken keresztül, az itteni cégei által szépen vissza is veszi "

Ne beszélj már ilyen marhaságokat ! Az uniónak nincsenek cégei. Közbeszerzési törvény szerint kell kiírni a pályázatokat és azon külföldi cégek is részt vehetnek. Ha egy külföldi nyer akkor nyer. Ő épít és ő nyeri el a hasznot a munkából, amit zsebre tesz. Mint bármelyik magyar cég is zsebre teszi a hasznot ha épp nyer, semmi köze hozzá senkinek. Se Mo-nak , se az uniónak, se a pályázat kiírójának.

@Dupree:

Oha, nem volt tudomásom arról, hogy az EU egy Firma. Amennyiben a magyar cégek nem nyernek el milliárdos projekteket, arról az eu abszolut nem tehet. Kizárolagosan a Know-how hiányosságok oldalára lehet ezt irni. Ez a szabad piac szelleme. Valószinü vagy a húsz év nem volt elegendö ahhoz, hogy ezt Ön magáévá tegye vagy esetleg máshol van a probléma. Mindenesetre Önnél.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@nneddudgi:

Pardon, Blickfang=szembeötlöt jelent.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Tagadhatatlan bolsi szokás! "Így igaz!

Ilyenre csak az elvtárak és a testvéreik (a nyilasok)kaphatok!

….A zöldinges nyilaspárti munkások között állítólag az a mondás járta, hogy: „Zöld a paradicsom, de ha megérik, piros lesz." Ezekről az ideológiai egyezésekről azonban egyik fél sem nyilatkozott szívesen, sőt erőteljesen cáfolták azok meglétét…..

http://www.lemontree.hu/egyebkep/linkkep/history/tortenetek/xx_szazad/nyilas_komcsik.htm

1945. február 22.

Rákosi Mátyás (szül. Rosenfeld Mátyás) beszéde

De vitathatatlan az összefonódásuk, és az azonos stílusuk!

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

mért kötelező Rákosi M. neve mellett az eredeti születési nevét minidg feltűntetni? Tán csak nem azért, h minden lehetőséget megragadjatok, h kifejezzétek, h ez a végtelen gonosz ember zsidó volt? Az aranycsapat zsidó származású játékosainak mért nem írja ki senki az eredeti nevét zárójelben? :)

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Azért, mert ha a haza javát szolgálta, akkor magyar. Ha meg haza ellen cselekedett, akkor zsidó. "Tudod, ilyen rosszat egy magyar nem csinálhat."

,

Így működik az - ésszel nem nagyon, de legfőképp jóérzéssel nem megáldott - emberkék agya.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@libelle:

Bésmörés helyett e is mögtöszi :)

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@libelle:

Jav : Bésemörés hálett e es mögtöszi :)

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Elnézést kérek

Dupreetôl és LIBELLEtôl

csakugyan tévedtem. 16 % -ot ´rtam, holott a HVG 2012. január 10-i cikke szerint

CSUPÁN A NETPOLGÁROK 6 SZÁZALÉKA LÁTJA POZITÍVAN A FOLYAMATOKAT, 91 SZÁZALÉKUK ELLENBEN ÚGY ÉRZI, ROSSZ IRÁNYBA MENNEK A DOLGOK.

Mind a Szonda Ipsos januári, mind a TÁRKI Zrt. 2012. január 11. és 17. közötti adatfelvétele szerint a FIDESZ-KDNP támogatottsága 18 %.

Mégegyszer, elnézést a téves adatokért, Dupree, nem 16% , hanem 18 % illetve 6 % vagytok.

Gratula. :)

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Attól eltekintve, hogy kedvenc walkür-ügynökünk ( akirôl nem tudni, h szôröstalpu, tót, v szerb, esetleg ukrán csak az biztos, ho olyanok dobták ide, akik mégtöbbet szeretnének leharapni Magyarországból ) ha már ellenállhatatlan idézhetnékje van, idézhetett volna néhány hónappal korábbi szövegeket eszményképeitôl, a magyar faj lelkes védôitôl, pl baky lászlótól és/vagy endre lászlótól. Esetleg szálasi ferenctôl.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Ha valaki a véres kezű bolsikat védi, akkor ne felejtsük el, hogy a"dicsőséges" patkány forradalom utódairól van szó!

@Wade:

....Azért, mert ha a haza javát szolgálta, akkor magyar. Ha meg haza ellen cselekedett, akkor zsidó. "Tudod, ilyen rosszat egy magyar nem csinálhat." ...

"baky lászlótól és/vagy endre lászlótól. Esetleg szálasi ferenctôl."

Ugyanolyan alja emberek!

Ez nem vita téma!

Én itt már nagyon sok Mózes vallású magyar emberről írtam.

Akik vitathatatlanul kiérdemelték az utókor tiszteletét!

És ott ,akkor sem szégyelltem, leírni a vallását.

nneddudgi: Csúsztatásai, és provokációja,magáért beszél!

Ha jól emlékszem:Szabó Albert-ek, Bácsfi Dianná-k,és a Kertészek, mocskolódásai erősen a "baloldalhoz köthetők,Lásd:http://kitekinto.hu/karpat-medence/2012/01/22/igazsagos_megitelest_erdemel_a_magyar_demokracia/

Ha jól emlékszem:Nem a baloldalnak köszönhető a politikából való kivonásuk!

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

...Attól eltekintve, hogy kedvenc walkür-ügynökünk ( akirôl nem tudni, h szôröstalpu, tót, v szerb, esetleg ukrán csak az biztos, ho olyanok dobták ide, akik mégtöbbet szeretnének leharapni Magyarországból ) ha már ellenállhatatlan idézhetnékje van, idézhetett volna néhány hónappal korábbi szövegeket eszményképeitôl,.....

Közkívánatra Idézek:

Kecskeméti Lipót főrabbi,Dr.Fchs Jenő,Kner Izidor.....

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

"Ha valaki a véres kezű bolsikat védi, akkor ne felejtsük el, hogy a"dicsőséges" patkány forradalom utódairól van szó! "

A történelemben vett szerepüket tekintve kétségtelen, h sok káros, sőt embertelen dolgot elkövetett a múlt rendszerben a kommunisták. De ha egészében nézzük a dolgot - márpedig csak így lehet - a bolsik ahogyan te nevezed elévülhetetlen érdeme, h megmentették Mo-ot és európát a fasizmustól, ami viszont 10x nagyobb károkat okozott volna a nemzetnek. Az ezredfordulóig ki is irtottak volna minket, nemcsaka magyar zsidókat. De addig is rettegésben, tanulatlanul és rabszolgaként léteztünk volna Hitler alatt. Ezerszer kurvább világ lett volna mint a munkás-paraszt hatalom és a béketábor...

@Koppany Magyar:

bizony igazad van,nem csak a fidesz tagok vettek részt,hanem azok is,akik lelkesen helyeslik a hallgatói létszám drasztikus csökkentését,a 10 évi helyhez kötést,a benzinárat,a szociális ellátás drasztikus csökkentését,és főleg az egykulcsos adót!!!

@Németh Henrik:

a helyes összeg 5 milliárd euro!és közbeszerzést nem nyer külföldi cég,csak moi leányvállalata! ezekkel szokott előfordulni az a "szégyenteljes "dolog,hogy alvállalkozóikat hiánytalanul kifizetik,mig a vegyépszer nevű pártkötödésü csisztá mágyár cégek általában többmiliárd tartozással csődbe menekülnek!

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Vak Ond:

....akik lelkesen helyeslik a hallgatói létszám drasztikus csökkentését,a 10 évi helyhez kötést,a benzinárat,a szociális ellátás drasztikus csökkentését.....

Kis hazudós!

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Ha csak az első vh. utáni időket végig nézzük,valószínűleg sok-sok ellentmondást találunk az írásában.

Engedje meg, hogy NE részletezzem.

Kérem ha lesz ideje nagy vonalakban fussa át újra a történelem könyvet.

Ha lehet, elfogulatlan szemszögből.

Köszönöm.

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Vak Ond:

na igen, ráadásul az alkalmazottaikat sem minimálbérre jelentik be és befizeti utánuk a járulékokat is. Döbbenet :))

@Németh Henrik:

". Ezen kívül 8000 milliárd Ft támogatást kaptunk ebben a gazdasági ciklusban az eutól. Ez brutális nagy pénz fejlesztésekre. Ennyit még nem látott ez az ország. "

Látszik is rajta. Mit mondjak egyre jobban.

"e beszélj már ilyen marhaságokat ! Az uniónak nincsenek cégei. Közbeszerzési törvény szerint kell kiírni a pályázatokat és azon külföldi cégek is részt vehetnek. Ha egy külföldi nyer akkor nyer. Ő épít és ő nyeri el a hasznot a munkából, amit zsebre tesz. Mint bármelyik magyar cég is zsebre teszi a hasznot ha épp nyer, semmi köze hozzá senkinek. Se Mo-nak , se az uniónak, se a pályázat kiírójának. "

Egyszerűen annyira süt a tudatlanságod hogy az már fáj. Nem is azt értettem az alatt hogy az unió cégei bakker, hanem uniós országok sokkal tőkeerősebb VERSENYELŐNYBEN lévő társaságai nyerik el azokat a több milliárdos közbeszerzéseket amelyeket a támogatás fejében ki kell írni, mert dohányt Brüsszel adja, olyan feltételekkel hogy az nekik klappoljon ! Tényleg ennyire nehéz felfogni ? Nézz már szét Ausztriában, mikor nyert el ott magyar cég egy beszerzést akár egy madáretetőre is ?! Soha, semmikor és nem is fog. De ennek örüljél mert szerintetek ez a helyes. Hát gratulálok.

hungaricus|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Azért még egyet számolj rá. Én nem voltam kinn. :-)

@libelle:

"Oha, nem volt tudomásom arról, hogy az EU egy Firma. Amennyiben a magyar cégek nem nyernek el milliárdos projekteket, arról az eu abszolut nem tehet. Kizárolagosan a Know-how hiányosságok oldalára lehet ezt irni. Ez a szabad piac szelleme. Valószinü vagy a húsz év nem volt elegendö ahhoz, hogy ezt Ön magáévá tegye vagy esetleg máshol van a probléma. Mindenesetre Önnél. "

Ja látom elég nagy tudású tetszik lenni a témában. (kizárólagosan know-how ??xD ) Köszönöm hogy felvilágosítást :)))

Azért én is ajánlanék magának egy önkéntes tűzoltó tanfolyamot, hátha sikerül felzárkózni :) (már ha a tűzoltók nem sértődnek majd meg ..)

@nneddudgi:

Én kérek elnézést a téves adatokért :))) Bocsánat. Ha majd hatalomra kerültök addig ígérem szerzek egy VOR öltönyt :))

@Németh Henrik:

Sőt, arról nem is beszélve hogy a legszebb tervek szerint a magyarnak mint abszolute nem árja népnek nem maradt volna helye itt a kárpát medencében.... koppány magyarjai mehettek volna vissza közép-ázsiába gyökeret rágni ))))))), már ha maradt volna élő példány....

( egyébként tudjuk az igazi árják köztönk a romák vagy cigányok, kinek ahogy tettszik, ha már szigorúan tudományos alapon osztályozunk).

A józan fórumosoktól meg bocsánatot kérek az alja stílusért, sajna sok az elborult elme ))))))

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

a komm. rezsimről írtam. Hiányos töritudásom szerint az a 2. vh után létezett Mo-on, így nem igazán értem milyen 1. vh utáni ellentmondásokba ütköztem.

"Engedje meg, hogy NE részletezzem...."

én megengedem, hogyne. De akkor ne is hivatkozzon semmiféle ellentmondásra! Így, konkrét példa nélkül nem tudok mit kezdeni a krtikával, csak semmitmondó vagdalkozásnak lehet tekinteni. (most, h ilyen hirtelen lemagázódtunk :)) - a tanácsával sem jutok messzire miszerint nézzem meg "A" történlem könyvet ) miért? melyiket? hol? ráadásul elfogulatlanul !?

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

(most, h ilyen hirtelen lemagázódtunk :)

Bocsi

De @nneddudgi egy kisebb cirkuszt levágott mert véletlenül egy két mondatomban letegeztem.

Még egyszer bocsika!

Van egy eltitkolt szerződésünk, és Izrael nyakában egy háború.

Ami úgy általában megjelenik az írásokban, ha komcsi (vagy nyilas) lennék akkor dörgölném a kis kezeimet.Lásd: antiszemitizmus, és anticionizmus!

Ha az egész nagy zűrzavart, ki akarjuk bogozni, akkor kénytelenek vagyunk az l.vh idejével kezdeni.Mert addig nem igazán beszélhetünk antiszemitizmusról.Legalábbis Magyarországon.

Lásd: Alfred Dreyfus .

De őszintén tényleg van kedve hogy elkezdjük az Őseinkről ránk maradt dolgokat feszegetni?

Ha igen akkor elkezdhetjük....

@nneddudgi:

Oja, abban, hogy rosszirányban mennek a dolgok abban és teljesen egyettértek veled. Söt nagyon rossz irányban. Ellenben ha ez marad akkor a katasztrófa a következö "lépcsöfok"

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

"nneddudgi: Csúsztatásai, és provokációja,magáért beszél! "

Mit is beszél értem a "Csúsztatásai, és provokációja"?

"Szabó Albert-ek, Bácsfi Dianná-k,és a Kertészek"

Miféle kertészekrôl van szó? Virágkertészek, zöldségkertészek vagy gyümölcskertészek, esetleg gyermekertészek? És mi közük van valamiféle virág-, zöldség- vagy gyümölcs-, esetleg gyermekertészeknek a két ütôdött nyikhajhoz? És mi köze a két ütôdött nyikhajnak a baloldalhoz?

És mi köze ennek az egésznek a cikkhez?

És hogy a fenébe merészel csúsztatásokról, és provokációról beszélni PONT MAGA, azután, hogy egyebet sem tett, amióta csak itt kommentel, mint csúsztat, hazodozik és provokál? Na persze, mint Tuskó Hopkins, a "tiszteletbli légíós", hogy ne hiányozzon a névsorból, ô olvassa.

"ha már ellenállhatatlan idézhetnékje van, idézhetett volna néhány hónappal korábbi szövegeket eszményképeitôl,.....

Közkívánatra Idézek:

Kecskeméti Lipót főrabbi,Dr.Fchs Jenő,Kner Izidor..... "

Mikor mondta ezt a maga valamelyik eszményképe, pl baky lászló és/vagy endre lászló, esetleg szálasi ferenc 1945 elején, vagy 1944-ben? És mi az értelme?

A "fülkeforradalom" is elég hülyén hangzott/ik, nem is nagy dicsôség ( Kertész Ákos vitatott haragos mondatát igazolja ) de "patkány forradalom" -nak nevezni azért túlzás és hogy már utódai lennének? Miféle forradalmakról hallott újabban Magyarországon?

"Alfred Dreyfus"

Nehogy ez is tengeri kígyóvá cseperedek, gyorsan varrjuk el.

Sajnos arra nem emléxem pontosan, h volt -e tleg kémkedés a Francia Hadügyminisztériumban Németosrszág javára, vagy csak szüksége volt a francia vezetésnek egy ilyen koncepciós perre, a lényeg, hogy mivel Dreyfus ott dolgozott ôrnagyi rangban, német neve volt és zsidó volt, ôt találták legalkamasabbnak a vádlott szerpére ( Lásd "A tanú" ( Bacsó Béla filmje )). A per során megmozdult az egész francia értelmiség, ennek ellenére elítélték és több, mint 10 évig tartott, míg - ártatlanságának bizonyítása után - felmentették és rehabilitálták.

Ez az ügy indította Herzl Tivadar ( Teodor Harzl ) pesti születésû bécsi újságírót, aki a per alatt Párizsban volt, arra a gondolatra, hogy szükséges Izrael Álam helyreállítása, hogy legyen egy ország, ahol nem csesztetik a zsidókat azért, mert zsidók.

De ez is hogy a francba kerülide, a "Békemenet" -hez?

Ajaj, úgy tûnik, túl sok kérdést tettem fel. Tudja mit? Ne is válaszoljon! Mindannyian ki fogjuk bírni, mert - gyanítom, senki sem fog tlitakozni, noha felhatalmazás nélkül írom - mindannyian qrv@ra únjuk az otrombán ostoba fröcsögését, a bosszanóan durva MAGYARTALNSÁGOKAT a szövegeiben és fôképp RENDSZERES OFFOLÁSÁT.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@libelle:

"a katasztrófa a következö "lépcsöfok" "

Ez sajna nagyon így van, annyira, hogy néha alig tudok szabadulni a gondolattól, hogy a fiúk szándékosan államcsôdre játszanak. Attól tartok, január elején, amikor az euro 323 fölément, az azért volt, mert akkoriban mások is ilyesmire gondoltak. Még nem vagyok igazán nyugodt, mert, igaz, sok kérdésben engedett, de négyben még mindig nem és nem hinném, hogy akik a változtatást követelik, ezt megennék.

Off: ahogy látom, belépôként több mindenkit igyekeztél "kiokosítani" :-). Ennek kapcsán megjegyzem, akik itt kommentelnek - a rendszeresen offoló, fröcsögô, provokáló Brünhilda kivételével - többnyire nem hülyék és többnyire nem csak magyarul munkaképesek, persze aoróbb trehányságok elôfordulnak, végülis, ha van válasza, mindenki igyexik minél gyorsabban. És persze az elmaradhatatlan "drukkertempó" :-). Remélem, érted.

On:

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

"hatalomra kerültök"

Azt lesheted! :-D Mármint, ha rólam van szó. Egy (tényleg minden szempontból) bájos koleganôm rég megmondta, hogy én vagyok az örök ellenzéki. ( Olyan rég, hogy akkor még nem is élt, mert a hölgyek köztudottan nem többek mint 32 :-) ) Úgyh sosem fogk hatalomra kerülni.

Viszont, ha ez sokaíg marad, akkor nemhogy VOR, de varrhatod az öltönyödet, már, ha legalább az anyagot meg tudod venni :-D.

Sztem a megoldás:

A Csútok Géniusza összehív egy küldöttgyûlést, ahol úgy döntenek, hogy

1) Az igazságügyminiszter a legközelebbi parlamenti ülésen elôterjeszt egy törvényjavaslaltot, mely szerint a jövôben örök idôkre a sarkalatos törvények elfogadásához szükséges szavazatarány: a mindenkori kormánypart képviseleti aránya + a mindenkori ellenzék képviseleti arányának fele + 1 fô. Most jön a bevallottan kettôs mérce: amennyiben a kormany nem konzervatív, akkor az ellenzéki szavazatok közül csak a mérsékelt ellenzék arányszámának fele + 1 fô.

2) Rendbehozzák a választási törvényt ( Szintén majd az igazságügyminiszter terjeszti be ).

3) felkérik Bajnai Gordont, vállalja el, hogy Orbán lemondása után ô legyen a miniszterelnök. Ha vállalja, akkor

egy következôt, ahol úgy döntenek, hogy

1) Kirúgják Matolcsyt ( nem haraxom rá, csak hülyeség amit csinál. Amennyivel tovább marad, annyival nagyobb kárt okoz. )

2) Elfogadtatják Semilyennel, hogy Hoffmann Rózsát Pokornira vagy Sióra cseréli. ( Rózsikára se haraxom, többit lásd elôbb. )

3) Utasíják a frakciót, hogy a Fidesz miniszterelnökjelöltje Orbán lemondása után Bajnai Gordon ( ha elvállalja, amit természetesen elôre kell tisztázni ).

4) Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament legközelebbi ülésén lemond.

Így volna remény arra, hogy (mint a Fidesz honlap hirdeti) Magyarország megújul. ( Bocs, ha a jogi kifejezések nem eléggé szakszerûek. )

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Köszike ezt vártam!

Hozta a papír formát

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Álom-álom, édes álom...

A következő választáskor a bal-lib, a parlament közelébe sem fog kerülni.

@nneddudgi:

"Egy (tényleg minden szempontból) bájos koleganôm rég megmondta, hogy én vagyok az örök ellenzéki."

Akkor te annyira ellenzéki vagy hogy még magadat is ellenzed :)))

De ennyi erővel rágyúrhatnál az ellenzék ellenzésére is ... (Libajnait miniszterelnöknek ... ???? még viccnek is rossz.. a volt cégem kapcsolatban állt velük, hát köszi)

A kárt nem Matolcsy okozza hanem azok a "befektetők" akik felhasználva védtelenségünket lerámolják az országot - a mi vörös báróink hathatós közreműködésével.

Hoffmann Rózsa csak megpróbálja azt kuplerájt valamennyire helyrerakni az oktatási rendszerben amit Magyar Bálint és a madarasok okoztak eddigi áldásos tevékenységük alatt. Meg lehet nézni azokat a korosztályokat akik ez idő alatt nőttek fel, lassan húsz évesek és elvileg ők a jövő zálogai ... Siralmas. És lehetne sorolni még.

László Nagy|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"3) Utasíják a frakciót, hogy a Fidesz miniszterelnökjelöltje Orbán lemondása után Bajnai Gordon ( ha elvállalja, amit természetesen elôre kell tisztázni ).

4) Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament legközelebbi ülésén lemond. "

Török...Ha ez neked összejön, komolyan mondom zsidóvá leszek, és hátralévő életemet a tóra tanulmányozásával fogom tölteni!!!

Ezt ugye te se gondoltad komolyan....?

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Hogy összejön, az (sajnos) eléggé kizárt, de a megoldás tleg ez lenne. Az elmúlt húsz évben az Bajnai volt az egyetlen valódi miniszterelnök. A többi ( a jelenlegi pojácát is beleértve,) össz egy kalap ...

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Libajnait"

Ha picit elgondolkodol, rájössz: a liba az Te vagy.

"A kárt nem Matolcsy okozza hanem azok a "befektetők" akik felhasználva védtelenségünket lerámolják az országot - a mi vörös báróink hathatós közreműködésével. "

Ismert és rég hiteltelenné koptatott nacionalista propagandaszöveg. Biztos nem szóltak Neked, azé mondom: aki kitalálta, se hitte el. :D

Hoffmann Rózsa - tervezetei alapján - kb annyit ért az oktatáshoz, mintTe. ( Bár, lehet, ért hozzá, de nem írhat mást, mint amit a pojáca diktál neki. )

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@nneddudgi:

Látszik hogy lövésed nincs hogy "sztárod" miket csinált az üzletinek mondott életében .. de hát maradj is meg a boldog tudatlanságodban, mint (liba)"konzerv" :D

Amit te propagandaszövegnek hiszel annak elég nagy a valóságtartalma (csak hát aki ezt csinálja annak a hitelminősítők igazsága a szentírás) ezt mindenki tudja aki hajlandó kinyitni a szemét és letörölni róla globalizmus jó ragadós csipáját :P ... bár ezexerint te meg majd überfrankón jóól megmondod a tutit, hogy mi vagyunk a hibásak (ki más ?) ... (ja és elfelejtettem, még reakcióshorthysták is vagyunk ...:)))

Kedves nneddudgi, légy vezérünk, mert te mindenhez értesz az eddigiek szerint. Lássuk !

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

mért kell nektek minidg egy vezér? nem lehetne egyszer önállónak lenni és gondolkodni? pl azon, h mi lenne ha megtörténne az, amire úgy vágytok és kivonulna innen a sok gonosz befektető? Szőröstől bőröstől tőkéstől mindenestől? A bankok, a hipermarketek, a termelő vállalatok? És leszállnának rólunk végleg a szemét spekuláns befektetők, akik megvették az államkötvényeinket?! Kell a szarnak a pénzük, nincs rá szükségünk!

Majd a tőkeerős magyar cégek felszippantják azt a munkaerőt ami a kivonuló rabló nyugati cégek maguk után hagynak mint munkanélkülieket ! :))) és csak magyar pénzügyi befektetőcsoprtok vegyenek eztán magyar papírokat, azok biztos nem hallgatnak a gonosz hitelminősítőkre, csak Viktor szavaiban hisznek.....

@Németh Henrik:

Összetéveszted a szezont a fazonnal már megint. A lehúzókról beszélek, nem azokról akik itt fektetnek be és normálisan - értsd. törvény szerint működnek, pont ugyanúgy mint a saját országukban. De itt is megint mellébeszélsz és nem látod a lényeget hogy mi folyik itt. És effektíve nem is akarod látni. A hitelminősítők nem objektív szakmai szereplők bakker, hanem befektető csoportokat képviselnek, és az egyes országokat azok érdekei szerint képviselnek. (lásd Lehmann Brothers megbízható, tőkeerős cég a csőd előtt két hónappal ... ) Emiatt dráguló hitelek, utána kamatemelés és extraprofit bele a pici zsebükbe.

Legtöbbet a nemzetgazdasághoz a fejlett, széles spektrumú kkv szektor adja mindenhol a világon, ezt már a bokrosod is megmondta anno.

Silvanoman|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Bajnai? Ő biztosan nem. Indoklás. A nemzetgazdaságnak nem a tűzoltók hajtják a hasznot. Ők is fontosak. De a szürke ellenőrök és a szabályok, a válllati tűzfelelősök na ők azok aki igazán számítanak. Persze a tűzoltók munkája is fontos, ők jönnek ha mégis balul üt ki a dolog.

Persze mindez képletes. Bajnai Gordon elvégezte azt amit máhogy nem is lehetett. És nem is Ő. Hanem az a rengeted háttérember a minisztériumokban és a kormányban. Tették a dolgukat egy kényszerpáján. Ettől nem kellene hasra esni.

Gááááágogtam.

László Nagy|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Komolyra fordítva a szót:

Az a legnagyobb probléma, hogy a mai politikai elitben, tartozzon bármely párthoz, nincs egyetlen olyan politikus sem, akinek nyugodt szívvel mernék kormányalakítási jogot adni. Ugyanis a rendszerváltás óta olyan szinten leírták magukat (nálam legalábbis), hogy itt a választás sajnos csak a "legkisebb rossz " lehet.

-Az MSZP kivégezte magát rendesen, egy darabig nem lesz kormányerő, ahhoz túl nagy volt a csalódás.

-Fidesz: a választások előtt azon reménykedtem, hogy legalább a 2/3-uk nem lesz meg. Sajnos meglett, az eredmény látható.

-Jobbik: túl véresszájú, túl szélsőséges. Ésszerűbb politikával komoly esélyük lenne, de ehhez olyan vezető kellene, aki visszafogja a hülyéket. Na ilyen egyenlőre nincs.

-Kdnp: sose fog kibújni a fidesz mögül!

-Lmp: Komolytalan...

Új arcok kellenének...De melyik politikus fog felállni a zsírosbödön mellől?

Egyetértek Silvanomannal Bajnait illetőleg, Ő tényleg tűzoltó volt, ha akkor nincs, lehet most a görögök előtt volnánk. Viszont a Hajdú-bét miatt ő sem szeplőtelen.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Látom, nem sikerült ( elgondolkodni és rájönni ) :) de, mert Téged IS szeretlek ( ez a parancs ), hát segítek ( ez is ): Feljelentették, vizsgálat indult, a vizsgálatot megszüntették.

A megszüntető határozat indoklása szerint "nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény."

Így két eset lehetséges: vagy mégis disznóság történt a libákkal, de olyan ügyes volt a nomok eltüntetésében, mint a fideszes gyerekek, vagy a vizsgálat azért nem tudott megállapítani bûncselekményt, mert tleg nem történt.

Az üzletben ugyanis elôfordul, hogy mindenki tisztességes, mégis elúszik a lé, mert közben vmiért megváltozik a piac, vagy történik valamilyen nagyobb káresemény.

Sose fox kigyógyulni a propagandaszövegekbôl, de psze megértelek: pártkatonaként ez nem is lenne szerencsés. :)

Ami a vezérlést illeti, azt Henrik már teljesen jól elmagyarázta, bár félek, hiába. :)

Mindenesetre mégegyszer: Bajnai volt az egyetlen, akitôl sose propagandát hallottam, hanem mindig csendes nyugodt é világos, tényeket közlô magyarázatot arról, hogy mit miért kell, v miért nem szabad. És nem csak arról amit már csináltak, hanem arról is ami lesz. Akkor is, amikor még nem me volt.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
B.j. Mátrai|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@János Demeter:

Kedves Uram.

Én tudom, jólesik Önnek, hogy olyan szavakat, jelzőket, amelyek valóba lealacsonyítóak.

De! Árulja már el nekem, ugyan hol hallott- vagy olvasott bármit is, ami gyalázatot jelent?

Ui: ha csak nem bármilyen gondolat, vélemény, amely nem egyezik az Önével.

Mardok Tisztelettel...

@nneddudgi:

"Így két eset lehetséges: vagy mégis disznóság történt a libákkal, de olyan ügyes volt a nomok eltüntetésében, mint a fideszes gyerekek, vagy a vizsgálat azért nem tudott megállapítani bûncselekményt, mert tleg nem történt. "

Ezt magyarázd el annak a több ezer embernek is akik benne maradtak a slamasztikában.

http://hu.indymedia.org/node/11734

http://netpolgar.network.hu/blog/netpolgar_avagy_digitalis_irastudo_klub_hirei/bajnai-gordon-nem-torodott-az-attetelesen-miatta-tonkrement-sok-sok-magyar-libatenyesztovel-vajon-egy-ilyen-politikus-felelosnek-fogja-magat-erezni-az-egesz-orszag-sorsaert

Ez a jól bevált felelősséglepattintó mondat: nem történt bűncselekmény .. a'la rendőrség .. (persze nem történt bcs. de tegyük hozzá nyomozás sem ...) Ami meg nincs, arról nem is tudunk, nem igaz ? Morál, meg erkölcs, amire pl. te i s hivatkozol bizonyos témákban előszeretettel, itt már nem szempont. Nos ?

"Az üzletben ugyanis elôfordul, hogy mindenki tisztességes, mégis elúszik a lé, mert közben vmiért megváltozik a piac, vagy történik valamilyen nagyobb káresemény. "

Itt még véletlenül sem erről volt szó, hogy tisztességes üzlet. Elúszott a lé mert csődbűncselekményt követtek el és ezt azokkal a kisemberekkel fizettették meg akik csak dolgozni akartak.. Nem a piac változott meg hanem a pénz áramlásának iránya, amely ez esetben egyirányú volt.

"Sose fox kigyógyulni a propagandaszövegekbôl, de psze megértelek: pártkatonaként ez nem is lenne szerencsés. :) "

Én is megértelek. Amúgy az én nézőpontomból effektíve te is szócsőként funkcionálsz... :)))

Személy szerint maximum kerék-pár(t) katona lennék :)))

"Ami a vezérlést illeti, azt Henrik már teljesen jól elmagyarázta, bár félek, hiába. :) "

Én is elmagyaráztam és, - mint mindig - nem akarjátok érteni. Nem baj, majd szépen eldiskurálgatunk - így.

B.j. Mátrai|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Koppany Magyar:

Kedves Koppány.

Ez úton tájékoztatom Önt, hogy engem is szíveskedjék már beleszámítani abba a magyar nemzetbe annak ellenére, hogy nem vagyok keresztény -egyenesen ateista lennék, vagy mifene-és nem vettem részt azon a nevezetes "Béke" meneten sem.

Ui: Mentségemre legyen mondva, hogy egyáltalán nem jár/tam/ok se' tüntetni, se' demonstrálni.

Ui: Az első demonstráció, amin szívesen részt vennék, az a felsőoktatás átalakítása elleni

"A gatyánk is rámegy" kezdetű lenne, amelyet információim szerint pénteken terveznek elkövetni a metró, Deák- téri állomásán...

Maradok Tisztelettel...

Fáróné Margit|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@János Demeter:

Azok a libsi kommentelők akiről Ön ir most élik át azt amit a román magyarok csauseszku alatt. Nagyon félek, még annál is roszabb lesz nálunk. A romániai magyarok maradjanak meg romániában magyaroknak. Tisztelem Őket de ne Ők döntsék el, hogy nekünk milyen sorsunk legyen, és hogyan nyomorogjunk,

  Már válaszolt
 • Kuruc ( 2 éve )
@Fáróné Margit:

..... A romániai magyarok maradjanak meg romániában...

Tanulja meg a történelmet! Pl:

….1920. április 25. Az Új Lap országos felháborodást és nemzetközi visszhangot kiváltó cikke szerint Lőw Immanuel szegedi főrabbi holland újságíróknak nyilatkozva gyalázta a nemzetet. ,,Ennek az országnak nincs létjogosultsága. Magyar nemzet nem létezik, sőt a magyar faj is kiveszett már", fogalmazott a főrabbi, aki a természetes földrajzi egység kapcsán kijelentette: ,,Kérem uraim, ez egy nagy hazugság, ilyen nem létezik. Erről csak szónokolnak. Ezek csak frázisok. (...) Apponyi is csak beszélni tud, három nyelven zsonglőrködik, de amit mond, az hazugság. Magyarország a kutyának való: szét kell darabolni". A botrány kirobbanását követően Sándor-Schlézinger Pál zsidó országgyűlési képviselő zsidóellenes hangulatkeltésnek minősítve próbálta cáfolni a főrabbi elleni vádakat, a parlamenti ülésen tudósítóként jelenlévő két holland újságíró, Nypels és társa azonban megerősítette az általuk leírtak hitelességét. A főrabbi ellen hazaárulás címén eljárás indult, később azonban az ügyet eltussolták (vö. 1993. február 26.)….

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kuruc:

nem eltusolták, hanm Horthy kegyelmet adott neki még1921-ben, mert megkérdőjeleződött a holland ujságírók szavahihetősége. Ráadásul sokan kiálltak Lőw I.mellett,mert ez azállítólagos interjú teljes elletmondásbn állt Lőw szemléletével.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

"persze nem történt bcs. de tegyük hozzá nyomozás sem"

A rdrség azt írta, nyomozott. Te láttad, amikor nem? Vagy esetleg más dokumentum?

"Ami meg nincs, arról nem is tudunk, nem igaz ?"

Ebben kivételesen tökéletesen egyetértünk. :) Sôt, ami nincs, arról nem is tudHATunk. ( Ezt olyanként állítom, aki viszonylag keveset hiányzott a fizika-órákon. )

"csődbűncselekményt követtek el"

Bizonyíték? Mármint arra, hogy a csôd nem valódi volt.

"Én is megértelek."

:) Már ez is valami. Már csak a valóságot kellen ... :)

"szépen eldiskurálgatunk - így. "

Egymás mellett. Eggen. Lásd egy sorral feljebb. :)

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Nagyon sokan kint voltak a békemeneten, és ezt nem lehet letagadni.

Sokkal többen, mint előtte bármelyik demonstráción.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

úgy látszik ,hogy nem csak a magyaroknak van elegük az unióból...

http://mno.hu/lanchidradiohirei/az-osztrakok-meguntak-hang-1056030

Ferencné Éva Zsuzsanna Vajda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@lacika_34:

ÁMULJATOK: azon a januári délutánon megebédeltünk a saját főztünkből, saját pénzünkből, majd saját akaratunkból kimentünk a békemenetre, bizony, metróval! Mi és több százezren. Ezt és így tesszük március 15-én is...

Gábor Békés|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sos.peter27:

Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső A nemzeti egység fogalma, határai, feltételei.

"Az önkény rendszerint karöltve jár, az ostobasággal!" Széchényi,1856! ennyit kell tudni!

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Érdekes ,hogy a magyar zsidóság itt él köztünk, és a magyar történelmet nem ismeri.

Igaz a holokausztból jól felkészültek.Nekik ebből áll a magyar történelem.

1919.--ről sűrű csend!

(egy telefonkönyvet nem teszek közzé)

De az utána a ll.vh.....szerintem a beszélni tanítást is ezzel kezdik!

De semmit nem értenek belőle, akárcsak az EU.

Lásd:New York – Deák István, a Columbia Egyetem professzora:

A szerző történész, Columbia University, New York City

"1944 októberében, az után, hogy minden más szövetséges valamilyen formában kilépett a háborúból, Horthy Miklós is megpróbálta megadni magát a három nagyhatalomnak, de ebben megakadályozta egy általános magyar katonatiszti felkelés. E felkelés jelentőségéhez képest keveset számítottak akár az utcákon randalírozó nyilas pártszolgálatosok, akár a néhány tucat német ejtőernyős és SS-katona a királyi várban. A német beavatkozásra való örökös hivatkozás helyett inkább azon kellene vitatkozni, hogy 1944. augusztus 23-án miért engedelmeskedett minden román tábornok és más katonatiszt Mihály király parancsának, a németek ellen fordítva a román hadsereg fegyvereit, viszont október 15-én miért nem engedelmeskedett Legfőbb Hadurának a legtöbb magyar tábornok és katonatiszt."

Nem érti mert "profi magyar szakértőnek" mondja magát,mint akárcsak az EU vezetői.

Deák (elvtárs) úrnak erre a kérdésére az általános iskola tanulója is válaszolni tudna,akár az Eu-nak is.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Szokás szerint olyasmi, aminek a tárgyhoz a világon semmi köze. De ha már itt van, jegyezzük meg, hogy csakugyan: "A német beavatkozásra való örökös hivatkozás helyett inkább azon kellene vitatkozni, hogy 1944. augusztus 23-án miért engedelmeskedett minden román tábornok és más katonatiszt Mihály király parancsának, a németek ellen fordítva a román hadsereg fegyvereit, viszont október 15-én miért nem engedelmeskedett Legfőbb Hadurának a legtöbb magyar tábornok és katonatiszt."

És hogy miért tudtak a németek mindenrôl, jóformán elôbb, mint maga Horthy?

De mégegyszer, túl azon, hogy - szokás szerint - mélységes tudatlanságot tükrözô ostobaság, ugyancsak szokás szerint, itt ez TÖKÉLETESEN OFF.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Valódi, hamisítatlan, nneddudgi válasz!

Szóljon hozzá Ön is a témához!
Kommentáláshoz, értékeléshez kérjük, lépjen be!

Ha Ön rendelkezik google-, yahoo-, liveID-, twitter-, facebook-, vagy openID azonosítóval úgy ide kattintva külön regisztráció nélkül is beléphet a Kitekintőre! Elsősorban ezt a megoldást ajánljuk!

Ha Ön nem rendelkezik a fenti listában felsorolt azonosítók egyikével sem, vagy nem kívánja őket a Kitekintőre való belépésre használni, úgy klasszikus módon, helyi, kitekintős azonosítóval itt tud belépni. (Az első megoldás jövőbe mutató és szebb is:) )

 Emlékezzen?