Friss hírek ponta témában

Cikkeink száma a témában: 323

 • Szoci győzelem várható a következő választáson

  2014. október 20., hétfő

  A szavazatok 41 százalékát szerezné meg Victor Ponta kormányfő az államelnök-választás első fordulójában, a Keresztény-Liberális Szövetség (ACL) jelöltje, Klaus Johannis pedig a 30 százalékát – derül ki az IRES legfrisebb felméréséből.

 • Pontát várják befutónak

  2014. szeptember 19., péntek

  A CSCI (Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic) felmérése szerint Victor Ponta minsizerelnök a legesélyesebb államfő-jelölt, és a legnagyobb arányban benne bízik a lakosság.

 • Tovább hergeli az oroszokat Ponta

  2014. szeptember 17., szerda

  Stratégiai célkitűzése mind a bukaresti, mind a chisinaui Európa-barát kormánynak, hogy Románia és a Moldovai Köztársaság újraegyesüljön az Európai Unióban.

 • Ponta számít az elnökválasztás befutójának

  2014. szeptember 9., kedd

  Victor Ponta miniszterelnök biztos győzelmét vetíti előre a két hónap múlva megrendezendő államfőválasztáson egy friss felmérés, amelyet hétfőn tett közzé internetes oldalán az Adevărul.

 • Kirúgják a kormányszóvivőt

  2014. szeptember 4., csütörtök

  Meneszti miniszterelnök a kormány szóvivőjét. Mirel Palada utódja Corneliu Calotă lesz – írta szerdán a Mediafax kormányzati forrásokra hivatkozva.

 • Magyar szavazatokkal elnök lehetne Klaus Johannis

  2014. július 22., kedd

  Még a jelöltek személye sem biztos, Romániában máris találgatják, hogy kik lesznek az elnökválasztás fő esélyesei. A magyar voksok jelenthetik a mérleg nyelvét.

 • Surranópályán jutottak be új politikusok a kormányba

  2014. július 4., péntek

  Tisztségeket kaptak a kormány második vonalában a Dan Diaconescu Néppárt (PPDD) és a Călin Popescu Tăriceanu volt kormányfő alapította új liberális párt politikusai – számolt be a bukaresti sajtó.

 • Államfő lehet a miniszterelnökből

  2014. július 1., kedd

  Indulni kíván az államfőválasztáson Victor Ponta kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD). Ezt a politikus hétfő délután, a PSD ügyvezető elnökségének Szászvárosban tartott tanácskozása után jelentette be.

 • Nem tetszik a magyaroknak a koalíciós terv

  2014. június 11., szerda

  Az RMDSZ főtitkára szerint a magyarellenes nyilatkozatai és törvénytervezetei alapján elhíresült Bogdan Diaconu képviselőnek és a PSD-nek el kell döntenie, hogy az RMDSZ-t koalíciós partnernek vagy ellenségnek tekintik.

 • Mégis összeáll Victor a radikálisokkal

  2014. június 10., kedd

  A román Nemzeti Liberális Párt (PNL) ellenzékbe vonulása és a jobboldali Demokrata Liberális Párttal (PDL) való szövetkezése kényszeríti a román kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Pártot a radikálisokkal való együttműködésre.

 • Nem sikerült megbuktatni a kormányt

  2014. május 27., kedd

  Hivatalában maradhat a Victor Ponta miniszterelnök vezette kormány, miután megbukott a parlamentben az ellenzék bizalmatlansági indítványa.

 • Megint Orbán a mumus a választás előtt

  2014. május 23., péntek

   Victor Ponta román miniszterelnök az RMDSZ kampányfogásának nevezte a Székelyföld területi autonómiájának tervét a Maros megyei Szászrégenben tett pénteki látogatásán - közölte az Agerpres hírügynökség.

 • Hétfőn próbálják majd megdönteni a kormányt

  2014. május 22., csütörtök

  Felolvasták a parlament két házának csütörtöki együttes ülésén a márciusban ellenzékbe vonult Nemzeti Liberális Párt (PNL) bizalmatlansági indítványát, amelyet a Victor Ponta vezette kormány ellen terjesztettek be. Az indítvány vitáját és a szavazást hétfőre tűzte ki a házbizottság.

 • Csak a választások után buktatnák meg a kormányt

  2014. május 15., csütörtök

  Várhatóan csak a választási kampány után olvassák fel a parlamentben a liberálisok által hétfőn beterjesztett bizalmatlansági indítványt, annak ellenére, hogy a kezdeményezők ezt jövő hétre kérték – tudtuk meg Borbély László képviselőtől.

 • Az államfő sem a felhőkből jön

  2014. május 7., szerda

  Traian Băsescu államfő cáfolta kedden, hogy megsértette volna az alkotmányt, amikor a védnökségével alapított Népi Mozgalom Párt (PMP) oldalán beavatkozott az európai parlamenti (EP-) és az időközi parlamenti választási kampányba.

 • Nincs veszélyben Románia

  2014. május 6., kedd

  Romániát és a román állampolgárokat nem fenyegeti veszély az Ukrajnában kialakult helyzet miatt, de Romániának teljesítenie kell kötelezettségeit, amelyeket a NATO-szövetségesekkel, illetve Moldovával és Ukrajnával szemben vállalt - hangsúlyozta Victor Ponta miniszterelnök hétfőn.

 • Alkotmányszegéssel vádolják az államfőt

  2014. május 5., hétfő

  Alkotmányszegéssel vádolja a miniszterelnök az államfőt, amiért nyíltan kampányol a Népi Mozgalom Pártnak (PMP). Victor Ponta vasárnap este az egyik hírtelevízióban közölte, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) várhatóan az alkotmánybírósághoz fordul az ügyben.

 • A kormánypárt viheti az EP mandátumok felét

  2014. április 29., kedd

  A szociáldemokraták köré tömörülő baloldali szövetség (PSD-UNPR-PC) a szavazatok 42 százalékára számíthat az európai parlamenti választásokon a CSCI legfrissebb felmérése szerint.

 • Az ukránok már nagyon félnek az orosz támadástól

  2014. március 12., szerda

  Alakul a háborús hisztéria Ukrajnában, miközben a Krímben gőzerővel készülnek a hétvégi népszavazásra. Az EU elkészítette a szankciók első lépcsőjének dokumentumát, azonban Vlagyimir Putyin orosz elnök és külügyminisztere, Szergej Lavrov egyelőre nincsenek célkeresztben. Napi összefoglalónk következik.