Friss hírek ponta témában

Cikkeink száma a témában: 368

 • Victor Ponta is írt a magyaroknak

  2015. március 16., hétfő

  A magyar nemzeti ünnep alkalmából kiadott üzenetében Victor Ponta miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a románok és a magyarok együtt erősebbek.

 • Jönnek a románok: kitört a nemzetközi botrány

  2015. február 23., hétfő

  A brit Channel 4 televízió bevándorlókról szóló dokumentumfilm-sorozatát kifogásoló levelet küldött Bogdan Aurescu román külügyminiszter brit kollégájának.

 • Őrizetben a miniszterelnök sógora

  2015. február 18., szerda

  Őrizetbe vették Victor Ponta sógorát, és bírósági felügyelet alá helyezték az ügyészek Sebastian Ghiță képviselő-üzletembert ellen az európai uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos korrupciógyanús ügyben.

 • Autópálya-paktumot javasol Ponta

  2015. január 14., szerda

  Victor Ponta miniszterelnök az ellenzékkel megkötendő többpárti egyezménytől tette függővé kedden azt, hogy kormánya megkösse a szerződést az első köz- és magánszféra partnerségben (PPP) megvalósítandó autópálya megépítéséről.

 • Így úszhatja meg plágiumügyét a miniszterelnök

  2015. január 2., péntek

  A román kormány hétfői ülésén rendeleti úton módosította az oktatási törvényt, hogy a jogszabály lehetővé tegye a diplomákról, tudományos fokozatokról való lemondást.

 • Vegyes választási rendszert vezetne be Ponta

  2014. december 13., szombat

  Választási reform, alkotmánymódosítás szerepel egyebek között a Victor Ponta miniszterelnök vezette bukaresti kormány 2015-16-os időszakra kidolgozott cselekvési tervében.

 • Rákoppintottak Ponta orrára

  2014. december 10., szerda

  A Legfelső Bírói Tanács (CSM) vizsgálati részlege kedden megállapította, hogy Victor Ponta miniszterelnök megsértette az igazságszolgáltatás függetlenségét, amikor Klaus Johannis összeférhetetlenségi ügyét kommentálta.

 • Lemondásra szólították fel Pontát

  2014. december 5., péntek

  Traian Băsescu államfő felszólította Victor Pontát, hogy mondjon le a miniszterelnöki tisztségről, és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökeként alakítson olyan kormányt, amelyben ő maga nem vesz részt.

 • Facebookon kért bocsánatot a miniszterelnök

  2014. december 3., szerda

  Victor Ponta miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vesztes államfőjelöltje kedden este egy Facebook-üzenetben kért bocsánatot híveitől a választási kampányban elkövetett hibákért, amelyeket fiatal korával magyaráz.

 • Egy feltétellel, de lemondana a kormányfő

  2014. december 1., hétfő

  Felajánlotta lemondását Victor Ponta miniszterelnök a kormány éléről pénteken, azzal a feltétellel, ha Klaus Iohannis megválasztott elnök a jelenlegi kormánykoalícióból bíz meg másvalakit kormányalakítással.

 • A liberálisok szerint jól döntött a magyar párt

  2014. november 28., péntek

  Természetes és bölcs döntésnek nevezte csütörtökön a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője a Szövetségi Állandó Tanács aznapi határozatát, hogy az RMDSZ lépjen ki a kormányból.

 • A szocialisták folytatják a kormányzást

  2014. november 28., péntek

  A Szociáldemokrata Párt (PSD) folytatja a kormányzást, jövő tavasszal pedig rendkívüli tisztújító kongresszust hívnak össze - jelentette be Victor Ponta pártelnök.

 • Pontától menekül az RMDSZ?

  2014. november 28., péntek

  Erdélyi elemzők szerint az RMDSZ azért lépett ki a kormányból, mert el akarta kerülni, hogy továbbra is a magyar közösségben rendkívül népszerűtlen Victor Ponta kormányfőhöz kötődjön.

 • "Victor Ponta ne feledd, Erdély nem akar téged!"

  2014. november 15., szombat

  A csendőrség becslése szerint több mint 10 ezer – egyes lapok szerint 15 ezer – kolozsvári skandálta péntek este teli torokból azt, hogy „Victor Ponta ne feledd, Erdély nem akar téged”.

 • Fej-fej mellett két a román államfőjelölt

  2014. november 14., péntek

  Ledolgozta Victor Pontával szembeni hátrányát Klaus Johannis a második elnökválasztási forduló előtt a CCSCC felmérése szerint, amelyet a Brătianu Liberális Intézet rendelt meg.

 • Renzi is Pontát támogatja

  2014. november 14., péntek

  A Olaszországban élő románok érdekeit is szolgálná és számos közös európai projekt megvalósítását segítené, ha Victor Ponta kormányfőt választanák meg vasárnap Románia következő elnökévé.

 • Johannis: román vagyok

  2014. november 14., péntek

  Nem tekinti hátránynak a nemzetiségét az államfőválasztáson Klaus Johannis. A Keresztény-Liberális Szövetség jelöltje erről csütörtök este beszélt a Digi24 televízióban.

 • Johannis támogatására szólít fel Tőkés

  2014. november 12., szerda

  A jobboldali elnökjelölt, Klaus Johannis megválasztására buzdította az erdélyi magyarokat szerdai nyilatkozatában Tőkés László fideszes EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke.

 • Johannis vagy Ponta?

  2014. november 7., péntek

  Bár Victor Ponta majdnem tíz százalékos előnnyel zárta Klaus Johannishoz képest a román elnökválasztás első fordulóját, közel sem könyvelhetjük el eredményét biztos sikerként.