Friss hírek ponta témában

Cikkeink száma a témában: 313

 • Tovább hergeli az oroszokat Ponta

  2014. szeptember 17., szerda

  Stratégiai célkitűzése mind a bukaresti, mind a chisinaui Európa-barát kormánynak, hogy Románia és a Moldovai Köztársaság újraegyesüljön az Európai Unióban.

 • Ponta számít az elnökválasztás befutójának

  2014. szeptember 9., kedd

  Victor Ponta miniszterelnök biztos győzelmét vetíti előre a két hónap múlva megrendezendő államfőválasztáson egy friss felmérés, amelyet hétfőn tett közzé internetes oldalán az Adevărul.

 • Kirúgják a kormányszóvivőt

  2014. szeptember 4., csütörtök

  Meneszti miniszterelnök a kormány szóvivőjét. Mirel Palada utódja Corneliu Calotă lesz – írta szerdán a Mediafax kormányzati forrásokra hivatkozva.

 • Magyar szavazatokkal elnök lehetne Klaus Johannis

  2014. július 22., kedd

  Még a jelöltek személye sem biztos, Romániában máris találgatják, hogy kik lesznek az elnökválasztás fő esélyesei. A magyar voksok jelenthetik a mérleg nyelvét.

 • Surranópályán jutottak be új politikusok a kormányba

  2014. július 4., péntek

  Tisztségeket kaptak a kormány második vonalában a Dan Diaconescu Néppárt (PPDD) és a Călin Popescu Tăriceanu volt kormányfő alapította új liberális párt politikusai – számolt be a bukaresti sajtó.

 • Államfő lehet a miniszterelnökből

  2014. július 1., kedd

  Indulni kíván az államfőválasztáson Victor Ponta kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD). Ezt a politikus hétfő délután, a PSD ügyvezető elnökségének Szászvárosban tartott tanácskozása után jelentette be.

 • Nem tetszik a magyaroknak a koalíciós terv

  2014. június 11., szerda

  Az RMDSZ főtitkára szerint a magyarellenes nyilatkozatai és törvénytervezetei alapján elhíresült Bogdan Diaconu képviselőnek és a PSD-nek el kell döntenie, hogy az RMDSZ-t koalíciós partnernek vagy ellenségnek tekintik.

 • Mégis összeáll Victor a radikálisokkal

  2014. június 10., kedd

  A román Nemzeti Liberális Párt (PNL) ellenzékbe vonulása és a jobboldali Demokrata Liberális Párttal (PDL) való szövetkezése kényszeríti a román kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Pártot a radikálisokkal való együttműködésre.

 • Nem sikerült megbuktatni a kormányt

  2014. május 27., kedd

  Hivatalában maradhat a Victor Ponta miniszterelnök vezette kormány, miután megbukott a parlamentben az ellenzék bizalmatlansági indítványa.

 • Megint Orbán a mumus a választás előtt

  2014. május 23., péntek

   Victor Ponta román miniszterelnök az RMDSZ kampányfogásának nevezte a Székelyföld területi autonómiájának tervét a Maros megyei Szászrégenben tett pénteki látogatásán - közölte az Agerpres hírügynökség.

 • Hétfőn próbálják majd megdönteni a kormányt

  2014. május 22., csütörtök

  Felolvasták a parlament két házának csütörtöki együttes ülésén a márciusban ellenzékbe vonult Nemzeti Liberális Párt (PNL) bizalmatlansági indítványát, amelyet a Victor Ponta vezette kormány ellen terjesztettek be. Az indítvány vitáját és a szavazást hétfőre tűzte ki a házbizottság.

 • Csak a választások után buktatnák meg a kormányt

  2014. május 15., csütörtök

  Várhatóan csak a választási kampány után olvassák fel a parlamentben a liberálisok által hétfőn beterjesztett bizalmatlansági indítványt, annak ellenére, hogy a kezdeményezők ezt jövő hétre kérték – tudtuk meg Borbély László képviselőtől.

 • Az államfő sem a felhőkből jön

  2014. május 7., szerda

  Traian Băsescu államfő cáfolta kedden, hogy megsértette volna az alkotmányt, amikor a védnökségével alapított Népi Mozgalom Párt (PMP) oldalán beavatkozott az európai parlamenti (EP-) és az időközi parlamenti választási kampányba.

 • Nincs veszélyben Románia

  2014. május 6., kedd

  Romániát és a román állampolgárokat nem fenyegeti veszély az Ukrajnában kialakult helyzet miatt, de Romániának teljesítenie kell kötelezettségeit, amelyeket a NATO-szövetségesekkel, illetve Moldovával és Ukrajnával szemben vállalt - hangsúlyozta Victor Ponta miniszterelnök hétfőn.

 • Alkotmányszegéssel vádolják az államfőt

  2014. május 5., hétfő

  Alkotmányszegéssel vádolja a miniszterelnök az államfőt, amiért nyíltan kampányol a Népi Mozgalom Pártnak (PMP). Victor Ponta vasárnap este az egyik hírtelevízióban közölte, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) várhatóan az alkotmánybírósághoz fordul az ügyben.

 • A kormánypárt viheti az EP mandátumok felét

  2014. április 29., kedd

  A szociáldemokraták köré tömörülő baloldali szövetség (PSD-UNPR-PC) a szavazatok 42 százalékára számíthat az európai parlamenti választásokon a CSCI legfrissebb felmérése szerint.

 • Az ukránok már nagyon félnek az orosz támadástól

  2014. március 12., szerda

  Alakul a háborús hisztéria Ukrajnában, miközben a Krímben gőzerővel készülnek a hétvégi népszavazásra. Az EU elkészítette a szankciók első lépcsőjének dokumentumát, azonban Vlagyimir Putyin orosz elnök és külügyminisztere, Szergej Lavrov egyelőre nincsenek célkeresztben. Napi összefoglalónk következik.

 • Ponta-kormány RMDSZ-szel

  2014. március 12., szerda

  Gyors egyezkedéseket lefolytatva, különösebb hezitálás nélkül kíván kormányra lépni az RMDSZ a Ponta- kormánnyal közösen.

 • Felbomlott a román kétharmad

  2014. február 26., szerda

  Visszahívta minisztereit a román Nemzeti Liberális Párt, és ezzel gyakorlatilag megszüntette az országot szinte két évig kormányzó, kétharmados többséggel rendelkező Szociálliberális Szövetséget.

 • További megszorításokat javasol az IMF szomszédunknak

  2013. december 23., hétfő

  A kieső adóbevételek pótlását javasolja Romániának a Nemzetközi Valutaalap (IMF), miután Victor Ponta miniszterelnök bejelentette: kormánya áprilisig elhalasztja az üzemanyag jövedéki adójának emelését.

 • Megalapozatlannak találták Tőkés Ponta elleni keresetét

  2013. december 20., péntek

  Megalapozatlannak találta és ilyenként elutasította a bukaresti első kerületi bíróság Tőkés László európai parlamenti képviselő keresetét, amelyben rágalmazással vádolta Victor Ponta román miniszterelnököt.

 • A csodák napja

  2013. december 18., szerda

  Victor Ponta már most felhívta a 2018. után az országba látogató vendégeket, ne lejjel, hanem euróval jöjjenek. Ezt valószínűleg könnyen teljesítik is majd, hiszen eddig is euróval érkeztek.

 • Basescu mindenkit lemondatna

  2013. december 17., kedd

  Traian Băsescu államfő szerint akik részt vettek kormányzó párt vezető politikusai közül a Btk.-módosításban, azoknak le kellene mondaniuk.

 • Ez lesz a román Őszöd

  2013. december 17., kedd

  Minden eddiginél durvább nyilatkozatháborúhoz zajlik a kormányzó Szociálliberális Unió (USL) két legnagyobb pártjának vezetői között.

 • Koalíciós csatározások Romániában

  2013. december 16., hétfő

  A hétvégén nyilvánosságra került: Crin Antonescu liberális szenátusi is bírálta Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnököt.

 • Enyhül a kormányzati szigor Ukrajnában

  2013. december 13., péntek

  Szabadon engedhetik az eddig őrizetbe vett tüntetőket Ukrajnában - jelentette be Viktor Janukovics államfő a kormány legújabb húzását, amivel pacifikálni akarják a hetek óta utcán lévő tömeget.

 • Románia legalizálná a politikai korrupciót

  2013. december 13., péntek

  Kivonnák magukat a korrupcióellenes intézmények hatálya alól a román honatyák. A büntetőtörvénykönyv kedden elfogadott módosításai mind a honatyákat, mind pedig az önkormányzatok választott vezetőit felmentené a vizsgálatok alól. A döntéshozók a már elítélt kollégáikról sem feledkeznének meg: kegyelemben részesítenék őket.