Friss hírek ponta témában

Cikkeink száma a témában: 364

 • Jönnek a románok: kitört a nemzetközi botrány

  2015. február 23., hétfő

  A brit Channel 4 televízió bevándorlókról szóló dokumentumfilm-sorozatát kifogásoló levelet küldött Bogdan Aurescu román külügyminiszter brit kollégájának.

 • Őrizetben a miniszterelnök sógora

  2015. február 18., szerda

  Őrizetbe vették Victor Ponta sógorát, és bírósági felügyelet alá helyezték az ügyészek Sebastian Ghiță képviselő-üzletembert ellen az európai uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos korrupciógyanús ügyben.

 • Autópálya-paktumot javasol Ponta

  2015. január 14., szerda

  Victor Ponta miniszterelnök az ellenzékkel megkötendő többpárti egyezménytől tette függővé kedden azt, hogy kormánya megkösse a szerződést az első köz- és magánszféra partnerségben (PPP) megvalósítandó autópálya megépítéséről.

 • Így úszhatja meg plágiumügyét a miniszterelnök

  2015. január 2., péntek

  A román kormány hétfői ülésén rendeleti úton módosította az oktatási törvényt, hogy a jogszabály lehetővé tegye a diplomákról, tudományos fokozatokról való lemondást.

 • Vegyes választási rendszert vezetne be Ponta

  2014. december 13., szombat

  Választási reform, alkotmánymódosítás szerepel egyebek között a Victor Ponta miniszterelnök vezette bukaresti kormány 2015-16-os időszakra kidolgozott cselekvési tervében.

 • Rákoppintottak Ponta orrára

  2014. december 10., szerda

  A Legfelső Bírói Tanács (CSM) vizsgálati részlege kedden megállapította, hogy Victor Ponta miniszterelnök megsértette az igazságszolgáltatás függetlenségét, amikor Klaus Johannis összeférhetetlenségi ügyét kommentálta.

 • Lemondásra szólították fel Pontát

  2014. december 5., péntek

  Traian Băsescu államfő felszólította Victor Pontát, hogy mondjon le a miniszterelnöki tisztségről, és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökeként alakítson olyan kormányt, amelyben ő maga nem vesz részt.

 • Facebookon kért bocsánatot a miniszterelnök

  2014. december 3., szerda

  Victor Ponta miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vesztes államfőjelöltje kedden este egy Facebook-üzenetben kért bocsánatot híveitől a választási kampányban elkövetett hibákért, amelyeket fiatal korával magyaráz.

 • Egy feltétellel, de lemondana a kormányfő

  2014. december 1., hétfő

  Felajánlotta lemondását Victor Ponta miniszterelnök a kormány éléről pénteken, azzal a feltétellel, ha Klaus Iohannis megválasztott elnök a jelenlegi kormánykoalícióból bíz meg másvalakit kormányalakítással.

 • A liberálisok szerint jól döntött a magyar párt

  2014. november 28., péntek

  Természetes és bölcs döntésnek nevezte csütörtökön a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője a Szövetségi Állandó Tanács aznapi határozatát, hogy az RMDSZ lépjen ki a kormányból.

 • A szocialisták folytatják a kormányzást

  2014. november 28., péntek

  A Szociáldemokrata Párt (PSD) folytatja a kormányzást, jövő tavasszal pedig rendkívüli tisztújító kongresszust hívnak össze - jelentette be Victor Ponta pártelnök.

 • Pontától menekül az RMDSZ?

  2014. november 28., péntek

  Erdélyi elemzők szerint az RMDSZ azért lépett ki a kormányból, mert el akarta kerülni, hogy továbbra is a magyar közösségben rendkívül népszerűtlen Victor Ponta kormányfőhöz kötődjön.

 • "Victor Ponta ne feledd, Erdély nem akar téged!"

  2014. november 15., szombat

  A csendőrség becslése szerint több mint 10 ezer – egyes lapok szerint 15 ezer – kolozsvári skandálta péntek este teli torokból azt, hogy „Victor Ponta ne feledd, Erdély nem akar téged”.

 • Fej-fej mellett két a román államfőjelölt

  2014. november 14., péntek

  Ledolgozta Victor Pontával szembeni hátrányát Klaus Johannis a második elnökválasztási forduló előtt a CCSCC felmérése szerint, amelyet a Brătianu Liberális Intézet rendelt meg.

 • Renzi is Pontát támogatja

  2014. november 14., péntek

  A Olaszországban élő románok érdekeit is szolgálná és számos közös európai projekt megvalósítását segítené, ha Victor Ponta kormányfőt választanák meg vasárnap Románia következő elnökévé.

 • Johannis: román vagyok

  2014. november 14., péntek

  Nem tekinti hátránynak a nemzetiségét az államfőválasztáson Klaus Johannis. A Keresztény-Liberális Szövetség jelöltje erről csütörtök este beszélt a Digi24 televízióban.

 • Johannis támogatására szólít fel Tőkés

  2014. november 12., szerda

  A jobboldali elnökjelölt, Klaus Johannis megválasztására buzdította az erdélyi magyarokat szerdai nyilatkozatában Tőkés László fideszes EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke.

 • Johannis vagy Ponta?

  2014. november 7., péntek

  Bár Victor Ponta majdnem tíz százalékos előnnyel zárta Klaus Johannishoz képest a román elnökválasztás első fordulóját, közel sem könyvelhetjük el eredményét biztos sikerként.

 • Ponta ellen mozgósítanák a magyarokat

  2014. november 5., szerda

  Nagyszeben szász polgármestere reméli, hogy az elnökválasztás második fordulójában megkapja az RMDSZ támogatását. Klaus Johannis szerint erre az Európai Néppártban (EPP) kötött egyezség kötelezi Kelemen Hunorékat.

 • Románia is megirigyelte Orbán Viktor sikereit

  2014. október 29., szerda

  A 2020-as Európa-bajnokság egyik házigazdájaként Románia 400 új futballpályát akar építeni, az iskolában pedig futballórát vezetnek be - közölte szerdán Victor Ponta miniszterelnök.

 • Brutális adóemelésre készül a kormány?

  2014. október 27., hétfő

  A Keresztény-Liberális Szövetség (ACL) államfőjelöltje, Klaus Johannis értesülései szerint óriási adóemeléseket tervez jövőre a kormány.