Friss hírek ponta témában

Cikkeink száma a témában: 382

 • Pártjából nem zárták ki a korrupt minisztert

  2015. május 18., hétfő

  A Romániában kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) állandó bürója szerint nem követett el korrupciós bűncselekményt a bíróság által korrupcióért elmarasztalt Liviu Dragnea.

 • Újabb korrupciós ügy bontakozik ki Romániában

  2015. május 15., péntek

  Nagyon súlyosnak minősítette Klaus Johannis a kormányfőnek azokat a vádjait, miszerint az államfő a Holzindustrie Schweighofer osztrák fafeldolgozó cégnek lobbizó liberális politikusok befolyására utasította el az erdészeti törvény kihirdetését.

 • Egy év felfüggesztett a szocik kulcsemberének

  2015. május 15., péntek

  Egy éves felfüggesztett börtönbüntetésre és 3 éves próbaidőre ítélte pénteken reggel a legfelsőbb bíróság Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezető elnökét.

 • Nincs szó székelyföldi autonómiáról

  2015. május 11., hétfő

  A Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnöke, Alina Gorghiu szerint a székelyföldi autonómia nem képezheti alku tárgyát az RMDSZ-szel folytatandó tárgyalások során.

 • Bajba került a miniszterelnök repülője

  2015. április 20., hétfő

  A nagy szél miatt sikertelen leszállási kísérletet hajtott végre szombaton Bukarestben az a repülőgép, amellyel Victor Ponta kormányfő, Călin Popescu Tăricenu szenátusi házelnök és hivatalos kíséretük visszatért a fővárosba.

 • A magyarokra hajtanak a liberálisok

  2015. április 17., péntek

  Együttműködési megállapodást akar kötni az RMDSZ-szel a Nemzeti Liberális Párt (PNL) - közölte Alina Gorghiu, a PNL társelnöke csütörtökön a Gandul című portálnak nyilatkozva.

 • Ponta is részt vesz az RMDSZ kongresszusán

  2015. április 13., hétfő

  Több mint ezer résztvevő: 778 küldött, 120 meghívott, ezen kívül sajtómunkatársak és szervezők lesznek jelen az RMDSZ április 17–18-án tartandó kolozsvári kongresszusán.

 • Beismerő vallomást tett a volt pénzügyminiszter

  2015. április 8., szerda

  Darius Vâlcov egy ügyészségi kihallgatáson beismerte, hogy 1,5 millió euró csúszópénzt kapott egy üzletembertől, amikor még Slatina polgármestere volt – írja az Agerpres.

 • Előzetesbe került a volt pénzügyminiszter

  2015. április 3., péntek

  Huszonhárom napos előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön délután Darius Vâlcov volt pénzügyminisztert, szociáldemokrata szenátort.

 • Victor Ponta is írt a magyaroknak

  2015. március 16., hétfő

  A magyar nemzeti ünnep alkalmából kiadott üzenetében Victor Ponta miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a románok és a magyarok együtt erősebbek.

 • Jönnek a románok: kitört a nemzetközi botrány

  2015. február 23., hétfő

  A brit Channel 4 televízió bevándorlókról szóló dokumentumfilm-sorozatát kifogásoló levelet küldött Bogdan Aurescu román külügyminiszter brit kollégájának.

 • Őrizetben a miniszterelnök sógora

  2015. február 18., szerda

  Őrizetbe vették Victor Ponta sógorát, és bírósági felügyelet alá helyezték az ügyészek Sebastian Ghiță képviselő-üzletembert ellen az európai uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos korrupciógyanús ügyben.

 • Autópálya-paktumot javasol Ponta

  2015. január 14., szerda

  Victor Ponta miniszterelnök az ellenzékkel megkötendő többpárti egyezménytől tette függővé kedden azt, hogy kormánya megkösse a szerződést az első köz- és magánszféra partnerségben (PPP) megvalósítandó autópálya megépítéséről.

 • Így úszhatja meg plágiumügyét a miniszterelnök

  2015. január 2., péntek

  A román kormány hétfői ülésén rendeleti úton módosította az oktatási törvényt, hogy a jogszabály lehetővé tegye a diplomákról, tudományos fokozatokról való lemondást.

 • Vegyes választási rendszert vezetne be Ponta

  2014. december 13., szombat

  Választási reform, alkotmánymódosítás szerepel egyebek között a Victor Ponta miniszterelnök vezette bukaresti kormány 2015-16-os időszakra kidolgozott cselekvési tervében.

 • Rákoppintottak Ponta orrára

  2014. december 10., szerda

  A Legfelső Bírói Tanács (CSM) vizsgálati részlege kedden megállapította, hogy Victor Ponta miniszterelnök megsértette az igazságszolgáltatás függetlenségét, amikor Klaus Johannis összeférhetetlenségi ügyét kommentálta.

 • Lemondásra szólították fel Pontát

  2014. december 5., péntek

  Traian Băsescu államfő felszólította Victor Pontát, hogy mondjon le a miniszterelnöki tisztségről, és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökeként alakítson olyan kormányt, amelyben ő maga nem vesz részt.

 • Facebookon kért bocsánatot a miniszterelnök

  2014. december 3., szerda

  Victor Ponta miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vesztes államfőjelöltje kedden este egy Facebook-üzenetben kért bocsánatot híveitől a választási kampányban elkövetett hibákért, amelyeket fiatal korával magyaráz.

 • Egy feltétellel, de lemondana a kormányfő

  2014. december 1., hétfő

  Felajánlotta lemondását Victor Ponta miniszterelnök a kormány éléről pénteken, azzal a feltétellel, ha Klaus Iohannis megválasztott elnök a jelenlegi kormánykoalícióból bíz meg másvalakit kormányalakítással.

 • A liberálisok szerint jól döntött a magyar párt

  2014. november 28., péntek

  Természetes és bölcs döntésnek nevezte csütörtökön a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője a Szövetségi Állandó Tanács aznapi határozatát, hogy az RMDSZ lépjen ki a kormányból.

 • A szocialisták folytatják a kormányzást

  2014. november 28., péntek

  A Szociáldemokrata Párt (PSD) folytatja a kormányzást, jövő tavasszal pedig rendkívüli tisztújító kongresszust hívnak össze - jelentette be Victor Ponta pártelnök.