Friss hírek pénzügyi válság témában

Cikkeink száma a témában: 98
« Előző oldal 123 Következő oldal »
 • 2014. február 5., szerda

  A vezetőváltáson átesett amerikai Fed úgy döntött, elzárja a pénzcsapokat, ezzel pedig könnyen egy komoly lavinát indíthatott el a világgazdaságban. A világ legnagyobb részvényindexei az év eleje óta szinte kivétel nélkül mínuszosak, néhányan pedig már a feltörekvő piacok válságát rebesgetik. Hol lesz a lejtő vége?

 • 2013. november 15., péntek

  Olaszországban várhatóan a jövő év elejétől nem kell fizetni adót az elsődleges lakóhelyül szolgáló ingatlanok után. A könnyítés miatt kieső bevételeket az állam egyrészt kiadáscsökkentéssel, másrészt új adók bevezetésével pótolja majd.

 • 2013. július 5., péntek

  A további lassulását várják elemzők a kínai gazdasági növekedésnek. Miközben egyre több a repedés az ország pénzügyi rendszerén, rohamosan nő az adósságállomány, a vállalatok teljesítménye is csökken.

 • 2013. április 28., vasárnap

  Jobb tájékoztatást, rugalmasabb feltételeket és nagyobb védelmet kíván nyújtani a jelzáloghitelek felvevőinek Európa-szerte az az irányelv-tervezet, amelynek szövegéről múlt héten állapodott meg a Tanács az Európai Parlamenttel.

 • 2013. március 24., vasárnap

  Egy, a bankok közvetett feltőkésítésére hivatott pénzügyi eszköz létrehozását javasolja az euróövezeten kívüli országok számára az a jelentés, amelyet múlt héten fogadott el az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi szakbizottsága.

 • 2013. január 2., szerda

  Egy német nyelvésztársaság a mentőrutin kifejezést választotta a 2012-es esztendő szavának. Cikkünkben végigkövetheti, mi történt hónapról hónapra az eurózónában: a német ex-szövetségi elnök bukásától Budapest és Brüsszel csatározásáig vagy Sarkozy leváltásáig.

 • 2012. szeptember 29., szombat

  Silvio Berlusconi keményen beolvasott Németországnak és a Monti-kabinetnek. Merkel szerint mindez abszurd, és Obamával együtt azt reméli, hogy Mario Monti marad az olasz kormány élén.

 • 2012. augusztus 22., szerda

  Orbán Viktor kemény szavakat intézett a Külügyminisztériumban összegyűlt nagykövetekhez: megvan, hogy mi a gond Európában, és az arcunkat is kisebbre kell venni.

 • 2012. augusztus 5., vasárnap

  A görög kormány minden erejével igyekszik meggyőzni a hitelezőket, hogy komolyan gondolják a reformprogramot, amelyeket előírtak az ország számára. Meddig elegek a szimpla szavak?

 • 2012. július 15., vasárnap

  További közel 2 milliárd eurót bukna Magyarország a felzárkóztatási forrásokon 2014 és 2020 között a napokban végrehajtott technikai kiigazítás eredményeként. A jelenlegi állás szerint az ebben a periódusban elérhető kohéziós támogatások majdnem 28 százaléka veszne el.

 • 2012. június 23., szombat

  Egy lépéssel közelebb került az Európai Unió pénteken ahhoz, hogy csak a tagállamok egy csoportja vezesse be a pénzügyi tranzakciókat terhelő adót nagyjából úgy, ahogy azt Brüsszel javasolta.

 • 2012. február 10., péntek

  Miközben az eurózóna pénzügyminiszterei ismét Brüsszelben tanácskoznak, a német média és lakosság egyre szkeptikusabb a mind kilátástalanabbá váló görög pénzügyi helyzettel és saját államuk politikusaival kapcsolatban is.

 • 2012. január 18., szerda

  Ha nincs válság, akkor válság van - talán ezzel a cégvezetők körében jól ismert szólással lehetne jellemezni az Európai Unió jelenlegi helyzetét. Való igaz: a kontinens korábban soha nem látott kihívásokkal néz szembe, de aki azt hiszi, hogy megállíthatja a hatalmas fogaskerekek körforgását, az súlyosan téved. Még akkor is, ha az illető épp miniszterelnök.

 • 2011. december 31., szombat

  Merkel arra kérte az olasz államfőt telefonon, hogy az euróövezet megmentése érdekében váltsa le Silvio Berlusconi miniszterelnököt, ha nem képes változtatni gazdaságpolitikáján.

 • 2011. december 4., vasárnap

  Az IMF vezérigazgatója, Christine Lagarde a héten három latin-amerikai országba is ellátogatott, ugyanis a kontinens nagy szerepet játszhat az európai válság leküzdésében.

 • 2011. november 8., kedd

  A CEPAL és az OECD legfrissebb elemzésében a latin-amerikai térség gazdaságpolitikai reformját sürgeti a jóléti rendszerek kiépítése érdekében.

 • 2011. november 4., péntek

  Keményen bírálta az Európai Bizottság belügyekért felelős tagja Görögországot, amiért szerinte továbbra sem őrzik kellő hatékonysággal az unió külső határait, teret engedve ezzel az EU-ba igyekvő illegális bevándorlóknak. A BruxInfo értesülései szerint Cecilia Malmström azt mondta, az elmúlt egy évben nem történt előrelépés az ügyben, annak ellenére, hogy speciális akcióprogramot hoztak létre a görög határellenőrzés megerősítésére.

 • 2011. október 23., vasárnap

  A szerdai eurócsúcson áttörést vár az adósságválságra adandó átfogó válasz ügyében – jelentette ki szombaton Brüsszelben Angela Merkel német kancellár azt követően, hogy a pénzügyminiszterek másfél napos szakadatlan tárgyalásokat követően állítólag több kulcskérdésben is előrelépést értek el.

 • 2011. szeptember 24., szombat

  A brit pénzügyminiszter szerint néhány hét maradt az euróövezeti adósságválság megoldását célzó javaslatok kidolgozására.

 • 2011. augusztus 25., csütörtök

  A nemzetközi pénzügyi válság negatív hatásai már érezhetők a dél-amerikai országban, elemzők szerint a GDP növekedés kisebb lesz a vártnál.

 • 2011. augusztus 11., csütörtök

  Barack Obama saját elmondása szerint csak örökölte azt a pénzügyi és gazdasági válságot, ami Amerikát is a mélybe lökte.

 • 2011. július 21., csütörtök

  A helyi önkormányzatok hatalmas adósságállománya válság szélére sodorhatja a világ második legnagyobb gazdaságát.

 • 2011. július 1., péntek

  Az amerikai FED eddig is jócskán kapott a Kongresszus, illetve a nemzetközi pénzügyi körök vezetőitől, most pedig a republikánus elnökjelöltségért versengők köszörülik a nyelvüket előszeretettel a központi bank monetáris politikáján.

 • 2011. június 18., szombat

  Két szakaszban szeretne úrrá lenni a súlyos görög válságon az EU gazdasági és pénzügyi biztosa, aki csütörtöki nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy a következő napok kritikusak lesznek Görögország és Európa pénzügyi stabilitása szempontjából.

 • 2011. április 20., szerda

  Már körülbelül egy hete nem működik a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) honlapja. A kiesés összefügg a kritikus pénzhiánnyal.

 • 2010. november 17., szerda

  A török hatóságok jelentései szerint tucatjával adnak be munkavállalási kérelmeket görög állampolgárok az isztambuli konzulátusra. A görögországi válságból egyesek számára ez lehet a kiút.

 • 2010. november 2., kedd

  Jéorjiosz Papandreu görög miniszterelnök egy tévéinterjúban nem zárta ki az előrehozott választások lehetőségét egy esetleges csúfos eredmény elérése esetén a november eleji helyhatósági választásokon. A hírre idegesen reagált a piac.

 • 2010. október 28., csütörtök

  „Ha nem akarjuk államcsődnek hívni, akkor nevezhetjük nyomás alatti átstrukturálásnak is, de ez Görögország esetében mindenképpen meg fog történni” – nyilatkozta Nouriel Roubini amerikai közgadászguru egy görög napilapnak.

« Előző oldal 123 Következő oldal »