Friss hírek pénzügyi válság témában, a legfrissebb pénzügyi válsági helyzet.

Cikkeink száma a témában: 103

 • Tíz éve vezeti Németországot Angela Merkel

  2015. november 22., vasárnap

  Ami Adenauernek a nyugati integráció, Kohlnak a német egység, az Merkelnek a folyamatos válságkezelés volt: pénzügyi világválság, euróválság, menekültválság.

 • Ázsiából érkezik az újabb pénzügyi cunami?

  2014. február 5., szerda

  A vezetőváltáson átesett amerikai Fed úgy döntött, elzárja a pénzcsapokat, ezzel pedig könnyen egy komoly lavinát indíthatott el a világgazdaságban. A világ legnagyobb részvényindexei az év eleje óta szinte kivétel nélkül mínuszosak, néhányan pedig már a feltörekvő piacok válságát rebesgetik. Hol lesz a lejtő vége?

 • Csökkentik az ingatlanadót Olaszországban

  2013. november 15., péntek

  Olaszországban várhatóan a jövő év elejétől nem kell fizetni adót az elsődleges lakóhelyül szolgáló ingatlanok után. A könnyítés miatt kieső bevételeket az állam egyrészt kiadáscsökkentéssel, másrészt új adók bevezetésével pótolja majd.

 • Válság felé sodródik a kínai gazdaság?

  2013. július 5., péntek

  A további lassulását várják elemzők a kínai gazdasági növekedésnek. Miközben egyre több a repedés az ország pénzügyi rendszerén, rohamosan nő az adósságállomány, a vállalatok teljesítménye is csökken.

 • A devizahiteleseket is védi egy új jogszabály

  2013. április 28., vasárnap

  Jobb tájékoztatást, rugalmasabb feltételeket és nagyobb védelmet kíván nyújtani a jelzáloghitelek felvevőinek Európa-szerte az az irányelv-tervezet, amelynek szövegéről múlt héten állapodott meg a Tanács az Európai Parlamenttel.

 • Lenne pénz a nem euróbankok feltőkésítésére is

  2013. március 24., vasárnap

  Egy, a bankok közvetett feltőkésítésére hivatott pénzügyi eszköz létrehozását javasolja az euróövezeten kívüli országok számára az a jelentés, amelyet múlt héten fogadott el az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi szakbizottsága.

 • Visszajátszás: a 2012-es év hónapról hónapra

  2013. január 2., szerda

  Egy német nyelvésztársaság a mentőrutin kifejezést választotta a 2012-es esztendő szavának. Cikkünkben végigkövetheti, mi történt hónapról hónapra az eurózónában: a német ex-szövetségi elnök bukásától Budapest és Brüsszel csatározásáig vagy Sarkozy leváltásáig.

 • Berlusconi beszólt Merkeléknek

  2012. szeptember 29., szombat

  Silvio Berlusconi keményen beolvasott Németországnak és a Monti-kabinetnek. Merkel szerint mindez abszurd, és Obamával együtt azt reméli, hogy Mario Monti marad az olasz kormány élén.

 • Orbán: "Biztos volt, hogy balhé lesz"

  2012. augusztus 22., szerda

  Orbán Viktor kemény szavakat intézett a Külügyminisztériumban összegyűlt nagykövetekhez: megvan, hogy mi a gond Európában, és az arcunkat is kisebbre kell venni.

 • Görögország kifut az időből?

  2012. augusztus 5., vasárnap

  A görög kormány minden erejével igyekszik meggyőzni a hitelezőket, hogy komolyan gondolják a reformprogramot, amelyeket előírtak az ország számára. Meddig elegek a szimpla szavak?

 • Újabb csapást mér Magyarországra a büdzsé-kiigazítás

  2012. július 15., vasárnap

  További közel 2 milliárd eurót bukna Magyarország a felzárkóztatási forrásokon 2014 és 2020 között a napokban végrehajtott technikai kiigazítás eredményeként. A jelenlegi állás szerint az ebben a periódusban elérhető kohéziós támogatások majdnem 28 százaléka veszne el.

 • Szűkebb körben valósulhat meg a Tobin-adó

  2012. június 23., szombat

  Egy lépéssel közelebb került az Európai Unió pénteken ahhoz, hogy csak a tagállamok egy csoportja vezesse be a pénzügyi tranzakciókat terhelő adót nagyjából úgy, ahogy azt Brüsszel javasolta.

 • Meddig tart a türelem?

  2012. február 10., péntek

  Miközben az eurózóna pénzügyminiszterei ismét Brüsszelben tanácskoznak, a német média és lakosság egyre szkeptikusabb a mind kilátástalanabbá váló görög pénzügyi helyzettel és saját államuk politikusaival kapcsolatban is.

 • Amit Orbán sem engedhet meg magának

  2012. január 18., szerda

  Ha nincs válság, akkor válság van - talán ezzel a cégvezetők körében jól ismert szólással lehetne jellemezni az Európai Unió jelenlegi helyzetét. Való igaz: a kontinens korábban soha nem látott kihívásokkal néz szembe, de aki azt hiszi, hogy megállíthatja a hatalmas fogaskerekek körforgását, az súlyosan téved. Még akkor is, ha az illető épp miniszterelnök.

 • Angela Merkel telefonon is elérte, amit akart

  2011. december 31., szombat

  Merkel arra kérte az olasz államfőt telefonon, hogy az euróövezet megmentése érdekében váltsa le Silvio Berlusconi miniszterelnököt, ha nem képes változtatni gazdaságpolitikáján.

 • Az IMF Latin-Amerikában keres támogatást

  2011. december 4., vasárnap

  Az IMF vezérigazgatója, Christine Lagarde a héten három latin-amerikai országba is ellátogatott, ugyanis a kontinens nagy szerepet játszhat az európai válság leküzdésében.

 • A türelem válságot teremt

  2011. november 8., kedd

  A CEPAL és az OECD legfrissebb elemzésében a latin-amerikai térség gazdaságpolitikai reformját sürgeti a jóléti rendszerek kiépítése érdekében.

 • A görög határellenőrzés sem megfelelő

  2011. november 4., péntek

  Keményen bírálta az Európai Bizottság belügyekért felelős tagja Görögországot, amiért szerinte továbbra sem őrzik kellő hatékonysággal az unió külső határait, teret engedve ezzel az EU-ba igyekvő illegális bevándorlóknak. A BruxInfo értesülései szerint Cecilia Malmström azt mondta, az elmúlt egy évben nem történt előrelépés az ügyben, annak ellenére, hogy speciális akcióprogramot hoztak létre a görög határellenőrzés megerősítésére.

 • Merkel: küszöbön az áttörés

  2011. október 23., vasárnap

  A szerdai eurócsúcson áttörést vár az adósságválságra adandó átfogó válasz ügyében – jelentette ki szombaton Brüsszelben Angela Merkel német kancellár azt követően, hogy a pénzügyminiszterek másfél napos szakadatlan tárgyalásokat követően állítólag több kulcskérdésben is előrelépést értek el.

 • Csak heteink vannak hátra

  2011. szeptember 24., szombat

  A brit pénzügyminiszter szerint néhány hét maradt az euróövezeti adósságválság megoldását célzó javaslatok kidolgozására.

 • Brazília már érzi a válságot

  2011. augusztus 25., csütörtök

  A nemzetközi pénzügyi válság negatív hatásai már érezhetők a dél-amerikai országban, elemzők szerint a GDP növekedés kisebb lesz a vártnál.

 • Obama Bushra kente a válságot

  2011. augusztus 11., csütörtök

  Barack Obama saját elmondása szerint csak örökölte azt a pénzügyi és gazdasági válságot, ami Amerikát is a mélybe lökte.

 • Adósságválság felé tarthat Kína

  2011. július 21., csütörtök

  A helyi önkormányzatok hatalmas adósságállománya válság szélére sodorhatja a világ második legnagyobb gazdaságát.

 • A jegybankot szidják az amerikai republikánus elnökjelöltek

  2011. július 1., péntek

  Az amerikai FED eddig is jócskán kapott a Kongresszus, illetve a nemzetközi pénzügyi körök vezetőitől, most pedig a republikánus elnökjelöltségért versengők köszörülik a nyelvüket előszeretettel a központi bank monetáris politikáján.

 • A görög katasztrófa megelőzésére mozgósítanak

  2011. június 18., szombat

  Két szakaszban szeretne úrrá lenni a súlyos görög válságon az EU gazdasági és pénzügyi biztosa, aki csütörtöki nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy a következő napok kritikusak lesznek Görögország és Európa pénzügyi stabilitása szempontjából.

 • Az államnak nincs pénze az időjárásra

  2011. április 20., szerda

  Már körülbelül egy hete nem működik a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) honlapja. A kiesés összefügg a kritikus pénzhiánnyal.