Friss hírek lugo témában, a legfrissebb lugoi helyzet.

Cikkeink száma a témában: 16

 • Latin-Amerika 2012: nagy fordulatok és meglepetések

  2013. január 9., szerda

  2012-ben Latin-Amerikának több kihívással is szembe kellett néznie: egyrészt a GDP-növekedés mérséklődésével, másrészt a sztrájkokba és tüntetésekbe forduló társadalmi elégedetlenséggel.

 • Gyengélkedése ellenére tovább bővülhet a Mercosur

  2012. augusztus 6., hétfő

  Venezuela július 31-ei hivatalos csatlakozását követően hamarosan újabb taggal bővülhet a Déli Közös Piac (Mercosur): brazil hírforrások szerint szeptember közepén kezdődnek meg az előcsatlakozási tárgyalások Ecuadorral.

 • Puccs áldozata lett a paraguayi elnök

  2012. június 23., szombat

  Kevesebb, mint egy év van hátra a paraguayi elnökválasztásokig, de az országot vezető Fernando Lugót eltávolították a hivatalából.

 • Fernando Lugo: egy elnök, aki hitet és reményt ad

  2012. február 28., kedd

  A latin-amerikai politikusokat bemutató portrésorozatounkat új szereplővel, a paraguayi elnökkel, Fernando Lugóval folytatjuk. Ismerje meg az apró faluból a papneveldén át az elnökségig ívelő reményteli karriert, amely váratlan magasságokba segítette az apró dél-amerikai országot.

 • Gazdasági csoda három év alatt: Lugo elnöksége

  2011. augusztus 18., csütörtök

  Az évforduló alkalmából áttekintjük a paraguayi Fernando Lugo elnökségének kulcsfontosságú pillanatait. Rekord GDP-növekedés, "csúcsszerződés", személyes momentumok.

 • Váratlan változások a paraguayi kormányban

  2011. június 19., vasárnap

  Fernando Lugo paraguayi elnök váratlanul leváltotta két miniszterét, akik nyíltan ellenezték az újraválasztását lehetővé tevő alkotmánymódosítást.

 • 75 évig húzódott a békekötés

  2009. április 30., csütörtök

  Közel 75 évvel a paraguayi-bolíviai háború befejeződése után a két elnök megegyezett a két ország közötti végső határvonalról.

 • Erősödő törésvonalak a Mercosurban

  2009. február 21., szombat

  A Mercosur fejlődését a gazdasági válság mellett belső feszültségek is lassítják. Ebben az évben a két kisebb tagállam tölti be a szervezet elnökségét, így elérkezettnek látják az időt az aszimmetriák felszámolására.

 • Paraguay: Lugo 100 elnöki napja nem hozott változást

  2008. november 29., szombat

  „Úgy gondolom, hogy lassú léptekben haladunk előre, küzdve a nehézségekkel, de akkor is folytatjuk…" - Fernando Lugo elnökségének első hónapjaiban még nem tudta beváltani ígéreteit, pedig a szándék megvan.

 • Latin-Amerika beolvasott a fejlett államoknak

  2008. szeptember 28., vasárnap

  A latin-amerikai országok képviselői felrótták a gazdag, fejlett országoknak, hogy nem teljesítették az ENSZ előtt vállalt támogatási, fejlesztési kötelezettségeiket a fejlődő államok irányába.

 • Milyen elnök lesz egy volt papból?

  2008. augusztus 20., szerda

  Múlt pénteken tette le hivatali esküjét a püspökből Paraguay elnökévé választott Fernando Lugo. Beszédében kijelentette, hogy vállalja a küzdelmet a korrupció, egyenlőtlenség és szegénység ellen.

 • Állam és Egyház: katolikus püspökből államfő lett

  2008. május 4., vasárnap

  Komoly dilemma előtt a Vatikán: megfosztja-e demokráciáért küzdő tisztségviselőjét egyházi rangjától vagy feladja II. János Pál elvét az állam és egyház szigorú elválasztásáról?