Chávezzel is találkozik a pápa?

Sajtótalálgatásokhoz vezetett Hugo Chavez venezuelai elnöknek XVI. Benedek látogatásával egyidejű tartózkodása Kubában a politikus és az egyházfő közötti találkozóról, melyhez Fidel Castro is csatlakozhatna. A szentszéki szóvivő szerint ez “nem konkrét lehetőség”.

Elsőként egy kubai blogger nevezte lehetőségnek a XVI. Benedek és Chavez közötti találkozót – számoltak be olasz hírügynökségek.

XVI. Benedek helyi idő szerinti 14 órakor (magyar idő szerint este kilenckor) érkezik meg Mexikóból Kubába, ahol ezt követően szabadtéri misét pontifikál.

A venezuelai elnök egy nappal korábban érkezett; Chavez kemoterápiás kezelést kezdett el Kubában, miután február végén daganatot távolítottak el testéből és a műtétet szintén a szigetországban végezték el. XVI. Benedek elutazása után hagyja el Kubát Chavez is.

Federico Lombardi szentszéki szóvivő úgy nyilatkozott, hogy nem tudott Chavez kubai útjáról. Az esetleges találkozóról azt mondta, nem tartja konkrét lehetőségnek és nagyon meglepné: “nem kaptunk erre vonatkozó hivatalos kérést, számomra ez újdonság és nem szerepelt a programban, de változás történhet” – fogalmazott Lombardi.

A Skytg24 olasz hírcsatornának a XVI. Benedeket kísérő sajtódelegációban utazó tudósítója szerint “Kubában egyszerre túl sokan vannak, eddig a Fidel Castróval való találkozó sem volt biztos és közben Chavez is megjelent”.

Ezzel egy időben a Les Damas de Blanco, a kubai politikai foglyok nőrokonainak mozgalma minden eszközzel azt követeli, hogy XVI. Benedek őket is fogadja – jelentette az olasz tudósító.

Kitekintő / MTI

Felkapott hírek

Friss hírek