Elhunyt a Kedves Vezető

Kitekintő
2011. december 19., hétfő

Szombat reggel vidéki vonatútján elhunyt Kim Dzsongil, Észak-Korea vezetője. A Szeretett Vezető 69 éves volt, jelentette az állami hírügynökség. Kim apjától, Észak-Korea alapítójától vette át a vezetést évekkel ezelőtt, és a mai napig a világ egyik legismeretlenebb vezetője maradt. Szinte semmit sem lehet tudni róla, még a születési helye is ideje is titkos információnak számított a nép és a világ számára.

Kim évtizedeken át sikeresen működtette a kommunista rendszert, saját atomfegyvert fejlesztett ki, miközben népe éhezett. Személyi kultusza szinte határtalan volt: minden háztartásban ott lógott a képe, az országot pedig az őt dicsőítő feliratok és jelszavak díszítették.

Kim sokak számára a hidegháború utáni diktátor archetípusát jelentette: alacsony volt, ezért magasított cipőket viselt, folyton hatalmas napszemüveget hordott, és imádta a filmeket. Még azt is megszervezte, hogy titkosszolgálata elraboljon Dél-Koreából egy híres színésznőt és egy rendezőt, hogy így virágoztassa fel saját filmgyártását. Kim egyes hírek szerint mintegy húszezer filmmel rendelkezett, kedvence pedig a James Bond-sorozat volt, amiből az összes rész megvolt neki.

Kapcsolódó anyagok

Az eddigi vélemények
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, ugyanakkor a szerkesztőség fenntartja a jogot a nyíltan sértő, gyűlölködő, trágár ill. reklám tartalmú hozzászólások moderálására!
lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Ó szegény.

Lehet, hogy még mindig él szerintem, és valamelyik szigeten élvezi a dolgozó nép adományait a nyaralójában a csajokkal, meg a házimozival a véj kujon.

Halottról vagy jót vagy semmit, viszont ez annál kicsit több.

Silvanoman|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Remélem a pokol legmélyebb bugyrában fog rotyogni amíg a világ tart és még két nap.

Tömeggyilkos, népének nyúzója.

kissferenc666|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

nem az a lényeg hogy most ki halt meg a vezetői székben, a hangsúlynak inkább azon kéne lennie hogy ki fogja most tovább vezetni az országot és milyen eszközökkel.

Szóljon hozzá Ön is a témához!
Kommentáláshoz, értékeléshez kérjük, lépjen be!

Ha Ön rendelkezik google-, yahoo-, liveID-, twitter-, facebook-, vagy openID azonosítóval úgy ide kattintva külön regisztráció nélkül is beléphet a Kitekintőre! Elsősorban ezt a megoldást ajánljuk!

Ha Ön nem rendelkezik a fenti listában felsorolt azonosítók egyikével sem, vagy nem kívánja őket a Kitekintőre való belépésre használni, úgy klasszikus módon, helyi, kitekintős azonosítóval itt tud belépni. (Az első megoldás jövőbe mutató és szebb is:) )

 Emlékezzen?