Musarraf: indiai támadás esetén megtorlás várható

Pervez Musarraf szombati nyilatkozatában kijelentette, hogy Indiának nem lenne szabad korlátozott légitámadásokról beszélnie, mivel a pakisztáni hadsereg kész bármikor válaszcsapást mérni. Elmondása szerint az országnak meg van rá a képessége, hogy bármilyen szintű támadást megtoroljon.

Musarraf kilenc évig volt Pakisztán elnöke, miután 1999-ben az ország hadseregének főparancsnokaként puccsot hajtott végre Navaz Sarif kormánya ellen. 2008-ban azonban a februári választások után koalícióra lépő pártok nyomásának hatására lemondott. Musarraf a jelenlegi vezetést érintő kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni, de azt elmondta, hogy szerinte Pakisztán minden tőle telhetőt megtesz a terror elleni harcban.

Mindeközben az Egyesült Államok azt javasolta Indiának, hogy adjon egy kis időt az iszlámábádi vezetésnek a mumbai terrortámadások ügyében való cselekvésre. David Mulford, az Egyesült Államok indiai nagykövete szerint Pakisztán számára is fontos ennek az ügynek a rendezése és tisztában van vele, hogy mindezt csak együttműködéssel lehet elérni.

Jánoska Dóra

Felkapott hírek

Friss hírek