Újvidék: helyi szinten koalíciót kötött az SNS, az SPS és az LSV

Koalícióra léptek a Szerb Haladó Párt (SNS), a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) újvidéki helyi listáinak képviselői, megállapodtak a székváros fejlesztési programjáról, de a funkciók elosztásáról nem esett szó, jelentette be az SNS-es Miloš Vučević, Újvidék polgármestere, aki várhatóan a továbbiakban is marad a tisztségen.

Aleksandar Kravić, az LSV városi szervezetének elnöke leszögezte: az újvidéki polgárok érdekeit tartották szem előtt a koalíció megkötésekor, az egyes pártok közötti ideológiai eltéréseknek pedig nem szabad akadállyá válniuk, amikor a polgárok érdekeiről és Újvidék fejlesztéséről van szó.

Mostanáig csak annyi biztos, hogy Miloš Vučević marad a város polgármestere egy évig, akkor azonban várhatóan a párton belüli kötelezettségei miatt megnevezi utódját. Közlése szerint már csak néhány tárgyalásra van szükség ahhoz, hogy meglegyen a városi tanács tagjainak és a többi tisztségviselőnek a teljes névsora.

A 021 hírportál nem hivatalos értesülései szerint az LSV a közlekedésért felel majd, a nyugdíjaspárt (PUPS) a szociális védelemért, a Szerbiai Megújhodási Mozgalom (SPO) továbbra is az oktatásért, illetve további két hely illeti meg majd az SNS koalíciós partnereit. A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) várhatóan polgármestersegédi posztot kap a Zöld Párttal (ZS) együtt, de az utóbbi megkaphatja a környezetvédelmi igazgatóságot is, arról pedig nincsenek információk, mit kap az Egységes Szerbia (JS) párt.

Mint ismeretes, az újvidéki városi képviselő-testületben a SNS-nek 38, a VMSZ-nek 1, a ZS-nek 1, az SPS-nek 5, a JS-nek 3, az LSV-nek pedig 7 képviselője van, ők alkotják majd a hatalmi többséget.

Kitekintő / Vajma.info

Felkapott hírek

Friss hírek

Angela Merkel német kancellár (j) és Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóértekezletet tart a berlini kancellári hivatalban 2018. január 17-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Összecsapott Merkel és Kurz menekültügyben

A német és az osztrák kormány egyetért abban, hogy a migrációs válság megoldásához elengedhetetlen az uniós külső határ védelme és a menekültek támogatása helyben, a hazájuk közelében, a menekültek EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyét viszont eltérően ítélik meg.

Read More »
brexit_640

Juncker tárt karokkal várja vissza a briteket az EU-ba

Nem lehet akadálya, hogy az Egyesült Királyság végül tagja maradjon az Európai Uniónak, amennyiben a britek esetleg meggondolják magukat - jelentette ki szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hozzáfűzve, ha nem is így történik, szeretné, hogy a szigetország egyszer visszatérjen az EU-ba.

Read More »