Az EBRD pozitívan értékelte Szerbia gazdasági stabilitását és fejlődését

Az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (EBRD) igazgatótanácsa elismerően szólt a szerb kormány reformjairól és pozitívan értékelte az ország gazdasági stabilitását és fejlődési útját.

A szerb kormány közleménye szerint az EBRD és Aleksandar Vučić kormányfő között folytatott mai megbeszélés fő témái között szerepelt a befektetői légkör javítása, a vállalkozói szellem fejlesztése a tanácsadói programon keresztül, valamint a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott segítség a szerbiai intézményekkel együttműködve.

A legnagyobb az érdeklődés az energetikai és infrastrukturális projektek, valamint a sikeres szerb vállalatok további fejlesztése iránt, mint amilyen a belgrádi Nikola Tesla repülőtér és a Telekom Srbija, a nemzetközi vállalatokkal való stratégiai partnerség modelljein keresztül.

A tárgyalás során a felek rámutattak a regionális gazdasági együttműködés és stabilitás fontosságára, amihez Szerbia mint a régió vezető országa a leginkább hozzá tud járulni.

Vučić megköszönte az EBRD-nek a Szerbia számára fontos területeken nyújtott folyamatos támogatását és segítségét, írja az RTV.

A kormányfő elmondta, hogy a szerb kormány az elkövetkező időszakban is megtesz mindent, hogy elérje a kitűzött célokat és eredményeket, főként a gazdaság, különösen pedig a magánszférába történő befektetések serkentése terén, hogy gyorsabb legyen a gazdaság fellendülése.

Kitekintő / Vajma.info

Felkapott hírek

Friss hírek

Angela Merkel német kancellár (j) és Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóértekezletet tart a berlini kancellári hivatalban 2018. január 17-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Összecsapott Merkel és Kurz menekültügyben

A német és az osztrák kormány egyetért abban, hogy a migrációs válság megoldásához elengedhetetlen az uniós külső határ védelme és a menekültek támogatása helyben, a hazájuk közelében, a menekültek EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyét viszont eltérően ítélik meg.

Read More »
brexit_640

Juncker tárt karokkal várja vissza a briteket az EU-ba

Nem lehet akadálya, hogy az Egyesült Királyság végül tagja maradjon az Európai Uniónak, amennyiben a britek esetleg meggondolják magukat - jelentette ki szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hozzáfűzve, ha nem is így történik, szeretné, hogy a szigetország egyszer visszatérjen az EU-ba.

Read More »