Szerbiában betiltották a legrosszabb minőségű hús importját

A szerbiai húsipar az idei évtől nem importálhatja a legrosszabb kategóriába tartozó mechanikusan kicsontozott húst (MDM), amit virsli, kolbász, szalámi és egyéb termékek előállításához használtak, írja a Politika belgrádi napilap.

A darált hús, a félkész hústermékek és húskészítmények minőségéről szóló új rendelet január 1-jén lépett életbe, s ez tiltja az olcsó nyersanyagok importját, noha a húsipar éppen ezekből valósított meg hatalmas profitot.

Az elmúlt években jelentős mértékben megnőtt a rossz minőségű csirke- és sertéshús behozatalának mértéke, s ezzel együtt megugrott az olcsó húskészítményeket előállító kistermelők száma is.

A Politika írása szerint 2013 óta az öt legnagyobb húsfeldolgozó összesen 13,5 millió euró értékben szállított be olcsó, kilónként 60 dinárért árusított hústermékeket, főleg az európai országokból: Ausztriából, Spanyolországból, Dániából, Magyarországról és Boszniából.

Kitekintő / Vajma.info

Felkapott hírek

Friss hírek

csehorszag

Babis a szociáldemokraták felé kacsintgat

A csehországi kormányalakítási tárgyalásokon jelenleg az "egyetlen asztalon lévő változat" az ANO mozgalom és a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) alakította kormány, amelyet a kommunisták támogatnának - jelentette ki Andrej Babis ügyvezető miniszterelnök szerdán, miután tárgyalt Jan Hamácekkel, a szociáldemokraták vasárnap megválasztott új elnökével.

Read More »