Tovább vizsgálódnak a belügyminisztert kísérő rendőr halála maitt

Az igazságszolgáltatásból származó források szerint a belügyminisztérium nem küldte át az ügyészségnek annak a Gabriel Opreát konvojnak az útvonaltervét, amelynek egyik tagja a múlt héten életét vesztette Bukarestben.

Ezt az útvonaltervet azért kérték az ügyészek, hogy állapítsák meg a belügyminiszter büntetőjogi felelősségét ebben az ügyben. Ha ugyanis bebizonyosodik, hogy Gabriel Oprea a törvény megszegve, hatalmával visszaélve nem sürgős hivatali teendői elintézésre kért rendőri felvezetést, akkor közvetve felelős a 28 éves Bogdan Gigină haláláért.

Az ügyészek a Mediafax szerint eddig csak a konvojban résztvevő rendőrök listáját kapták meg a belügyminisztériumtól. Ez ellentmond Gabriel Oprea hétfői kijelentésével, miszerint a tárca minden kért dokumentumot átküld a vádhatóságnak a vizsgálat lefolytatásához.

Kedden a belügyminiszter ismét megtagadta a választ arra az újságírói kérdésre, hogy hova igyekezett rendőri kísérettel október 20-án, amikor Bogdan Gigină a gázvezetékcsere miatt kiásott gödörbe csúszva életét vesztette. Csak annyit mondott, hogy „hivatali úton volt”, és ezek az információk az ügyészekre tartoznak.

Az ügyészek egyébként kedden kihallgatták a belügyminiszter sofőrjét és további személyeket is beidéztek.

Kitekintő / Maszol.ro

Felkapott hírek

Friss hírek

Angela Merkel német kancellár (j) és Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóértekezletet tart a berlini kancellári hivatalban 2018. január 17-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Összecsapott Merkel és Kurz menekültügyben

A német és az osztrák kormány egyetért abban, hogy a migrációs válság megoldásához elengedhetetlen az uniós külső határ védelme és a menekültek támogatása helyben, a hazájuk közelében, a menekültek EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyét viszont eltérően ítélik meg.

Read More »
brexit_640

Juncker tárt karokkal várja vissza a briteket az EU-ba

Nem lehet akadálya, hogy az Egyesült Királyság végül tagja maradjon az Európai Uniónak, amennyiben a britek esetleg meggondolják magukat - jelentette ki szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hozzáfűzve, ha nem is így történik, szeretné, hogy a szigetország egyszer visszatérjen az EU-ba.

Read More »