Tovább vizsgálódnak a belügyminisztert kísérő rendőr halála maitt

Az igazságszolgáltatásból származó források szerint a belügyminisztérium nem küldte át az ügyészségnek annak a Gabriel Opreát konvojnak az útvonaltervét, amelynek egyik tagja a múlt héten életét vesztette Bukarestben.

Ezt az útvonaltervet azért kérték az ügyészek, hogy állapítsák meg a belügyminiszter büntetőjogi felelősségét ebben az ügyben. Ha ugyanis bebizonyosodik, hogy Gabriel Oprea a törvény megszegve, hatalmával visszaélve nem sürgős hivatali teendői elintézésre kért rendőri felvezetést, akkor közvetve felelős a 28 éves Bogdan Gigină haláláért.

Az ügyészek a Mediafax szerint eddig csak a konvojban résztvevő rendőrök listáját kapták meg a belügyminisztériumtól. Ez ellentmond Gabriel Oprea hétfői kijelentésével, miszerint a tárca minden kért dokumentumot átküld a vádhatóságnak a vizsgálat lefolytatásához.

Kedden a belügyminiszter ismét megtagadta a választ arra az újságírói kérdésre, hogy hova igyekezett rendőri kísérettel október 20-án, amikor Bogdan Gigină a gázvezetékcsere miatt kiásott gödörbe csúszva életét vesztette. Csak annyit mondott, hogy „hivatali úton volt”, és ezek az információk az ügyészekre tartoznak.

Az ügyészek egyébként kedden kihallgatták a belügyminiszter sofőrjét és további személyeket is beidéztek.

Kitekintő / Maszol.ro

Felkapott hírek

Friss hírek

vaccination

Szigorítják az oltástörvényt Romániában

Az oltások beadatását a szülők 2014-ben kezdték tömegesen megtagadni Romániában egyes televíziós személyiségek és az ortodox egyházhoz közel álló alapítványok által indított kampány hatására - emiatt a lakosság átoltottsági szintje a járványügyi védettséget jelentő 95 százalékról 80 százalékra csökkent.

Read More »