Három hétig nem megy kormányülésre Ponta

Legalább három hétig nem léphet rá a megműtött lábára a miniszterelnök. Victor Ponta ez idő alatt a kormányüléseken sem vehet részt – nyilatkozta a Gândulnak az orvos, aki elkísérte a kormányfőt az isztambuli klinikára.

A Bukaresti Katonai Kórház ortopédusa, Ion Bogdan Corodean elmondta, a Victor Pontán végrehajtott sebészeti beavatkozás két órát tartott, mert az ínszakadás miatt műtött páciens térdét meg kellett tisztítani a csontszilánkoktól. A lábadozása hosszú időt vesz majd idénybe: felépülni csak fél év múlva fog, három hétig pedig magasban tartott lábbal kell feküdnie.Corodean elismerte, hogy ezt a műtétet Romániában is  végre lehetett volna hajtani. Beszámolója szerint Victor Ponta eredetileg azt is tervezte, hogy befekszik a fővárosi katonai kórházba, ám váratlanul meggondolta magát. „Törökországba ment, mert el akarta kerülni a sajtónyilvánosságot” – magyarázta a sebész.

Mint ismert, Victor Ponta a hét végéig Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettest bízta meg a kormány irányításával. Az alkotmány szerint a kormányfő legtöbb 45 napra ruházhatja át a hatásköreit valamelyik miniszterre.

Kitekintő / Maszol.ro

Felkapott hírek

Friss hírek

Angela Merkel német kancellár (j) és Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóértekezletet tart a berlini kancellári hivatalban 2018. január 17-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Összecsapott Merkel és Kurz menekültügyben

A német és az osztrák kormány egyetért abban, hogy a migrációs válság megoldásához elengedhetetlen az uniós külső határ védelme és a menekültek támogatása helyben, a hazájuk közelében, a menekültek EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyét viszont eltérően ítélik meg.

Read More »
brexit_640

Juncker tárt karokkal várja vissza a briteket az EU-ba

Nem lehet akadálya, hogy az Egyesült Királyság végül tagja maradjon az Európai Uniónak, amennyiben a britek esetleg meggondolják magukat - jelentette ki szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hozzáfűzve, ha nem is így történik, szeretné, hogy a szigetország egyszer visszatérjen az EU-ba.

Read More »